Euterpe Baroque Consort

12-11-2017

Zon 12 november 15.00 uur -   €15 Scholier €5

Bestel kaarten

 

Stabat Mater vertelt het schrijnende verhaal van een moeder die haar zoon op vreselijke wijze verliest aan de onbegrijpelijke grillen van de maatschappij. Pergolesi schreef het meest bekende Stabat Mater. Hij kreeg in 1736 de eer en opdracht om het Stabat Mater gecomponeerd door Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke Goede Vrijdag in Napels was opgevoerd, te vervangen.

 

 

Vivaldi schreef een substantieel aantal werken voor solostem; het beroemdste daarvan is het Stabat mater dat hij in 1712 schreef. Het minst bekende van deze 3 is ongetwijfeld de zetting van Giovanni Felices Sances. De première van dit werk vond niet plaats in een kerk of kathedraal maar aan het hof van Wenen in de privé kapel van Keizer Leopold 1. Intiem in al haar grootsheid…

 

 

Euterpe bestaat uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op een historisch doorleefde manier ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek.  Telkens worden hun concerten met succes onthaald en de pers omschreef dit als volgt: Het Consort is een voorbeeld voor alle barokensembles: Euterpe streeft niet alleen perfectie na, er wordt goed naar elkaar geluisterd en het samenspel is boeiend. De vertolkingen zijn dynamisch en stijlvol. De wijze waarop Euterpe musiceert werkt aanstekelijk.


Sarah van Mol-sopraan, Bart Uvyn-altus, Maia Silberstein & Martine Beernaert- viool , Isabelle Verachtert- altviool, Tine van Parys-cello, Lode Leire-contrabas. Bart Rodyns kistorgel & artistieke leiding.