Nicolas en Ella van Poucke

08-04-2018

Zondag 8 april 15 uur - €15   Scholier €5

Bestel kaarten


Nicolas kennen wij al als vaste gast op 2e kerstdag, samen met Mathieu van Bellen.  Hij debuteerde op dertienjarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Polen, Canada, Engeland en in de VS.

 

Nicolas won in al veel prijzen op diverse concoursen en festivals.

 

Het in 2013 verschenen het debuutalbum van Nicolas getiteld “I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music” werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen.

 


foto: Jon Slabbekoorn

 

Ella van Poucke,  is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Ella won in 2015 de eerste prijs van de International Isang Yun Cello Competition in Seoul.

 

Ella won onder meer: de Leopoldinum Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours 2008 en zij ontving de speciale prijs “de erkenning van een uitmuntende prestatie in de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”. Zij trad op in alle grote zalen van Nederland en in vele topzalen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië. Ook was zij te gast op tal van internationale festivals. Ook Ella is, naast Elise Besemer (zie 14 januari !) genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2017.