Johan Verminnen met Rony Verbiest

17-05-2018

Donderdag 17 mei 20.30 uur - €15

Bestel kaartenMet bemoedigende woorden van Toon Hermans werd de jonge Verminnen in 1969 laureaat van het tv-gala ‘Ontdek de Ster’ en sindsdien viel het nooit meer stil. Door de combinatie van talent, gedrevenheid en de kameraadschappelijke samenwerking met de betere muzikanten en artiesten (waaronder Raymond Van het Groenewoud en Stef Bos) is Johan Verminnen al gauw uitgegroeid tot een onmiskenbaar boegbeeld in de Nederlandstalige muziek. Grote hits als ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Rue des Bouchers’, ‘Brussel’, ‘Mooie Dagen’, ‘Ik wil de wereld zien’ en nog vele andere klassiekers staan in het collectief geheugen gegrift. Vorig jaar vierde Johan zijn 65 ste verjaardag met een nieuwe cd ‘Tussen een glimlach en een traan’ (22 mei 2016). En nu, meer dan 48 jaar later worden zijn optredens nog altijd heel druk bijgewoond, zowel op zomerse pleinen als in de theaterzalen. Door zijn gevoel voor de Franse taal wordt hij in de lage landen aanzien als de expert van het Franse chanson (Jacques Brel, Claude Nougaro, Leo Ferré,…). Het pure chanson is de essentie, maar heel zijn loopbaan al boetseert de Brusselse artiest er andere zaken rond: Latijns-Amerikaanse sfeer, jazz en andere muziekjes die niet van onder de eigen kerktoren afkomstig zijn. Chanson, jazz, musette, latino: deze man is van alle markten thuis en verrijkt zijn muziek met alle mogelijke invloeden. Sfeer, gedrevenheid, emotie,…
Da’s Johan Verminnen!
Johan werkt heel graag met Rony Verbiest op accordeon en dat is wederzijds. Samen op een podium genieten ze zichtbaar van elkaar waarbij de bescheiden maar uiterst smaakvolle interventies van Rony bij Johan vaak verrukte reacties ontlokken. Het is een feest om daar getuige van te zijn.

Rony Verbiest is stamgast in Porgy en Bess in verschillende gedaanten. Hij bespeelt allerlei instrumenten, saxofoons, accordeon, bandoneon en sinds enkele jaren ook mondharmonica. Hij trad in het verleden op met onder meer Jef Neve, T. S Monk en recentelijk nog met Fapy Lafertin, Koen de Cauter en diens zoons Dajo en Waso. En nu dus wederom met Johan Verminnen.

Het wordt een avond om te genieten van uitbundig speelplezier.

Bezetting:
Johan Verminnen, zang,
Bert Candries, gitaar, bas
Leo Caerts, toetsen
Rony Verbiest, accordeon