Trio Rony Verbiest

29-04-2018

Zondag 29 april 15 uur - €15   Scholier €5

Bestel kaarten

 

Rony Verbiest heeft een nieuwe cd opgenomen met de veelzeggende titel ''Verbiest Swings from Brussels to Paris'. Uiteraard konden we nog een plaatsje vrijmaken voor de presentatie van dit nieuwe kunstwerk. Het is een samengaan van Swing en Musette, misschien wel de grootste specialiteit van Rony. Het wordt ongetwijfeld een inspirerend zondagmiddagconcert met drie rasmuzikanten.

van de cd


Rony Verbiest
Verbiest heeft de liefde voor de accordeon meegekregen van zijn vader. Hij raakte op jonge leeftijd in de ban van de jazz. Verbiest leerde om accordeon, saxofoon en het slagwerk te bespelen. In de conservatoria van Gent en Brussel verdiepte hij zich verder in het slagwerk en de saxofoon. Tijdens zijn studies wordt hij geëngageerd als saxofonist bij de Koninklijke Kapel van de Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel van de Gidsen. Al snel raakt Rony compleet in de ban van de jazzmuziek en staat hij ondertussen bekend als een gevestigde waarde in de Belgische Jazzwereld. Hij speelde in verschillende jazzformaties en big bands en verleende zijn muzikale medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire. Eveneens ontwikkelt Rony Verbiest zijn eigen muziek op accordeon. Zo mengt hij in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango.


Mario Vermandel
Mario volgde les bij Frank Coppieters en masterclasses bij Hein Van De Geyn, Ricardo Del Fra en Dave Holland. Mario Vermandel behaalde in 1996 een "Eerste Prijs Instrument" aan het Conservatoire Royal de Bruxelles, waar hij studeerde bij Jean Louis Rassinfosse. Vermandel kreeg de gelegenheid om te spelen en opnames te maken met Koen De Cauter, Kadril, Wigbert, Bert Joris, Rony Verbiest, Johan Verminnen, Lais, Jo Lemaire, Patrick Riguelle, Jan De Wilde ,Kommil Foo ,etc…


Tony Gyselinck
Gyselinck studeerde drums aan het Koninklijk Muziek Conservatorium in Gent. Tony verzorgde de drum secties voor het BRT Jazzorkest, Marc Matthys Trio, Toots Thielemans Kwartet en werkte onder meer samen met Jo Lemaire. Daarnaast is Gyselick vooral bekend van The Rhythm Junks.


bezetting: Rony Verbiest, accordeon, Mario Vermandel, contrabas en Tonny Geijselinck, drums.