Ramón Valle Trio

08-10-2017

Zondag 8 Oktober 15 uur - €15 Scholier €5

Bestel kaarten

Pianist Ramón Valle, (‘64 Holguin, Cuba) kwam 20 jaar geleden na lange omzwervingen in Amsterdam terecht om nooit meer weg te gaan. Hij kreeg in Cuba een zeer degelijke klassieke opleiding, afgerond aan de fameuze Escuela Naconal in Havanna. Cuba kent een geweldige pianotraditie met sterren als Chucho Valdez en Gonzalo Rubalcaba die beiden ooit in Porgy en Bess optraden. Rámon hoort zeker in dit rijtje thuis.

 


 

Hij geniet van het leven en straalt dat onweerstaanbaar uit. Zowel aan de vleugel maar ook in de omgang met zijn vrienden en zijn publiek. De vorige keer dat hij in Porgy en Bess optrad riep hij na afloop in zijn aanstekelijke Cubaanse Engels: “Hombre, the piano she says, I love you”. Dat alles wordt opgediend met een fabelachtige techniek en een diepe muzikaliteit. Hij zegt dat hij  een verhaal vertelt maar dan zonder woorden.


Bassist Omer Rodriguez Calvo, (’73 Matanzas Cuba) even goed op contrabas als op de elektrische bas en zowel actief in de klassieke muziek als in de jazz, heeft een sterren status door optredens met Roy Hargrove, Horacio “El Negro” Hernandez, Orange Blue, Mike Stern, de NDR Big Band, de Philharmonie van Hamburg, Classica Cubana en het Tingvall Trio.


Slagwerker Liber Torriente completeert het trio. Torriente (’77 Havana Cuba) studeerde oa aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is één van de meest gevraagde Latin percussionisten en speelde oa met Randal Corsen quartet, Fernando Lameirinhas, Rumbatá, La Banda Iré, Bomba Moderna, Laura Fygii, Izaline Calister, Denise Jannah, Leonardo Amuedo & Gerardo Rosales.