Stem nu op de Edison Jazz Publieksprijs 2024

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Zeeuwse Jazzdagen

Zondag

Normaal:
€10.00
Scholier:
€5.00
Porgy Crew:
€0.00
Koop kaarten

zo 09 Jun 2019
Deur open:
14:00 uur
Aanvang:
15:00 uur
Einde:
17:00 uur

15.00 uur Sinne Eeg en Ivan Paduart

17.00 uur De Cauter, Lafertin en VerbiestDuo Sinne Eeg & Ivan Paduart

Sinne Eeg wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste jazz zangeres in Scandinavië. Ze heeft in Japan, China en door heel Europa haar reputatie gevestigd met haar fijnzinnige live optredens en haar bekroonde studio opnamen. Met haar album “FACE THE MUSIC”, in 2014 uitgebracht, verdiende ze de Danish Music Award, zeg maar de Deense Edison, tevens de Ben Webster Prize en de Prix du Jazz, toegekend door de France’s Academie du Jazz. Als zangeres werd ze geinspireerd door Nancy Wilson, Betty Carter en Sarah Vaughan, maar met haar donkere zachte timbre houdt ze de Scandinavische melancholie levend in haar muziek.

“Eeg shows she’s steeped in tradition but pushing it in her own direction
….with technique and sensitivity aplenty”


Foto: Stephen Freiheit

DOWNBEAT door Fred Bouchard

Ivan Paduart maakte in 1998 een prachtige cd “Belgian Suites op het Challenge label met Bob Malach, Hein Van de Geyn en Hans van Oosterhout. Met zijn trio maakt hij vaak een korte toernee door Europa met buitenlandse gasten van allure. Hij speelde o.a. met Rick Margitza, Toots Thielemans, Toon Roos, Fay Claassen en Bert Joris.Dit optreden tijdens de Zeeuwse Jazzdagen is het slot van een lange tournee door België en Nederland. Het wordt een prachige afsluiting op het podium van Porgy en Bess.

De Cauter – Lafertin – Verbiestfoto: eddy westveer

Koen De Cauter, Fapy Lafertin en Rony Verbiest zijn drie rasmuzikanten die samen garant staan voor muziek die je diep raakt. Charmant, relaxed, ontroerend! 

Koen De Cauter en Fapy Lafertin speelde vanaf 1975 samen in het fameuze Waso Kwartet waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw tot leven brachten. Later gingen ze hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters, ieder in hun eigen idioom. 

Fapy Lafertin werd een van de belangrijkste gitaristen in de Hot Club de France traditie. Hij stichtte in 1985 zijn eigen kwartet in Nederland met violist Tim Kliphuis en de saxofonisten Rudi Brink en Joop Hendriks. Later toerde hij zeer succesvol als solist  in Engeland en Europa en speelde samen met o.a. Charlie Byrd, Al Casey, Scott Hamilton, Milt Hinton en kortdurend met Stephane Grappelli.  

Saxofonist, gitarist en zanger Koen De Cauter excelleert in een breed scala van genres, gypsy jazz, chansons van Brassens, musette en dat alles gelardeerd met korte uiterst charmante causerietjes.  Zijn vier kinderen zijn allemaal zeer getalenteerde muzikanten. Twee van hen, ritme-gitarist Waso en contrabassist Dajo vormen het ritmisch hart van deze formatie. 

Multi-instrumentalist Rony Verbiest vormde al een kwartet met Koen, Waso en Dajo De Cauter. Hij speelt vanaf zijn kinderjaren al accordeon en werd beroepsmusicus na een conservatoriumstudie. Naast accordeon speelt hij alle saxofoons, klarinet, bandoneon en sinds enkele jaren mondharmonica. Hij is een geliefde bespeler van het podium van Porgy en Bess met recent schitterende projecten met muziek van Dave Brubeck en Thelonious Monk.

Deze unieke formatie is speciaal op ons verzoek samengebracht voor dit optreden in de Zeeuwse Jazzdagen in Porgy en Bess.

 
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen