Alle voorstellingen tot 1 juni a.s. afgelast

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

The Strikes

Roots

Normaal:
€15.00
Scholier:
€5.00

za 28 Mrt 2020
Deur open:
19:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Einde:
22:30 uur
Zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan! Hij speelde samen met Alex Schultz, Mitch Kashmar, Monster Mike Welch, Hook Herrera, Matt Schofield, and Ian Siegal. Daarnaast heeft hij met de door hem weder opgerichte legendarische Red Devils door europa getoured samen met ZZ-Top en is hij te horen vele opnames van bekende en beroemde bluesgrootheden.
Gitarist Sjors Nederlof heeft na avonturen met o.a. King Mo gekozen voor een rustig bestaan en trad op wanneer hij daar zin in had. Hij begeleidde diverse artiesten waar onder Hook Herrera. Maar nu heeft hij besloten de “rust” vaarwel te zeggen en zich weer te storten in het geweld van the Strikes
Bassist Roelof Klijn heeft een lange, lange lijst aan artiesten die hij heeft begeleid tijdens optredens in binnen en buitenland. Hij tourde met Malford Milligan, Hook Herrera, Alex Shultz, Sugaray Rayford, Kirk Fletcher, Matt Schofield, Rusty Zinn, Mark Thijs ( T ), Big Dave en Cuban Heels. Binnenkort gaat hij tijdelijk het thetaer in met de show van Johan Derksen.
En dan is er nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen. Een graag geziene en gevraagde muzikant in vele bands. Je zou kunnen zeggen “met wie heeft hij niet gespeeld. Niet zo gek trouwens! Wie “shuffelt” er nu beter dan Jody!!!We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!! Puur zoals puur dient te ziin! Gewoon RAWK & ROLLLuister nog eens naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics”!! Maar…. pas op, het lijkt of je getroffen wordt door een hete douchestraal of… door een ijskoude als dat je voorkeur is.

Recensies afgelopen festival in Kwadendamme:
(The Blues Alone?)Gelukkig heeft de Leerdamse formatie The Strikes besloten toch nog één keer samen te spelen en dat heeft heel veel publiek overgehaald naar het mooie Zeeuwse land af te zakken. Behoeven zij nog introductie bij u als lezer van ‘The Blues Alone?’, het lijkt ons niet maar voor de nieuwkomers onder de lezers.
‘The Strikes’ bestaan uit Roelof Klijn, bekend van Rootbag en The Southern Aces op bass, Jody van Ooijen op de drumms (o.a. Rootbag), frontman/zanger Pieter ‘Big Pete’ van der Pluijm (The Red Devils, Big Pete Blues Band, MOCT) op de bluesharp en de linkshandige Sjors ‘Jimmy Stringbreaker’ Nederlof ook bekend van Coup De Grace en King Mo op de gitaar.
Sjors Nederlof legt al gelijk bij de een van de eerste nummers ‘The Strikes’ even neer; voor het geval dat het publiek vergeten was hoe het ook alweer klonk!Hoeveel talent kan een band in zich hebben vraag ik me af. We horen ‘Pretty Baby’, een nummer waar ik blij van word en de hele werkweek van me af voel glijden. De synergie hier ten toon gespreid is van hoogstaand niveau en vertoont nergens sleet.
‘TV Mama’ is een dubbelzinnige song waarbij ik de bass van Roelof Klijn door m’n lijf voel pompen.Wàt een goede band is dit toch!
‘High Temperature’ laat de temperatuur in de tent tot grote hoogte stijgen en ook Big Pete ontdoet zich van zijn leren jas. “Een origineel van dit orkestje” is Big Pete’s introductie naar de titeltrack van het debuut album ‘Bathroom Acoustic’ van ‘The Strikes’ uit 2004, gelukkig staat deze schijf nog steeds is onze platenkast. Allemaal rocken & rollen we op de vierkante centimeter op de klanken van ‘All Messed Up’.
Heel stiekem hopen uw reporter en fotograaf op nog eens een weerzien van deze geweldige formatie die ‘The Strikes’ heet.Zéker als u net als ik getuige bent geweest van de extentieve solo van Sjors Nederlof in ‘Love Her With A Feeling’ maar natuurlijk mag ook Big Pete’s inspirator Lester Butler niet ontbreken. ‘Devil Woman’ zweept de set op tot het kookpunt is bereikt en men buitenzinnig is.
Natuurlijk mag een toegift niet ontbreken met ‘Big Pete’s Boogie’ sluiten deze vrienden samen het comeback-optreden van The Strikes eervol af.

Quotes

•" Hun muziek is puntig, venijnig en doorleefd, ...Met explosief samenspel voeren The Strikes hun liefde voor de oude Chicago Blues van Muddy Waters naar het heden. Live zijn ze beter dan op de plaat en zo hoort het, ..." Jan Vollaard, NRC
•" Het optreden, de band, de muzikanten, waar iedereen op gewacht heeft. Dit is voor vandaag, de vrijdag dus, het absolute hoogtepunt." Bluesbreeker, recensie Kwadendamme Bluesfestival
•" ...klinkt afwisselend stevig stompend, swingend shuffelend of geil slijpend, met hier een daar een swampy of psychedelisch tintje. " Marcel Haerkens, OOR
•" Wat een goede band is dit toch!..."Devil Woman' zweept de set op tot het kookpunt bereikt is en men buitenzinning is." The Blues Alone, recensie Kwadendamme Bluesfestival
•" Lekker gemeen. Met ballen. Gebracht met een flinke injectie rock & roll in de aderen. " Altcountry.nl
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen