Publieksonderzoek: de Resultaten!

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

The Imperial Crowns

Roots

Normaal:
€15.00
Scholier:
€5.00
Vriend:
€12.00

za 23 Mei 2020
Deur open:
20:30 uur
Aanvang:
20:30 uur
Einde:
22:30 uur
Bezetting
Jimmie Wood (zang, mondharmonica, gitaar)
J.J. Holiday (gitaar, zang)
Ryan "The Rumble" Dean (drums, percussie)
Dokter 'James Carter (bas, zang)
Rachel C. Wood "The Baby Gayta" (zang en percussie)

The Imperial Crowns

De Imperial Crowns ontstonden uit de “Hearts & Souls” van Jimmie Wood en J.J. Holiday ver terug in 1993. Maar hun vriendschap gaat terug tot het midden van de jaren 80 toen Jimmie de iconische LA-nachtclub Madame Wongs boekte en voor zijn eigen blues en soul / rock en roll band, Jimmie Wood and the Immortals en J.J. Holiday speelde gitaar in een Deep Underground Delta / punk meets The Beatles-outfit genaamd Black Patti. Ze deelden een liefde voor elektrische en landelijke blues, maar ook soul, rock n 'roll, swamp pop, psychedelische, rockabilly, jubileum en kwartet gospelmuziek. Iedereen die The Imperial Crowns heeft gezien, weet ...'Jimmie werd geboren om te prediken en J.J. laat zijn gitaar de prediking voor hem doen! ”Dat is een rechtstreeks citaat van Clarence Fountain of The Five Blind Boys of Alabama over Jimmie en J.J. in 1995.

In 1993 begon het duo met het opnemen van muziek in de garagestudio van Billy Sullivan, die ook vele jaren als drummer / engineer diende (drie van de vier studioalbums werden opgenomen in zijn studio van N. Hollywood). Ze werden officieel de Imperial Crowns in 1994, speelden clubs in de stad en tegelijkertijd werden Wood en Holiday officieel oprichters van The Sacred Hearts. De LA, House of Blues huisband. Dus terwijl ze het eerste album opnamen (Imperial Crowns), speelden ze elke maandagavond met artiesten als Bruce Springsteen, Buddy Guy, Greg Allman, Taj Mahal, Gatemouth Brown, The Blind Boys, Chaka Kahn, Ann Peebles, enz. in The House of Blues on the Sunset Strip! Wood en Holiday werken nog steeds regelmatig met de steun van The Sacred Hearts backing The Blues Brothers (met Dan Aykroyd en James Belushi) en hebben het podium gedeeld met The Rolling Stones, James Brown, AC / DC, Bob Dylan, Sam Moore en Wilson Pickett, onder anderen sinds '96. Hun originele nummers zijn gecoverd door Eric Burdon, The Nighthawks en andere Amerikaanse en Europese artiesten en bands.

The Imperial Crowns begonnen in 2002 op het Europese continent te touren en groeide gestaag door een toegewijde aanhang van jongere mensen en oudere bluesfans en werden net zo enthousiast gevierd op popfestivals als BosPop als op Moulin Blues in Ospel, Nederland en het Peer Rhythm and Blues Festival, België. Zo ver naar het noorden als het Bergen Blues en Rn’B Festival in Noorwegen en zo ver naar het zuiden als het Byron Bay Blues Festival in Australië. De Imperial Crowns schudden de fans en co-artiesten op natuurlijke wijze wakker! Ze namen een pauze in 2008, die eindigde tot 2015 toen ze samen de studio in gingen om “The Calling” en later “25 LIVE” voor DixieFrog Records op te nemen. Ze keerden terug naar Europa in 2016, 2017 en 2018.
De Imperial Crowns gaan door Europa touren in 2020.

Huidig Band Line-up:Jimmie Wood. Los Angeles, CA. Stichtend lid. (Zang, mondharmonica, gitaar)
Omdat hij een kind was in de jaren 50 en 60, voelde Jimmie zich aangetrokken tot R'n B en Rock'n Roll. Van Little Richard, The Coasters & The Count 5. Maar toen hij op twaalfjarige leeftijd Lightnin's Hopkins en Sonny Boy Williamson hoorde, was zijn lot bezegeld. Binnen drie jaar mocht hij harp spelen met Hopkins in L. Grove, Ash Grove (zijn tweede huis tot het in 1973 tot op de grond afbrandde).In de late jaren '70 stelde hij een outfit samen die bekend staat als Jimmie Wood and the Immortals. Vanaf het midden van de jaren 80 tot de vroege jaren 90 speelden ze overal in de VS als openingsact op tournee met Johnny Winter, Elvin Bishop en John Mayall. Werkt ook als band van Mick Taylors ('89 tot '93) en speelt overal in de VS, Europa en Azië met Jimmie als frontman.Als harmonica-speler en zanger is Jimmie te horen op platen van Bruce Springsteen, Etta James, BoyGeorge, Ofra Haza, Gladys Knight, Zucchero, Cheap Trick en letterlijk honderden anderen, bekende en onbekende artiesten."Ik ben drie keer gezegend dat ik op het podium heb gespeeld, op platen en films met zoveel getalenteerde artiesten, maar NIETS heeft me meer plezier en vreugde gebracht dan live op het podium te spelen met The Imperial Crowns! En dat zijn de natuurlijke feiten! "

J.J. Holiday. Los Angeles, CA. Stichtend lid. (Gitaar, zang)
Geboren in de San Fernando Valley, naast het voorouderlijk huis van Ritchie Valens, J.J. hoorde voor het eerst rockmuziek door zijn slaapkamerdeur filteren door de 'twistparties' die zijn ouders in het weekend hielden. Voordat hij twaalf was, verruilden zijn ouders de westkust voor Seattle op zoek naar betere banen en goedkopere huur. Er was een bloeiende folk en folk blues scene en de jongen was verloren door de muziek.Hij kreeg een gitaar en leerde hoe te spelen! Hij bestudeerde de stijlen van alle blues-gitaarpictogrammen met de voornaam 'Blind' Tweede naam, Boy, Willie, Blake, Lemon, etc. De psychedelische bluesgeest van Jimi Hendrix hing nog steeds zwaar in de lucht die hij inademde. The Sonics and The Wailers raunchy infiltreerde zijn psyche.Toen hij de universiteit bereikte, J.J. gooide een gitaar op de achterbank van zijn auto en stak naar Cleveland, Ohio om bij Robert Jr. Lockwood rond te hangen. Daarna naar Memphis om aan de voeten van Gus Cannon en Furry Lewis te gaan zitten. En naar New Orleans om een fles te delen met Roosevelt Sykes. Hij verspilde zijn opleiding niet. Hij keerde terug naar zijn geboortestad, met Hollywood aan het hoofd in de vroege jaren 80, met de zinderende rockabilly-band in Seattle, de 88's.J.J. was midden jaren 80 lid van de magere, driedelige rock n'-roll band van Bob Dylan. Bekijk Bob Dylan / Late Night met David Letterman op YouTube. Hij speelde met een jonge Beck. Hij werkte tien jaar met en voor Johnny Depp aan beide filmprojecten

Ryan "The Rumble" Dean. Los Angeles, CA. (Nieuwste lid. Drums, Percussie)
Ryan groeide op in een huis vol muziek. Zijn vader had een enorme LP-verzameling met muziek van hillbilly tot hard rock. Van klassiek tot klassiek blues tot Coltrane. Zoals hij zegt: "Van Elvin Jones tot The Rolling Stones." Er is een lang verhaal over de verschijning van The Rolling Stones op The Desert Trip Festival (oktober 2016) en hoe, toevallig (?) Ryan en Rachel C. Wood (zie hieronder) ) elkaars paden kruisten en hoe hij uiteindelijk de drummer van The Imperial Crowns werd. Dat zul je in een langere bio vinden!Voordat hij afstudeerde met onderscheiding aan het prestigieuze muziekprogramma van Cal State Northridge, speelde, co-schreef en co-produceerde muziek met The Hammerheads, geleid door jeugdvriend, wijlen Anton Yelchin, die lowdown rock n 'roll, punk en roots-ish reggae speelde . Een album opgenomen in de studio van Mike Campbell van The Heartbreakers en Ryans 'Godfather, is net uitgebracht in juli 2019. Voor een bijna verlammend auto-ongeluk drumde Ryan met The Atomic Sherpa's, een soulvolle vrije vorm van jazz / bluesracket verheft en prijst de geest van Zappa, Sun Ra en Beefheart. Godzijdank is hij hersteld en is hij beter dan ooit teruggekomen! Hij speelt momenteel met MainMan. Een op LA gebaseerde vierkoppige progressief psychedelische rockband.Hij werd uitgenodigd voor auditie voor The Crowns toen de drumstoel vrijkwam. Ryan werd opgenomen in de band na het spelen van slechts één nummer! Toen speelde hij nog er drieëntwintig alsof hij er geboren was om de deal te sluiten. Zijn kennis, ziel en stijl past als een hand in een handschoen bij The Imperial Crowns. Je zult het zien.

Dokter 'James Carter. Los Angeles, CA. (Bas, zang)

“Doctor” Carter, oorspronkelijk uit Pasadena, strekte zich uit over vele muzikale scènes als een live performer en studiomuzikant. Van thrash tot metal tot bluesrock tot wat de producer ook naar hem zou smijten, The Doctor was er altijd bij! In staat om vloeiend te bewegen en te grooven met welke stijl dan ook. Hij maakte ook kennis met Jimmie in de clubscene van de jaren 80, toen hij speelde met de in Louisiana geboren singer-songwriter, Jerry Geddins.Zijn meest opvallende muzikale associaties waren in de power blues road en opnamebands van Jon Butcher en Gary Hoey. Meer recentelijk met The Mutaytor, wiens percussie, low-end heavy, dance en performance art-stijl de vlammen op het Burning Man Festival jaar na jaar aanjaagden.De Imperial Crowns hebben altijd “heavy” muzikanten gehad die basgitaar speelden, maar de dokter heeft de goods, de groove en de stem die iedereen als absoluut perfect voor de mix beschouwt!

Rachel C. Wood. "The Baby Gayta." Los Angeles, CA. (Zang en percussie)
Rachel C. Wood, de jongste nakomeling van Jimmie, werd geboren drie jaar nadat The Imperial Crowns op het toneel verscheen. Dus bracht ze duidelijk vele uren door in de baarmoeder van haar moeder, gevoed door muziek van alle soorten. Vooral funky muziek !! Ze kwam uit de baarmoeder en zong de blues. Meestal tussen 23.00 en 15.00 uur. Dat gaf Jimmie en (zijn mooie maar vermoeide) vrouw, Laura de blues!Ja, Miss Wood zong altijd. In haar vroege tienerjaren met het Oakwood schoolkoor (een van de beste in LA) op American Idol, zong ze 'School’s Out' met Alice Cooper. De Jonas Brothers voegde haar stem toe aan de toenmalige tiener heartthrob boyband, hun 2009 3D Experience. Je hoort haar stem overal in Mississippi blues-gitarist Kent Burnsides 'My World Is So Cold', geproduceerd door Jimmie. Hetzelfde jaar werd ze uitgenodigd voor een all-star koor met de muziek van Danny Elfman uit de films van Tim Burton. Ze was nog geen achttien."The Baby Gayta" zoals haar vader haar noemt, werd verwelkomd in de band in 2015 en zong op bijna het hele album "The Calling". Toen ze opmerkingen maakte, luisterden de andere leden. Haar vader zei: 'Ik hou van mijn dochter en zou zonder twijfel een kogel nemen, voor een trein gaan staan of een brandend huis voor haar inlopen. Maar als ze niet het talent en de ziel als zangeres en performer had, zou ze niet op het podium staan met The Imperial Crowns! Met The Imperial Crowns was het altijd een familiezaak, maar toen Rachel C. Wood erin sprong, is de liefde die van het podium springt onmiskenbaar honderd procent toegenomen!"Ik heb meegezongen met de Imperial Crowns sinds ik kon praten. Het enige verschil is nu dat ik het samen met Jimmie op het podium doe. '
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen