Lucy Woodward (USA)

25-05-2018

Vrijdag 25 mei 21 uur - €15

Bestel kaarten


Lucy Woodward is geboren in Londen en bracht haar vroege jeugd door in Amsterdam. Ze groeide op in New York bij haar moeder en bracht de zomers door in Soest bij haar vader. Als dochter van twee klassiek geschoolde muzikanten groeide Woodward op met ‘muziek maken en creëren’ zoals ze zelf zegt.


Foto Eddy Westveer


Woodward is nog maar net klaar met school als ze in New York jazz in restaurants gaat zingen. Ze treedt op met coverbands en schrijft songs voor anderen. Het legendarische label Atlantic Records is onder de indruk van Woodward en brengt in 2003 haar debuut While You Can uit. Ze scoort een Top 40 hit met “Dumb Girls” en Stacie Orrico zingt haar liedje “(There’s Gotta Be) More To Life” de Top 5 in.

In 2011, komt ze in contact met frontman Michael League van Snarky Puppy en begint ze met deze band op te nemen en te touren. Ze draagt twee stukken bij aan het met een Grammy bekroonde album Family Dinner, Vol. 1, waaronder deze track “Too Hot To Last”.
In 2016, brengt ze haar vierde album Til They Bang On The Door uit op League’s GroundUP label. Een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy leden Cory Henry en League zelf, plus producer/toetsenist Henry Hey (David Bowie, Forq). Naast haar solocarriere werkte Woodward samen met sterren als Rod Stewart, Chaka Kan, Pink Martini, Celine Dion, Nikka Costa, Carole King en Joe Cocker. Haar liedjes en stem waren te horen in films als What a Girl Wants, The Blind Side, Music and Lyrics and Ice Princess. In heel 2017/2018 tourt ze met haar laatste album Til They Bang on the Door in Europa en de US.

In 2017 speelde ze op het ZeelandJazz Festival in Middelburg en wond het publiek om haar vinger met een zeer geinspireerd concert.


Bezetting, Lucy Woodward, vocals; Alexander van Popta, piano; Jeroen Vierdag, bas; Niek de Bruin, drums; Jelle Roozenburg, gitaar.