Elise Besemer and Friends

14-01-2018

Zondag 14 januari 15 uur - €15  Scholier €5

Bestel kaarten

 
Ilse Besemer speelt viool vanaf haar 5de jaar. Haar meest recente succes (2016), was het bereiken van de finale (2e prijs) van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours, categorie Oskar Back. Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’.
 
Elise speelt op een viool van Jean Baptiste Vuillaume.

Vandaag presenteert ze haar mooie, internationale ensemble:

'Elise Besemer and Friends' Lees de curricula van het ensemble.


  Elise Besemer            Shin Sihan                 Shih-Hsien Tsai
     viool                        viool                            altviool   Armen Nazarian            Boris Nedialkov            Anastasia Feruleva
      altviool                      cello                           cello


Programma:

Sextet Pjotr Iljitsj Tsjaikovski in D-mineur "Souvenir de Florence", op. 70
Het Strijkerssextet (voor 2 violen, 2 altviolen en 2 celli) is gecomponeerd door in juni en juli 1890 en in december 1891 en januari 1892 gereviseerd. De première was op 6 december 1892 in Sint-Petersburg (de versie van 1891-1892). Tchaikovsky droeg het werk op aan de Kamermuziekvereniging van Sint Petersburg als antwoord op zijn toetreding tot deze vereniging. Het werk heeft een traditionele vierdelige vorm en de titel is ontstaan toen de componist het in Florence begon te schrijven.


Strijkkwintet Franz Schubert in C-majeur, D956, op.163
Het kwintet is een kamermuziekwerk dat de componist schreef in de zomer van 1828, twee maanden voor zijn dood. Het is Schuberts laatste instrumentale werk. Dit werk is het enige strijkkwintet in de omvangrijke serie kamermuziekwerken van Schubert. Het valt op door zijn wat onconventionele bezetting: 2 violen, altviool en 2 cello's (terwijl gebruikelijker was, bijvoorbeeld in strijkkwintetten van Mozart: 2 violen, 2 altviolen en cello). Door die keuze voor twee cello's wordt de klank in de lage registers meer sonoor.