Jannie du Toit en Ensemble

28-09-2017

Donderdag 28 September 20 uur - €10

Bestel kaarten

Sedert zijn debuut in de jaren 70, onder andere als zanger van de Afrikaanse Folkgroep Trilogie, volgden vele hoogtepunten elkaar op. Tijdens zijn opleiding in Afrikaanse muziek kwam hij in aanraking met het Nederlandse Luisterlied door het album De Wonderlijke Avonturen van Herman van Veen en raakte daardoor zo geïnspireerd dat hij tot op de dag van vandaag  grote waarde hecht aan de wisselwerking tussen Afrikaanse en Nederlandse muziek. Zijn persoonlijke held is Jules de Corte. In 2014 heeft hij samen met pianist Bert van den Brink de muziek van Jules de Corte in een concertserie  Grenzeloos Nederlands gebracht. Hij was ook bevriend met Robert Long. Hij heeft zijn hele carrière muziek van Herman, Jules en Robert in zijn repertoire gehad.

 

 

 

Nu eert hij dus de grandioze liedkunst van Jacques Brel. Zijn tijdloze en beeldrijke teksten worden in vier talen uitgevoerd. De ongeëvenaarde zeggingskracht daarvan maakt hem tot de grootste chansonnier van de 20e eeuw. Jannie du Toit is als geen ander in staat om de grootheid van Brel recht te doen.

 


foto's: Ivan Naudé
 


Du Toit wordt begeleid door twee prachtige muzikanten. Na een tiental tournees door de Benelux sinds 1992 is Jannie de Toit zeer geliefd geworden bij het Nederlandse luisterpubliek. U mag dit unieke optreden beslist niet missen!


Jannie du Toit, zang en gitaar.
Susan Mouton, cello.
Chanie Jonker, piano en accordeon