ZIJLSTRA

17-12-2017

LIEDJES VOOR TEGEN DE KERST

Zo 17 december 15 uur - €15  Scholier €5

Bestel kaarten

 


Foto: Bas Losekoot

Foto Voorzijde: Bart Homburg

Wat kunnen de kerstdagen toch langdradig, vervelend en saai zijn.... Niet met Zijlstra! De kers(t)verse liedjes van Zijlstra slepen u moeiteloos door de donkere dagen heen. Beslagen ruiten, echtscheiding, drankprobleem... Zijlstra luistert ieders besneeuwd gemoed op met rake bespiegelingen, juiste akkoorden en trompetgeschal. Te zien en te horen in theater, herberg, kerk  of stal.


Jeroen Zijlstra debuteerde in 1999 met de cd “Olie en Rook”, een afscheid van zijn vorige bestaan als Noordzee visser die meteen lovende kritieken kreeg:

           “Olie en Rook” Beste Nederlandstalige album in tijden,
            De Telegraaf, 07/08/1999, Jip Golsteijn’s Popscore.


In 2002 kreeg hij voor de tekst van zijn liedje “Durgerdam slaapt” van de cd “Tussen Den Oever en New York” de Annie M.G. Schmidt Prijs.


Er volgden nog  11 prachtige lyrische albums met als laatste deze “Liedjes voor tegen de  Kerst”. Zoals u al begrijpt is Jeroen Zijlstra een ware taalkunstenaar van het  kaliber Jaap Fischer/Joop Visser. Hij beschouwt de wereld aan de wal nog  steeds met de ogen van een zeeman die altijd een beetje buitenstaander is  gebleven. Hij woont dan ook in een omgeving die bij hem past, het oude  Zuiderzeehaventje Durgerdam aan het Buiten IJ.


 

Pianist, accordeonist, zanger  Pieter-Jan Cramer studeerde in 1991 af aan het Sweelinck  conservatorium. Hij maakt naast Zijlstra ook deel uit van “De Bende van Drie”, “TOM” en Bachelor Beats.


Saxofonist Jan Menu is zo langzamerhand  stamgast op het podium van Porgy en Bess. Hij heeft al een lange staat van  dienst in talloze ensembles van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw tot  het trio “Dig d’Diz” waarmee hij tegenwoordig Greetje Kauffeld begeleidt. Zijn  hoofdinstrument is al vele jaren de baritonsax die hij tot een lichtvoetig  instrument omtovert.