Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Trio Enrico Pieranunzi

Jazz

Normaal:
€17.50
Scholier:
€5.00
Student:
€10.00
Porgy Crew:
€0.00
Vriend:
€14.00

zo 23 Feb 2020
Deur open:
14:00 uur
Aanvang:
15:00 uur
Einde:
17:00 uur
oto voorzijde: eddy westveer

Pianist, componist en arrangeur Enrico Pieranunzi (Rome 1949) behoort al vele jaren tot de belangrijkste figuren van de internationale jazz scene. Hij heeft meer dan 70 albums als leider geproduceerd, als solist en in formaties van duo tot kwintet. Hij speelde samen met Chet Baker, Lee Konitz, Paul Motian, Charlie Haden, Chris Potter, Marc Johnson en Joey Baron. Ook was hij frequent actief in het gezelschap van Philip Catherine en Hein Van de Geyn en maakte een duo album op het Challenge label met collega pianist Bert van den Brink. Hij was driemaal Artist of the Year in het Musica Jazz magazine en won de Franse Django d’Or als beste Europese muzikant en tenslotte kreeg hij de Duitse Echo Jazz Award in 2014 als “Best International Keyboard Artist”.

 
 
Hij speelde wereldwijd op de meest prestigieuze festivals van Montreal tot Kopenhagen en Buenos Aires en van Berlijn en Madrid tot Tokyo, Rio de Janeiro en Beijing. De laatste tien jaar speelt hij meer en meer in de Verenigde Staten zowel op de San Francisco en Spoleto festivals als in de belangrijkste New Yorkse clubs, in het bijzonder de Village Vanguard waar hij in 2014 het album “Live at the Village Vanguard” met Marc Johnson en Paul Motian opnam. Een tweede “Live at the Village Vanguard”, ditmaal met Donny McCaslin, Scott Colley en Clarence Penn verscheen in 2016. Enrico Piearanunzi componeerde meer dan 300 stukken waarvan vele tot het mondiale standaardrepertoire zijn gaan horen.

Na meer dan 30 concerten en vele mooie recensies met hun eerste trio album “Tales From The Unexpected” zijn meesterpianist Pieranunzi, de Nederlandse bassist/producer Jasper Somsen en de prachtige Catalaanse drummer Jorge Rossy nu op tournee met de presentatie van hun derde album “Common View”. 


Jorge Rossy wordt internationaal erkend als een van de invloedrijkste drummers van zijn generatie. Als sideman staat hij op meer dan 80 opnames van vermaarde jazzmuzikanten zoals Brad Mehldau, Ethan Iverson, Kevin Hays, Mark Turner Chris Cheek, Joshua Redman, Kurt Rosenwinkel en Steve Swallow. Hij toerde met grootheden als Charlie Haden, Wayne Shorter, Lee Konitz, Carla Bey en Joe Lovano.


Behalve als drummer heeft Jorge een belangrijke stem op vibrafoon, marimba en piano en een unieke sound als componist en bandleider. Sinds het uitkomen in 2006 van zijn eerste cd “Jorge Rossy Trio, Wicca” heeft hij 12 albums uitgebracht als leider met mooie reviews in o.a. Jazz Times, Down Beat, Jazz Around en All About Jazz.


In 2015 nam Jorge zijn debuut-cd “Stay There” op met een louter uit sterren bestaande band waarbij hij zelf op vibrafoon en marimba excelleerde. Sindsdien toert hij in verschillende configuraties met o.a. het Jordi Rossy Vibes Quintet, Rossy & Kanan Quartet, Beck/Landolf/Rossy. Al zijn bands bestaan uit uitmuntende musici die een kenmerkende sound met intieme complexiteit produceren. Kortom, Jorge Rossy is een briljante kunstenaar met vele glanzende facetten.

Bassist/componist/producer Jasper Somsen (Nederland 1973) studeerdezowel klassiek- als jazz contrabas. Gedurende zijn carrière speelde hij met een aantal van de allerbeste musici in de internationale muziekwereld waaronder Peter Erskine, Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasly, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard, Seamus Blake, Paolo Fresu, Lynne Arriale, André Ceccarelli, Bert Joris, Toon Roos, Angelo Verploegen, Karel Boehlee, Ramón Valle, Yuri Honing, Eric Vloeimans, Maria Mendes, Tania Kross, Pacho Flores, Daniel Freiberg en het Gelders Orkest.Albums als leider op het Challenge label:
2010: “Dreams, Thoughts & Poetry” (The music of Enrico Pieranunzi)
Jasper Somsen Group.
2013: “Sardegna” – Jasper Somsen Group.
2017: “A New Episode In Life part I & II”- Jasper Somsen Trio feat. Jean- Michel Pilc & André Ceccarelli.

Jasper treedt wereldwijd op, is een vermaarde studio producer en is op meer dan 40 albums te beluisteren, Hij wordt geregeld gevraagd als gast-docent op de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Arnhem.

Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen