ZeelandJazz Festival afgelast

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Peter Beets Trio

Gershwin Meets the Blues

Normaal:
€15.00
Scholier:
€5.00

za 16 Mrt 2019
Deur open:
19:30 uur
Aanvang:
20:30 uur
Einde:
23:00 uur
In zijn nieuwe concertprogramma combineert Peter Beets de tijdloze en ijzersterke songs van George Gershwin met energieke swing en spannende improvisaties. Een muzikaal avontuur aan de hand van een van de meest geliefde componisten ter wereld, enthousiast gespeeld en gepresenteerd door topmuzikanten van onbetwiste internationale klasse. Peter Beets piano (eigenlijk Steinway vleugel)  Tom Baldwin bas en Eric Kennedy drums.


De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimig swingende overvloed en blijdschap.  Meer dan 80 jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld.

Zoals we van Peter Beets mogen verwachten, wordt ieder concert een enerverende ervaring vol afwisseling, de hoogste muzikale kwaliteit en natuurlijk speelplezier.

Hij zal ongetwijfeld met zijn prachtige toucher onze dierbare Steinway nóg mooier laten klinken. Een must voor de liefhebbers van het pianotrio in de beste traditie. 

Eric Kennedy, Baltimore MD, is drummer, zanger, percussionist, opleider en componist. Hij studeerde klassiek slagwerk en zang aan de Baltimore School for the Arts bij onder andere de slagwerker van the Baltimore Symphony Orchestra, John Locke, en verder bij  vele anderen waaronder Billy Hart en harmonieleer bij Dr. Barry Harris, de befaamde pianist die ook tientallen jaren doceerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  Eric speelde met een enorm aantal grootheden waaronder Curtis Fuller, Phil Woods, John Hicks en Eddie Henderson. Hij is bandleider en lid van het Bobby Watson Quartet/Quintet. Hij geeft wereldwijd clinics, workshops en concerten en won talloze onderscheidingen zoals runner up in de Billy Holiday Vocal Competition. Kortom een muzikale duizendpoot.

Tom Baldwin, bassist, componist en recording artist, werd opgeleid op het Ithaca College en woont en werkt in Baltimore MD. Hij ontving de tweede prijs op de  Thelonious Monk International Bass Competition, het meest prestigieuze jazzconcours ter wereld, waar hij het voorrecht had om samen te werken met een keur van prominenten zoals Al “Tootie” Heath, Fred Hersch, Harold Mabern, Eatha Kitt en James Moody.  Hij is een veelgevraagd musicus en speelt regelmatig op de belangrijkste podia zoals de Blues Alley, The Kennedy Center en The Library of Congress.

Peter Beets wordt wereldwijd, en met name in Amerika, gezien als een van de grootste jazzpianisten. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare van trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (Parijs 1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meeste recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd. 

Hij is al jaren de pianist van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij was ook de pianist van Rita Reys gedurende de laatste jaren van haar imposante carrière, samen met bassist Ruud Jacobs en drummer Joost Patocka en/of gitarist Martijn van Iterson.


 
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen