Marutyri

10-11-2017

VR 10 november 20.30 uur - €10   Scholier €5

Bestel kaarten


Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusion band. Een sprankelend gezelschap van acht Rotterdamse vrienden dat een frisse mix van jazz, R&B, funk, opzwepende composities, vette blazers en pittige akkoorden brengt. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo's en goed gearrangeerde stukken resulteren in muziek om op te dansen, maar ook om naar te luisteren. 


 

De band kende een vliegende start na de oprichting in 2014. Het jaar daarna speelde Marutyri al meteen op het North Sea Jazz Festival en won de band de NPO Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Talent 2015. Ook was het achttal meerdere keren te zien in De Wereld Draait Door. De twee EP's The First One en The Tribe, en het eerste album Inner Movements leverden goede recensies op.


In oktober maak Marutyri een grote tour door China, daarna is de Benelux aan de beurt en doen ze ook Pogy en Bess aan.


Met Rik van der Ouw op de bass, Ruud van Halder op gitaar, toetsenist Thijmen Oberink, Maurice Slot op de drums, Roy Gielesen als percussionist, Dennis te woerd op de saxofoon, FLoris Windey op de trompet en Yiannis Marinos op de trombone.