Nils Wogram Nostalgia

19-11-2017

Zo 19 november 15.00 uur - €15    Scholier €5

Afgelast wegens ziekte van een van de musici


Vanaf zijn 15e speelt Nils Wogram (1972 Braunschweig, Duitsland) trombone, zowel klassiek als jazz. Hij studeerde van 1992 tot 1994 in New York o.a. bij Jimmy Knepper, Slide Hampton en Kenny Werner. Hij voltooide zijn opleiding in 1999 aan de Musikhochschule Köln. Zijn muziek is sterk geworteld in de jazztraditie maar hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn muzikale taal te verbreden door melodische en harmonische ideeën uit andere muzikale genres. Nils is een groot liefhebber van echte bands met een uniek eigen geluid. Een van zijn vele working bands is het Nostalgia Trio.

 

 


Arno Krijger
(1972 Terneuzen) zette als scholier zijn eerste schreden op het muzikale pad aan de vleugel van Porgy en Bess waar hij uren achtereen zat te experimenteren. Deze zomer leidde Arno met veel succes het ZeelandJazz Festivalorkest.  Hij wordt beschouwd als een van de origineelste Hammond spelers van Europa vooral om zijn basspel op de pedalen.


Dejan Terzic
(1970, Banja Luka, Bosnië Herzegovina) kwam op zijn 3e jaar met zijn familie naar Duitsland.  Na daar een aantal jaren gestudeerd te hebben ging hij naar New York en studeerde bij Marvin Smitty Smith, Bill Stewart en Jimmy Cobb. Hij werd op een aantal grote festivals uitgeroepen tot beste slagwerker. Sinds 2008 is hij hoofddocent slagwerk aan de prestigieuze HochSchule der Künste Bern.

 

 

Het Nostalgia Trio onderscheidt zich door de prachtige rijkdom van het geluidsbeeld waarbij het Hammondorgel een enorme klankrijkdom toevoegt. Arno is een meester in het vinden van allerlei combinaties van registers waardoor het trio als een volwaardig orkest klinkt waarbij de warme toon van de trombone nog veel meer diepgang krijgt. Dat alles wordt nog eens bijeen gehouden door de subtiele maar rotsvaste polsslag van Dejan Terzic.  Tel dat op bij de prachtige originele composities en je hebt een geweldige muzikale belevenis.