Kenny Werner Trio

08-12-2017

Vr 8 december 20 uur - €15  Scholier €5

Bestel kaarten


Dit is het enige optreden van het Kenny Werner Trio in de Benelux, onderdeel van een uitgebreide Europese tour door onder andere Italië, Londen en Parijs.

Kenny Werner speelde met zijn toenmalige trio in 1992 voor het eerst in Porgy en Bess en maakte toen een verpletterende indruk. Dat doet hij steeds weer als je hem hoort. Zijn huidige trio is een instrument op zichzelf. Ari Hoenig en Johannes Weidenmueller zijn al meer dan 10 jaar de andere leden van het trio.
Vanaf het allereerste begin vormen ze een uniek ensemble. Ieder voor zich zijn het grootmeesters op hun instrument maar hun samenspel is een zich steeds vernieuwend scheppingsproces dat zich nu, na al die jaren, nog steeds verder ontwikkelt met onverminderde intensiteit. Ze reageren al luisterend op de kleinste wendingen en variaties en dat houdt de luisteraar ook op het puntje van zijn stoel. De interactie op het podium is een feest om deelgenoot van te zijn want de musici voelen ook de reacties van het publiek, zeker in de intieme setting in Porgy en Bess.

 


Kenny heeft werkelijk met ontelbare muzikale grootheden het podium gedeeld. Als aankomend talent speelde hij bij Charles Mingus, hij was een tijd pianist en componist-arrangeur van het Mel Lewis Orchestra, hij componeerde voor tientallen orkesten waaronder het Metropole Orkest, het Brussels Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Maar zijn dierbaarste partner op het podium was Toots Thielemans. Tijdens het jubileumconcert van Porgy en Bess in 2007 in het Scheldetheater zorgde dit duo voor het hoogtepunt van de avond. Kenny houdt veel van onze karaktervolle oude Steinway en de recent uitgevoerde grote revisie zal hem zeker gelukkig maken.Enkele quotes van collega musici:


Quincy Jones; “Perfection. 360 degrees of soul and science in one human being. My kind of musician.”

Nate Chinen in The New York Times
; “a pianist who tempers fearsome technique with a questing spiritualism”

Toots Thielemans; “Kenny Werner is a total musician. He feeds my heart and my brain and pushes me into fresh territories. I am grateful that our agendas  can coincide that often. P.S. He also wrote a book on how to “liberate” one’s own creativity!”

Toots doelt hier op Kenny’s baanbrekende boek “Effortless Mastery” over hoe je als musicus los moet komen van de techniek, je instrument en de aardse wereld om je heen en je geest moet vrijmaken om werkelijk muziek te maken.