Nicolas en Ella van Poucke

08-04-2018

Zondag 8 april 15 uur - €15   Scholier €5

Bestel kaarten


Celliste Ella van Poucke  is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. In augustus 2017 werd haar in Amsterdam de prestigieuze Grachtenfestivalprijs uitgereikt. De jury: 'Deze musicus grijpt het publiek bij de lurven, met grote technische beheersing die in dienst staat van het muzikale betoog.  Van een getalenteerd beginnend musicus is de winnaar uitgegroeid tot een muzikale persoonlijkheid die de internationale podia kan veroveren.' Ella won in 2015 de eerste prijs van de International Isang Yun Cello Competition in Seoul.

foto: Jon Slabbekoorn


Nicolas kennen wij al als vaste gast op 2e kerstdag, samen met Mathieu van Bellen.  Hij debuteerde op dertienjarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Polen, Canada, Engeland en in de VS.

 

Nicolas won al veel prijzen op diverse concoursen en festivals.

 

Het in 2013 verschenen het debuutalbum van Nicolas getiteld “I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music” werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen.


Programma:
L. van Beethoven (1770-1827)

Sonata voor cello en piano Op. 5 No. 1 in F groot
-Adagio sostenuto- Allegro
-Rondo. Allegro vivace


J. Nin (1879-1949)
Suite Espagnole
-Vieja Castilla
-Murciana
-Asturiana
-Andaluza


Robert Schumann (1810 - 1856)

Fantasiestücke Op. 73
-Zart und mit Ausdruck
-Lebhaft, leicht
-Rasch und mit Feuer


Pauze


S. Prokofiev (1891-1953)
Sonate voor cello en piano in C Op. 119
-Andante grave
-Moderato
-Allegro, ma non troppo