Guy Forsyth (USA)

05-05-2018

Zaterdag 5 mei 20.30 uur - €15  

Bevrijdingsdagconcert

Bestel kaarten


 

Als Guy Forsyth (1968) Porgy & Bess binnenstapt, zegt de Texaan 'Hey'. Alsof hij er gisteren ook nog was. De aimabele Amerikaan is een graag geziene gast in de Terneuzense Noordstraat. Eens in de zoveel tijd is het weer eens 'tijd voor Guy'. Omdat je weet dat Guy nooit teleurstelt, omdat je weet dat Guy altijd vol verrassingen zit. Dan is het weer een zingende zaag, dan weer een heel intieme akoestische setting en dan opeens blaast hij je met vlijmscherp mondharmonicawerk van het podium.

Dat laatste deed hij in 2016 nog, toen hij in Porgy samen met The Hoax een ode bracht aan The Red Devils. Nu komt Guy met zijn eigen band naar Porgy om een mix van folk, rock en blues de zaal in te pompen. En zoals altijd doet hij dat rauw en recht voor zijn raap. Maar verder? Forsyth zou Forsyth niet zijn als hij geen konijn uit de hoge hoed zou toveren. 

Porgy is meer dan trots dat we deze topper uit de internationale rootsscene op Bevrijdingdag andermaal op ons podium mogen begroeten. Blow them away, Guy!