Nieuw A'dams Klarinet Kwartet

15-10-2017

Zondag 15 Oktober 15.30 uur - €15

Bestel kaarten

Dit concert is een productie van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Kaartverkoop loopt via Zeelandtheaters.

 

 

Het wervelende Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt eerst werken van Mahler, Gershwin en Satie. Na de pauze volgt een feestelijk slot van dit concert rondom Leonard Bernsteins wereldberoemde West Side Story in een bijzondere bewerking door Henk Huizinga. Speciale gast Nadia Wijzenbeek, concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest, neemt de vioolpartij voor haar rekening, een zeer bijzondere bezetting dus! En de stadsdichter van Hilversum, Robert Grijsen, zal met eigen werk een spannende literaire draai aan de uitvoering geven...

 

 

De vier heren van ‘HET NIEUW AMSTERDAMS KLARINET KWARTET’ zijn allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam en in het samenspel hoor je de liefde voor de hele klarinetfamilie en het plezier in het maken van muziek. NAKK is een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia en gaan graag op eigenzinnige wijze muzikale uitdagingen aan.

NAKK is:
Sergio Hamerslag- Klarinet/es-klarinet
Bart de Kater - klarinet/bassethoorn
Tom Wolfs - klarinet/bassethoorn
Jesse Faber - basklarinet


U hoort:
Gustav Mahler (1860 - 1911)
- Trauermarsch uit de 1e symfonie
- Scherzo uit de 1e symfonie
George Gershwin (1898 - 1937)
- Cuban ouverture
Erik Satie (1866 - 1925)
- Gnossienne 5
Leonard Bernstein (1918 - 1990)
- delen uit de West Side Story


Nadia Wijzenbeek
maakte haar debuut als soliste in het Amsterdamse Concertgebouw (1999) en de Royal Albert Hall in Londen (2004) met het Radio Symfonie Orkest, respectievelijk het Royal Philharmonic Concert Orchestra. Ze keerde terug in het Concertgebouw met orkesten als het Nationaal Symfonie Orkest van de Oekraïne en het symfonie-orkest van het Conservatorium van Amsterdam. 


ROBERT GRIJSEN 
is schrijver, dichter en theatermaker. Hij regisseerde tientallen producties; van toneelstukken in een kleine zaal tot grote musicals in schouwburgen.Zo zette hij zijn handtekening onder: ‘Anatevka’, ‘The Pirates of Penzance’, ‘Hair’ en ‘Carmen’. Eén van zijn bekendste projecten was ‘Jesus Christ Superstar’.