Breng Frank Koulen voor altijd in beeld!

 

 

Doneer HIER

 

Het eerste doel, de 5000 euro is bereikt. Maar we gaan door!

Doe ook mee aan het standbeeld voor Frank Koulen!

 

We hebben op 27 juni, na 16 dagen actie, al meer dan 5000 euro opgehaald. Rabobank heeft 5000 bijgelegd. Er was al 10.000 euro van de Gemeente Terneuzen.

 

Dus er komt ECHT een beeld! Het standbeeld van Frank Koulen komt in de Noordstraat te staan, bij het oude stadhuis.

 

Maar we gaan nog tot en met 15 juli door met inzamelen. Want hoe meer geld, des te mooier het beeld! Let op: al het geld gaat naar het beeld.

 

Wilt u er ook aan bijdragen? Doneer dan nog, word supporter met uw mail-adres, of anoniem. Klik op doneren. Via Ideal of eenmalige incasso (heet Direct Debit) kunt u bijdragen.

 

https://aandeelindebuurt.nl/nl/projects/een-beeld-voor-frank-koulen/

 

Gemeente Terneuzen

De gemeente Terneuzen is trots op Porgy en Bess, en heeft dit jubileumjaar 10.000 euro gereserveerd om een standbeeld van Frank Koulen te realiseren. Als eerbetoon aan Frank, die de stad een uniek podium schonk, dat 60 jaar later nog steeds springlevend is. Met zijn warme, uitgestoken hand wordt Frank Koulen het symbool van de gastvrijheid in Terneuzen.

Rabobank Zeeuws-Vlaanderen

We mochten het crowdfundingplatform van Rabobank gebruiken. Bij 5000 euro zouden ze 5000 'matchfunden' en dat is dus al gebeurd op 27 juni 


Van wie is het beeld?

Bij Porgy en Bess kunnen we best veel, maar we kunnen we geen beeld ‘hebben’. Het wordt dus eigendom, en komt in onderhoud bij de gemeente. Het komt wel vlakbij Porgy te staan. Een projectgroepje, ook met mensen van Porgy en Bess, beslist over kunstenaar en ontwerp.

 

Wie is Frank Koulen?

De Surinamer Frank Koulen belandde na de Tweede Wereldoorlog met de geallieerden in Terneuzen. Hij werd er verliefd, stichtte er een gezin, en bleef er tot zijn dood in 1985. 

In 1957 besloot hij in de Noordstraat een lunchroom te starten waarbij hij zich liet inspireren door de opera van Gershwin 'Porgy and Bess'. Zijn Porgy en Bess werd al snel een plek waar van alles gebeurde. Frank verwelkomde vele beroemde en minder beroemde jazzartiesten en allerlei andere muzikanten. Zijn streetparades waren de basis voor het Scheldejazzfestival, nu ZeelandJazz. Na zijn dood gingen zijn vrienden dóór met Porgy. Nu, in 2017, is Porgy en Bess een podium waar jaarlijks ruim tachtig optredens worden gerealiseerd door een grote groep vrijwilligers.

 

Frank is al 32 jaar niet meer bij ons. Maar er gaat geen dag voorbij of mensen denken aan hem en Porgy. 

 

Velen herinneren zich maar al te goed zijn warme stevige handdruk.En de geweldige avond daarna ...

 

Velen leerden bij Frank hun toekomstige man of vrouw kennen.

 

Veel artiesten denken met groot plezier terug aan hun tijd bij Porgy en Bess.

 

Maar ook heden telt mee: velen genieten nu van de optredens. Want Porgy heeft een rijk verleden, maar zeker ook een mooie toekomst.

 

Een eerbetoon aan Frank Koulen

 

Als er straks een mooi standbeeld van Frank voor het oude stadhuis in de Noordstraat staat, met zijn karakteristieke uitgestoken hand, met zijn Porgy en Bess op de achtergrond, dan eren we deze unieke man. Hij gaf ons onvergetelijke herinneringen en een uniek podium dat 60 jaar later nog steeds springlevend is.

 

 

DONEER en DEEL

 

Deel en like ons Facebook, en onze FB posts