Amina Figarova Sextet

10-03-2018

Zaterdag 10 Maart 21 uur - €15

Bestel kaarten

 


Foto voorzijde: Emmanuel Mohlamme

 

Foto: Eddy Westveer

Amina Figarova werd geboren in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Zij  kreeg een opleiding als klassiek concertpianiste, dat betekent een zeer  grondige opleiding in de gerenommeerde Russische pianoschool.


In de late  jaren 80 ging ze naar het Conservatorium van Rotterdam om jazz te studeren, waarna ze haar studie afsloot op de fameuze Berklee College of Music in Boston.


Foto: Eddy Westveer


Daar ontmoette ze haar echtgenoot, de Belgische fluitist Bart Platteau. In 1998 werd ze uitgenodigd om op het Thelonious Monk Institute aan de Summer School in Aspen te studeren.

Ze woonde en werkte jarenlang in en vanuit Rotterdam maar uiteindelijk kreeg ze in 2014 een definitieve verblijfsvergunning in de VS en sindsdien opereert ze vanuit Manhattan en reist ze met haar ensemble de hele wereld over.


Foto: Eddy Westveer


Ze krijgt overal lovende kritieken voor haar doorleefde en uiterst originele composities waaronder de door het Jazz from Lincoln Centre New Jazz Standards series opgenomen “Pictures” en “The Traveler”.Haar sextet is een hechte groep toppers uit de New Yorkse jazzscene. Op 20 februari 2011 trad ze met haar sextet voor het laatst bij ons op. Het was een magisch concert. Dat wordt het vast weer.


Amina Figarova - piano

Bart Platteau - flutes

Alex Pope Norris - trumpet

Wayne Escoffery - tenorsax

t.b.a. - bass

Jason Brown - drums