CORONA TOEGANGSBEWIJS

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
vrijdagavond vanaf 19.00 uur
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Archief Agenda
Dirk Roodzant
Porgy College

Dirk Roodzant is historicus en docent aan middelbare school het Lodewijk College in Terneuzen. Hij promoveerde op vrijdag 23 april j.l. aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de reacties van Nederland op de vervolgingen van de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk, waaruit onder meer het huidige Turkije voortkwam. 
Lees verder...
wo 20 Okt 2021 | 20:00 uur |

Estrella Acosta & Esquina 25
MUJERES DE LUNA - Women in Cuban Music

Een muzikaal programm
a rond de grote vrouwelijke componisten van Cuba

Zangeres Estrella Acosta, geboren op Cuba, ging op zoek in de rijke en mooie muziekgeschiedenis van Cuba. Ze ontdekte nieuwe, leuke en originele stukken, door vrouwen gecomponeerd. Estrella presenteert die songs op haar tour door Nederland, het land waar zij al jarenlang woont en werkt, in een nieuwe en actuele instrumentatie en in fantasierijke arrangementen. In Mujeres de Luna geven Estrella Acosta en haar top latin jazz-groep het publiek een unieke kijk op deze talentvolle vrouwen van Cuba mee. 
Lees verder...
za 16 Okt 2021 | 20:00 uur |

Stefan Hertmans
Prometheus lezing - De Opgang

In de zomer van 1979 trok een huis in het Gentse Patershol de aandacht van Stefan Hertmans. De blauweregen hing bestoft neer, maar de geur trof hem diep en bracht hem terug naar zijn kinderjaren. Hij kocht het pand in een opwelling. Pas nadat hij het twintig jaar later had verkocht werd hij geconfronteerd met wat er zich tijdens de oorlog had afgespeeld. Verbijsterend was de ontdekking dat de vroegere bewoner een ss’er was. ‘Het is onbegrijpelijk,’ schrijft Hertmans, ‘dat alles wat ik toen al had kunnen weten of tenminste toch vermoeden, zo gedachteloos aan mij voorbij had kunnen gaan.’ Langzaam komt de man die hij wil leren begrijpen in beeld, alsook zijn Nederlandse, pacifistische echtgenote en hun kinderen, van wie de oudste zoon een vooraanstaand Vlaams intellectueel zou worden. Hertmans spreekt met nabestaanden, raadpleegt archieven, vindt intieme documenten. In zijn herinnering loopt hij weer door alle kamers die hij zo lang heeft bewoond……
Lees verder...
di 12 Okt 2021 | 20:00 uur |

WesterscheldeBigBand
met Jan Menu op baritonsax

De WesterscheldeBigBand, gevestigd in Terneuzen, brengt een programma van hedendaagse en andere speciaal voor het orkest gearrangeerde jazz muziek.
Voor elk concertoptreden van de bigband in P&B wordt een bekende zanger(es) of instrumentalist als gast uitgenodigd. Voor deze gelegenheid is baritonsaxofonist Jan Menu bereid gevonden.
Het geheel staat onder leiding van Robert Verelst.
 
Lees verder...
zo 10 Okt 2021 | 15:00 uur |

Peter Beets Electric Band
Jazz

Klankstaven in plaats van snaren: Peter Beets speelt in zijn Electric Band op een elektrische piano, die de wereld veranderde toen die een halve eeuw geleden zijn intrede deed: Fender Rhodes. Het warme, wollige en soms knorrige geluid veroverde direct een centrale plaats in de populaire muziek. Ook jazzmuzikanten gingen volop experimenteren met deze nieuwe klankwereld. Nederlandse hedendaagse jazzhelden Ruud Breuls en Peter Beets met zijn kwartet spelen composities uit deze spannende tijd van Herbie Hancock en Freddie Hubbar.
Lees verder...
vr 01 Okt 2021 | 20:00 uur |

Margot Vanderstraeten
Prometheus Lezing - Mijn orthodox-joodse ontmoetingen na Mazzel tov

Margot heeft met Mazzel tov een gevoelige snaar geraakt: niet alleen werd het boek een internationale bestseller, het leidde ook tot bijzondere nieuwe ontmoetingen binnen de orthodox-joodse gemeenschap. Zo zijn er bijvoorbeeld chef-kok Moshi van het beroemde Hoffy’s in Antwerpen en Dan Z., een buitenbeentje met een humorvolle blik die al decennialang als enige de chassidische gemeenschap mag fotograferen. In Minjan is Margot op haar best: nu eens ernstig, dan weer lichtvoetig tot ironisch maar altijd met oprechte interesse zoekt zij, op haar eigen niet-godsdienstige manier, verbinding met buren die nabij een zo ander leven leiden…..

 
Lees verder...
di 28 Sep 2021 | 20:00 uur |

Chieko Donker Duyvis Ensemble
Latin Sunday!

Música 
Brasileira, fusion en improvisatie
De jonge aanstormende celliste en zangeres Chieko Donker Duyvis verweeft op eigenzinnige wijze Latin Jazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar, contrabas en percussie in haar ensemble. Met bassist César Puente, gitarist Maurice Rugebrecht, Udo Demandt op percussie en Chieko op cello en zang creëert het ensemble een unieke klankwereld.

Lees verder...
zo 26 Sep 2021 | 15:00 uur |

Blackberry Blossom Bluegrass Band
Bluegrass / Americana

Blackberry Blossom Bluegrass Band komt terug!
Deze band bewaart warme herinneringen aan het laatste concert in februari 2020, nog net voor alles en iedereen in lockdown ging. Nu kan het weer en staan ze met veel plezier weer op het podium, hopelijk weer een beetje terug naar het  'oude normaal'. Reden te meer om de mooiste luisterliedjes nog een keer voor jullie te spelen en natuurlijk komen ook de meer opzwepende nummer langs. We kijken er naar uit om weer een feestje te bouwen, want dat live muziek altijd een feest is, die levensles hebben we de afgelopen maanden allemaal wel geleerd.
Lees verder...
za 25 Sep 2021 | 20:00 uur |

Marietta Petkova
Klassiek Open Haard Concert - piano recital
In 2019 overrompelde zij ons publiek voor een uitverkochte zaal met een geweldige uitvoering van werken van Chopin en Debussy.  Zij wordt gezien als een fenomeen aan het klavier, die in staat is de luisteraar diep in de ziel te raken. Petkova speelt met een bovennatuurlijke intensiteit en haar concerten zijn gebeurtenissen van opperste concentratie en meditatie die de betekenis van de muziek lijken te veranderen.
Lees verder...
zo 19 Sep 2021 | 15:00 uur |

Adriaan van Dis
Prometheus lezing - Klifi
Deze lezing is verplaatst naar de grote zaal van het Scheldetheater!

We kunnen ons geen betere opening van het seizoen wensen met de komst van Adriaan van Dis.
In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming. ‘KliFi’ is een bitter vrolijke vertelling over uit de pas lopen, over onze neiging tot aanpassen en veinzen, en over lastige vriendschappen...
 
Lees verder...
do 16 Sep 2021 | 20:00 uur |

Lafertin, De Cauter en Verbiest
ode aan Hot Club de France en Georges Brassens
Fapy Lafertin, Koen De Cauter en Rony Verbiest zijn drie rasmuzikanten die samen garant staan voor muziek die je diep raakt. Charmant, relaxed, ontroerend! En….. zij hebben een innige band met de Franse muziek. Koen De Cauter en Fapy Lafertin speelde vanaf 1975 samen in het fameuze Waso Kwartet waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw tot leven brachten. Later gingen ze hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters, ieder in hun eigen idioom. 

Lees verder...
vr 10 Sep 2021 | 20:30 uur |

Primos del Norte
virtuoze flamenco
Het flamencotrio Primos del Norte bestaat inmiddels alweer 20 jaar, een hechte groep bevriende musici bestaande uit Erminia Fernández Córdoba (zang), Arturo Ramón (gitaar) en Udo Demandt (percussie). Ze hebben in de afgelopen jaren in diverse regionale en nationale radio- en tv-programma’s gespeeld en opgetreden op podia in West-Europa en festivals in Marokko en Turkije. Primos del Norte staat voor flamenco van hoge kwaliteit, met een afwisselende muzikale nuance en explosieve ritmische expressiviteit. Hun repertoire bestaat uit eigen composities en traditionele flamenco. Lees verder...
zo 29 Aug 2021 | 15:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 28 Aug 2021 | 15:00 uur |

Tess Merlot
Franse chansons
In deze spetterende voorstelling nemen zangeres Tess Merlot en haar band (voorheen Tess et les Moutons) het publiek muzikaal mee van Nederland naar Frankrijk, via de minst voor de hand liggende, maar oh zo interessante omwegen. Langs de havens van Amsterdam en Rotterdam, in sneltreinvaart via het Brussel van de jaren 1910 door naar Duitsland en Italië, raken zelfs even in Australië verzeild om uiteindelijk tóch in Parijs te arriveren. Een anderhalf uur durende Franstalige roadtrip met originele én eigen chansons langs bekende en onbekende wegen, dorpen en steden. Lees verder...
za 21 Aug 2021 | 20:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival - editie 8
Slotconconcert in Porgy en Bess
De invloed van Wagner op de muziek en andere kunstvormen van de negentiende en zelfs twintigste eeuw was enorm - de opera als Gesamtkunstwerk heeft de stroom van de geschiedenis voorgoed veranderd, en in meerdere genres binnen en buiten (klassieke)muziek zijn sporen achtergelaten. De Belgische componist César Franck was een grote bewonderaar van Wagner, en de gewaagde, bijna expressionistische muzikale taal, waar tonaliteit een steeds zwakkere rol speelt, valt bij beide componisten op, zowel als de gepassioneerde, diep emotionele muziek, die van de donkerste afgronden tot hemelse hoogtes stijgt en weer neervalt.
Lees verder...
zo 15 Aug 2021 | 15:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival - editie 8
Grote Kerk Groede
Castor en Pollux, of een opera in strijkkwartet formaat

Met het Dudok Kwartet en James Oesi, contrabas
Het Dudok Kwartet maakte furore bij de vorige editie van het festival. Nu komt het ensemble terug versterkt met contrabassist James Oesi, en brengt componisten ten gehore die normaal bij de bühne horen: zo klinken werken van Rossini zoals arrangementen van zijn opera ouvertures maar ook zijn operateske duo voor cello en contrabas, en de suite uit de opera van Rameau, Castor et Pollux. Ook speelt het Dudok Kwartet het schitterende strijkkwartet in A op.20/6 van Haydn, de componist die het strijkkwartet een eigen stem gaf. Lees verder...
za 14 Aug 2021 | 20:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival - editie 8
De Halle Axel
let op, deze voorstelling is verplaatst van Hulst naar Axel
La Bohème van Puccini - hartstochtelijke liefde
Vanwege het daverende succes van de première twee jaar geleden in bioscoop Koning van Engeland in Hulst, wordt de magistrale opera herhaald, dit keer in de prachtige theaterzaal van Cultureel Centrum de Halle in Axel. Vergeet uw zakdoekjes niet!

In dit bijzondere project voeren Mathieu van Bellen en Mathias Halvorsen Puccini’s beroemde opera La Bohème uit in een door henzelf gemaakte bewerking. Daarbij brachten zij de partijen van de solisten, het koor en het orkest terug tot een werk voor viool en piano. Het wordt ondersteund door geprojecteerde teksten, ondertitels, omschrijvingen en passages uit Henri Murgers roman Scènes de la Vie de Bohème, waarop de opera is gebaseerd. Lees verder...
vr 13 Aug 2021 | 20:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival - editie 8
Hof te Zande Kerk - Kloosterzande
In the Court of the Crimson King – symfonische rock wordt opera!
Altviolist en componist/arrangeur Ian Anderson heeft speciaal voor Scaldis het album “In the Court of the Crimson King” van King Crimson gearrangeerd voor strijkkwartet - een ongekende kans om deze “klassieker” weer mee te maken in een verfrissende kamermuziek jasje! Arrangeur.musicus Ian Anderson heeft voor zijn eigen strijkkwintet Wooden Elephant al albums zoals Homogenic van Björk en Kid A van Radiohead gearrangeerd en daarmee door heel Europa getoerd, en nu brengt hij speciaal voor deze Scaldis editie een opera naar Zeeuws Vlaanderen!
Lees verder...
do 12 Aug 2021 | 20:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival - editie 8
Café Het Verdronken Land - Emmadorp
Met Anuschka Pedano altviool, Maria Pedano hobo en zang, Nikola Meeuwsen piano en Alexander Warenberg cello

Traditiegetrouw start dit prachtige festival met een concert in het sfeervolle en bourgondische Café Het Verdronken Land in Emmadorp. In dit café, gelegen onder de rook van de Antwerpse havens en schurkend aan de mooie zilte schorren van het Verdronken Land van Saefthinge, geeft artistiek directeur en violist Mathieu van Bellen het muzikale woord aan een aantal vooraanstaande talenten van Nederlandse bodem!
 
Lees verder...
wo 11 Aug 2021 | 19:00 uur |

ENGELS, TEEPE, HERMAN
Jazz
Hun album 'When Will The Blues Leave' werd in juni 2020 zonder publiek opgenomen in het Bimhuis en wordt tijdens dit concert gepresenteerd. John Engels: “Spelen met Benjamin en Joris geeft me alle vrijheid, en het swingt de pan uit. Aftellen, spelen, en dan gebeurt het ter plekke – de interactie, emotie en bezieling samen, dat is het mooiste wat er is!” Lees verder...
za 07 Aug 2021 | 20:00 uur |

Duo Bilitis
Two Harps and Voice
Bilitis was vorig jaar oktober geboekt als onderdeel van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig kunnen wij de dames nu een plaats geven in onze serie zomerconcerten. Mis dit optreden niet!

Duo BILITIS is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds de oprichting van Bilitis in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys.  Lees verder...
zo 18 Jul 2021 | 15:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 17 Jul 2021 | 15:00 uur |

Mathijs Deen
Prometheus lezing - Lichtschip
Voor de bemanning van het lichtschip Texel is het leven voorspelbaar, de leefruimte beperkt en de beloning gering. De mannen lopen wacht, doen weermetingen, noteren de namen van passerende schepen en houden het licht brandende. Bij storm rukt het schip aan de ketting, in dichte mist loeit de misthoorn, op heldere nachten zijn de sterren ontelbaar. En na vier weken mogen de mannen weer naar de wal. Daar kijken ze reikhalzend naar uit. In het middelpunt van de kleine gemeenschap staat de kok, die drie keer per dag de maaltijd verzorgt. Het eten biedt troost en houvast in het geïsoleerde bestaan. Alles gaat zijn gang, tot de dag dat de kok een levend geitenbokje meeneemt aan boord, om te slachten voor een stoofpot.  Lees verder...
wo 14 Jul 2021 | 19:30 uur |

Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff
'The art of Two' plus gasten
ft. Angelo Verpoegen en Willem Romers
Ilja Reijngoud en Ed Verhoeff kennen elkaar al lange tijd. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, bij het duo Izaline Calister & Ed Verhoeff en op elkaars Cd’s. Ook verzorgden zij samen enige huiskamerconcerten.
Foto: Roelof Mulder Lees verder...
za 10 Jul 2021 | 19:30 uur |

Annelies Verbeke
Prometheus lezing - Treinen en kamers
Annelies Verbeke (België, 1976) vervlecht in haar laatste boek Treinen en kamers ruim vier millennia jaar literatuur uit de hele wereld. Geïnspireerd door bekende en minder bekende klassieke meesterwerken van vóór 1900 schreef ze vijftien verhalen, die in hun vormexperiment essay, theatertekst, droom of meditatie vermengen. Het gaat om westerse hoogtepunten als de liederen van Hadewijch, Don Quichot of Moby Dick, maar bijvoorbeeld ook Het hoofdkussenboek van de Japanse Sei Shōnagon en 'De verheerlijking van Inanna', dat de Soemerische Enheduanna rond 2260 vóór onze jaartelling schreef……
foto copyright Alex Salinas  

Lees verder...
do 08 Jul 2021 | 19:30 uur |

Merel Vercammen
The Zoo
Improvisatie in de klassieke muziek, dat hoor je niet vaak. Violist Merel Vercammen brengt daar verandering in met haar nieuwe album The Zoo, dat volledig uit geïmproviseerde muziek bestaat. 'Ik wil verrassing terugbrengen in het genre.', kopte de NOS in september 2019. Merel Vercammen nodigde acht musici uit om duo-improvisaties op te nemen, en het resultaat is een verzameling “instant compositions” die haar aan dieren deden denken. Twee van deze musici zijn accordeonist Wilco Oomkes en cellist Maya Fridman. In dit concert spelen Maya, Wilco en Merel een aantal vrije improvisaties volgens het concept van The Zoo, alsmede een aantal klassieke composities van Franck, Purcell en Bartók. Lees verder...
zo 04 Jul 2021 | 15:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 03 Jul 2021 | 14:00 uur |

Twan Huys
Prometheus lezing - Wandellust
Twan Huys (Sevenum, 1964) is journalist en schrijver. Hij was jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur. Ook bedacht en presenteerde hij het programma College Tour. Twan is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen. In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall. Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: ‘Wandelen is het beste medicijn.’  Lees verder...
do 01 Jul 2021 | 19:30 uur |

Nico Dros
Prometheus lezing - Madoc
Na een storm in het jaar 1196 halen kustvissers een kleuter uit de branding. Die blijkt de enige overlevende van een schipbreuk te zijn. De jongen, vermoedelijk een koningskind, brengt zijn jeugdjaren door in een klooster nabij Brugge. Dat ontvlucht hij om zijn familie terug te vinden. Onder de naam Madoc leidt hij een leven als ridder en vecht duels op leven en dood uit, een leven waarin liefde evengoed een hoofdrol speelt. Jarenlang is hij de rechterhand van de legendarische graaf Hincmar. In Parijs ontpopt hij zich tot agnost, vrijdenker en schrijver. Maar als de Inquisitie actief wordt krijgen de ketterjagers ook Madoc in het vizier. In 2017 ontdekt een Vlaamse mediëvist een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Hij raakt ervan overtuigd dat dit eigenhandig werd geschreven door Willem, dichter van het fameuze Van den Vos Reynaerde en het mysterieuze boek Madoc.  Lees verder...
wo 23 Jun 2021 | 19:30 uur |

Govert Schilling
'de speurtocht naar buitenaards leven'
Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. In deze lezing spreekt hij over de speurtocht naar buitenaards leven.
(wegens de coronamaatregelen zijn voor deze lezing 50 kaarten beschikbaar)

Lees verder...
do 17 Jun 2021 | 19:30 uur |

Arthur Japin - Mrs. Degas
Prometheus - lezing
Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was. Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering? Lees verder...
di 13 Okt 2020 | 20:00 uur |

Dieter en Eric van der Westen
'Acoustisch duo' - Folk en Americana
Het was al langer het plan om als Van der Westen broers wat vaker akoestisch in duovorm te gaan spelen, maar de coronacrisis bracht alles in een stroomversnelling. Vanwege het feit dat alleen in kleine bezettingen voor een klein publiek gespeeld mag worden werden een aantal boekingen van de Dieter van der Westen band omgezet in een akoestische duo boeking van Dieter en Eric van der Westen. In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana!

Lees verder...
zo 11 Okt 2020 | 17:00 uur |

Dieter en Eric van der Westen
'Acoustisch duo' - Folk en Americana
Het was al langer het plan om als Van der Westen broers wat vaker akoestisch in duovorm te gaan spelen, maar de coronacrisis bracht alles in een stroomversnelling. Vanwege het feit dat alleen in kleine bezettingen voor een klein publiek gespeeld mag worden werden een aantal boekingen van de Dieter van der Westen band omgezet in een akoestische duo boeking van Dieter en Eric van der Westen. In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana!

Lees verder...
zo 11 Okt 2020 | 15:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 03 Okt 2020 | 14:00 uur |

Merel Vercammen & Dina Ivanova
‘Legacy of the Boulanger Sisters’
Violiste Merel Vercammen en de Russische pianiste Dina Ivanova behoren tot de aanstormende generatie grote talenten in de klassieke muziek. Zij brengen vandaag een speciaal programma helemaal gewijd aan de beroemde Franse zusjes Lili en Nadia Boulanger; zij leefden en werkten in het laatromantische Frankrijk van o.a. Debussy, Ravel en Fauré. Daags na dit concert gaan Merel en Dina de opnamestudio in voor een cd met dit prachtige programma. Die cd zal in 2021 verschijnen. Porgy en Bess heeft vanmiddag de primeur! Lees verder...
zo 27 Sep 2020 | 15:00 uur |

Grupo del Sur & Valeria Mignaco
De tango's van Astor Piazzolla
In de originele kwintetbezetting die Astor Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla’s hartstochtelijke muziek. Grupo del Sur neemt u mee in de wereld van deze tango-grootheid met een bijzondere selectie van zijn mooie composities. Vanmiddag wordt Grupo del Sur aangevuld met de prachtige Argentijnse zangeres Valeria Mignaco! Samen brengen zij het programma ‘Poëzie van het Zuiden’.
Lees verder...
zo 20 Sep 2020 | 15:00 uur |

Chris de Stoop
Het boek Daniel - prometheus lezing
In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.
 
Lees verder...
do 17 Sep 2020 | 21:00 uur |

Chris de Stoop
Het boek Daniel - prometheus lezing
In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.
 
Lees verder...
do 17 Sep 2020 | 19:00 uur |

Nicolas van Poucke
Klassiek Extra! - solorecital
Pianist Nicolas van Poucke is een oude bekende in Porgy en Bess. Hij speelde, alweer jaren geleden, voor het eerst samen met violist Mathieu van Bellen het Kerstrecital, beiden toen nog aanstormende talenten. Sindsdien is hij een regelmatig terugkerende gast op ons podium. Hij heeft inmiddels een reputatie als een van de belangrijkste pianisten van zijn generatie in binnen- en buitenland. Kom een uur lang genieten van Bach, Chopin en Schumann, een uniek recital! Lees verder...
zo 13 Sep 2020 | 16:00 uur |

Nicolas van Poucke
Klassiek Extra! - solorecital
Pianist Nicolas van Poucke is een oude bekende in Porgy en Bess. Hij speelde, alweer jaren geleden, voor het eerst samen met violist Mathieu van Bellen het Kerstrecital, beiden toen nog aanstormende talenten. Sindsdien is hij een regelmatig terugkerende gast op ons podium. Hij heeft inmiddels een reputatie als een van de belangrijkste pianisten van zijn generatie in binnen- en buitenland. Kom een uur lang genieten van Bach, Chopin en Schumann, een uniek recital! Lees verder...
zo 13 Sep 2020 | 14:00 uur |

Eric Ineke JazzXpress ft. Tineke Postma
ode aan Charlie 'Bird' Parker
In 2020 is het honderd jaar geleden dat de legendarische saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker werd geboren. Charlie Parker, ook wel de Mozart van Amerika genoemd, was een van de belangrijkste figuren in de ontwikkeling van de jazz, meer specifiek de bebop. Zijn invloed gaat zover dat er in de jazzgeschiedenis wordt gesproken van een jazz vóór en een jazz ná Parker. Veelgevraagd bebopdrummer Eric Ineke brengt met zijn vaste kwartet en special guest Tineke Postma een ode aan deze jazzheld.
 
Lees verder...
za 12 Sep 2020 | 22:00 uur |

Eric Ineke JazzXpress ft. Tineke Postma
ode aan Charlie 'Bird' Parker
In 2020 is het honderd jaar geleden dat de legendarische saxofonist Charlie ‘Bird’ Parker werd geboren. Charlie Parker, ook wel de Mozart van Amerika genoemd, was een van de belangrijkste figuren in de ontwikkeling van de jazz, meer specifiek de bebop. Zijn invloed gaat zover dat er in de jazzgeschiedenis wordt gesproken van een jazz vóór en een jazz ná Parker. Veelgevraagd bebopdrummer Eric Ineke brengt met zijn vaste kwartet en special guest Tineke Postma een ode aan deze jazzheld.
 
Lees verder...
za 12 Sep 2020 | 20:00 uur |

Arno Krijger Trio
Internationale topformatie!
De uit Terneuzen afkomstige Hammond organist Arno Krijger speelt nu al 10 jaar samen met de Europese sleutelfiguur op saxofoon en basklarinet, Toine Thys en de Canadese drummer Karl Jannuska. Met hun cd’s “Grizzly” en “Optimist” kregen ze mooie recensies in prestigieuze jazzbladen en werden gevraagd voor Europese, Aziatische en Canadese festivals.

Lees verder...
za 05 Sep 2020 | 22:00 uur |

Arno Krijger Trio
Internationale topformatie!
De uit Terneuzen afkomstige Hammond organist Arno Krijger speelt nu al 10 jaar samen met de Europese sleutelfiguur op saxofoon en basklarinet, Toine Thys en de Canadese drummer Karl Jannuska. Met hun cd’s “Grizzly” en “Optimist” kregen ze mooie recensies in prestigieuze jazzbladen en werden gevraagd voor Europese, Aziatische en Canadese festivals.

Lees verder...
za 05 Sep 2020 | 20:00 uur |

Scaldis Kamermuziek Festival
Slotconconcert in het Scheldetheater
Slotconcert van de zevende editie van dit prachtige festival, dat door de coronacrisis met een paar maandjes vertraging en in afgeslankte vorm zal plaatsvinden. Artistiek leider en violist Mathieu van Bellen laat vanmiddag maar liefst 9 kanjers van jonge muzikanten het podium beklimmen, waaronder vermaarde Dudok Quartet, opgericht in 2009 in Amsterdam. Lees verder...
zo 23 Aug 2020 | 15:00 uur |

DIG d'DIZ
eigenzinnig Jazz-trio!
‘Drie is goedkoper: de drummer is ziek’ Sinds de oprichting in 1989 speelt het eigenzinnige (kamer)jazztrio DIG d’DIZ bestaande uit drie topmusici aldus zonder drummer. Het drietal ervaart dat niet als een gemis. Integendeel: het ontbreken van slagwerk biedt veel voordelen voor de transparantie en klank, en ook de dynamiek vaart er wel bij. JAN MENU - baritonsaxofoon.  MAARTEN VAN DER GRINTEN - gitaar. JAN VOOGD - contrabas

maakt dit concert mede mogelijk.

Lees verder...
za 22 Aug 2020 | 22:00 uur |

DIG d'DIZ
eigenzinnig Jazz-trio!
‘Drie is goedkoper: de drummer is ziek’ Sinds de oprichting in 1989 speelt het eigenzinnige (kamer)jazztrio DIG d’DIZ bestaande uit drie topmusici aldus zonder drummer. Het drietal ervaart dat niet als een gemis. Integendeel: het ontbreken van slagwerk biedt veel voordelen voor de transparantie en klank, en ook de dynamiek vaart er wel bij. JAN MENU - baritonsaxofoon.  MAARTEN VAN DER GRINTEN - gitaar. JAN VOOGD - contrabas

maakt dit concert mede mogelijk.

Lees verder...
za 22 Aug 2020 | 20:00 uur |

Freek de Jonge
Asociale Afstand
'Zelden heb ik zoveel tijd gehad om een nieuw programma voor te bereiden.
Zelden bood de tijd zoveel stof.
Zelden was ik zo gemotiveerd.
Zelden was ik zo benieuwd.
Zelden was ik zo.' - Freek -

'Uitgebalanceerde, uiterst actuele coronashow', kopt De Volkskrant. Lees verder...
wo 19 Aug 2020 | 20:00 uur |

Tutu Puoane
Music & Words
Zangeres Tutu Puoane werd in 2001 door pianist Jack van Poll vanuit Kaapstad naar Antwerpen uitgenodigd om hier verder te studeren. Tijdens het Schelde Jazz Festival in Porgy en Bess maakte zij toen meteen diepe indruk door haar volstrekt natuurlijke gevoel voor swing en timing. Zij is inmiddels een niet meer weg te denken ster aan het jazzfirmament. Nu brengt ze met haar man, pianist Ewout Pierreux, het project Music & Words, waarin zij haar liefde voor poëzie en muziek samenbrengt.

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 15 Aug 2020 | 22:00 uur |

Tutu Puoane
Music & Words
Zangeres Tutu Puoane werd in 2001 door pianist Jack van Poll vanuit Kaapstad naar Antwerpen uitgenodigd om hier verder te studeren. Tijdens het Schelde Jazz Festival in Porgy en Bess maakte zij toen meteen diepe indruk door haar volstrekt natuurlijke gevoel voor swing en timing. Zij is inmiddels een niet meer weg te denken ster aan het jazzfirmament. Nu brengt ze met haar man, pianist Ewout Pierreux, het project Music & Words, waarin zij haar liefde voor poëzie en muziek samenbrengt.

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 15 Aug 2020 | 20:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 15 Aug 2020 | 14:00 uur |

Jongsma & Joënsen
Bluegrass duo van de Lage Landen
Jeroen Jongsma en Laurens Joënsen vinden elkaar in de liefde voor bluegrassmuziek en Nederlandstalige teksten en zijn zeer verheugd dat eindelijk weer live te mogen delen! Ze brengen een unieke verzameling eigen liedjes en instrumentals over verlangen en heimwee, het aardse en het onstoffelijke, het verre en het nabije. Met virtuoze tweestemmige zang, clawhammer-banjo, flatpicking-gitaar en mandoline spelen ze u van uit elk dal naar de hoogste top!

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 01 Aug 2020 | 22:00 uur |

Jongsma & Joënsen
Bluegrass duo van de Lage Landen
Jeroen Jongsma en Laurens Joënsen vinden elkaar in de liefde voor bluegrassmuziek en Nederlandstalige teksten en zijn zeer verheugd dat eindelijk weer live te mogen delen! Ze brengen een unieke verzameling eigen liedjes en instrumentals over verlangen en heimwee, het aardse en het onstoffelijke, het verre en het nabije. Met virtuoze tweestemmige zang, clawhammer-banjo, flatpicking-gitaar en mandoline spelen ze u van uit elk dal naar de hoogste top!

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 01 Aug 2020 | 20:00 uur |

Montis, Goudsmit & Directie
Drie podiumbeesten!
Frank van den Berge oftewel Montis bespeelde zijn eerste toetsen buitenshuis op de vleugel van Porgy en Bess waar hij met zijn makker Arno Krijger ieder vrij uurtje te vinden was. Ze gingen allebei naar het conservatorium in Tilburg en nu zijn het gearriveerde kunstenaars. Ze spelen beiden met een gerenommeerde formatie in deze serie zomerconcerten en daar zijn we heel blij mee!

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 25 Jul 2020 | 22:00 uur |

Montis, Goudsmit & Directie
Drie podiumbeesten!
Frank van den Berge oftewel Montis bespeelde zijn eerste toetsen buitenshuis op de vleugel van Porgy en Bess waar hij met zijn makker Arno Krijger ieder vrij uurtje te vinden was. Ze gingen allebei naar het conservatorium in Tilburg en nu zijn het gearriveerde kunstenaars. Ze spelen beiden met een gerenommeerde formatie in deze serie zomerconcerten en daar zijn we heel blij mee!

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 25 Jul 2020 | 19:30 uur |

Trio Rony Verbiest
Peek-A-Boo with Mister M.
Vanavond bijt het trio van multi-instrumentalist Rony Verbiest het spits af in de nieuwe serie zomerconcerten op zaterdagavonden in Porgy en Bess. Ditmaal speelt hij baritonsaxofoon en klarinet samen met zijn vaste partners Hans van Oost, gitaar, en Mario Vermandel, contrabas. Tijdens dit concert presenteert het trio haar nieuwste cd ‘Peek-A-Boo with Mister M'.

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 18 Jul 2020 | 22:00 uur |

Trio Rony Verbiest
Peek-A-Boo with Mister M.
Vanavond bijt het trio van multi-instrumentalist Rony Verbiest het spits af in de nieuwe serie zomerconcerten op zaterdagavonden in Porgy en Bess. Ditmaal speelt hij baritonsaxofoon en klarinet samen met zijn vaste partners Hans van Oost, gitaar, en Mario Vermandel, contrabas. Tijdens dit concert presenteert het trio haar nieuwste cd ‘Peek-A-Boo with Mister M'.

TICKETS BIJ VOORKEUR KOPEN VIA INTERNET!

Lees verder...
za 18 Jul 2020 | 19:30 uur |

Özcan Akyol (Eus)
Speciale gast Lévi Weemoedt

Dwarsdenker Eus tekent dit jaar voor het essay in de Boekenweek bij het thema Rebellen en dwarsdenkers. Schrijver en columnist Eus debuteerde in 2012 met de autobiografische schelmenroman Eus. In 2016 verscheen zijn tweede roman, Turis. Naast romans schrijft hij columns voor o.a. de PZC, VARAgids en Helden, waarin hij op geheel eigen wijze reageert op de actualiteiten. Als speciale gast komt de meester van het lightverse, Lévi Weemoedt, mee naar Porgy. In zijn nieuwste verzenbundel Gezondheid! heeft Lévi de oude kluizenaar in zichzelf hervonden. Maar dat kluizenaarschap belemmert hem niet om oog te hebben voor alle gekkigheid van deze tijd – en die belachelijk te maken……..

Lees verder...
wo 11 Mrt 2020 | 20:00 uur |

Bart Rodyns, Nicolas Callot en Griet de Geyter
Klassiek Open Haard Concert - 'Mélodies en Elégies'
Niets is wat het lijkt. Een prachtige combinatie van topmuzikanten met een unieke combinatie van instrumenten, zangstem, harmonium en Steinway vleugel. Bart Rodyns bespeelt een prachtig gerestaureerd Parijs harmonium, Nicolas Callot onze mooie Steinway vleugel en samen begeleiden ze de gelouterde sopraan Griet de Geyter in een ongehoord origineel programma van de elite van de Franse klassieke muziek met o.a. werken van Franck, Saint Saëns en Satie tot chansons van Barbara, Brel en Piaf. Een geweldige muzikale ervaring in een unieke setting! Lees verder...
zo 08 Mrt 2020 | 15:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 07 Mrt 2020 | 14:00 uur |

Alliance Française
Pubquiz 2020
Weet jij nog welke schitterende Franse hits wij vroeger allemaal meezongen? Ben je vaak genoeg in Frankrijk op vakantie geweest om het verschil te weten tussen de Middellandse Zee de Golf van Biskaje? En als je daarbovenop een keertje in het Louvre bent geweest, dan ben jij straks misschien de winnaar van de Alliance Française Pubquiz 2020.
Lees verder...
do 05 Mrt 2020 | 20:00 uur |

Trio Enrico Pieranunzi
Jazz
Na meer dan 30 concerten en vele mooie recensies met hun eerste trio album “Tales From The Unexpected” zijn meesterpianist Pieranunzi, de Nederlandse bassist/producer Jasper Somsen en de prachtige Catalaanse drummer Jorge Rossy nu op tournee met de presentatie van hun derde album “Common View”.  Lees verder...
zo 23 Feb 2020 | 15:00 uur |

Alliance Française
Photos mythiques du photojournalisme
Lezing door fotograaf  Grégory Herpe:
Mythische foto's en fotojournalisme
Voorstelling van een 15 à 20-tal mythische foto's zoals het portret van Che Guevara of Einstein die zijn tong uitsteekt, het kleine meisje onder de napalm uit de Vietnam oorlog, de jonge man die tegenover een rij Chinese tanks staat op het Tiam'Anmenplein, of dat kind in Soedan dat begluurd wordt door een gier.
Lees verder...
wo 19 Feb 2020 | 20:00 uur |

Jan Lonink
Porgy College
Porgy College biedt een brede ontmoetingsplaats en dito podium voor actualiteit, debat en discussie bij thema's als klimaat, psychologie, (internationale) politiek, economie, mens en maatschappij, cultuur etc. In deze nieuwe serie lezingen in Porgy en Bess, bijt vanavond niemand minder dan de burgemeester van Terneuzen - Jan Lonink- het spits af met: Terneuzen, vitaal en centraal in een Europese deltaregio. Lees verder...
di 18 Feb 2020 | 20:00 uur |

Pauline Broekema en The Amsterdam Consort
De dochter van Meijer
Gezamenlijke productie van de werkgroepen Prometheus Literaire Lezingen en Klassieke Open Haard Concerten.
Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar Auschwitz gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder, om veiligheidsredenen gescheiden van elkaar. Na de bevrijding blijkt bijna niemand van hun grote joodse familie nog in leven. ‘De dochter van Meijer’ gaat over bezetting en bevrijding. Over eindeloze jaren in onderduik. Over angst, heimwee en rouw. Het is het verhaal van schoften en meelopers. En van ‘stille’ helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn.   
Lees verder...
zo 16 Feb 2020 | 15:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 15 Feb 2020 | 14:00 uur |

Leve de Koers!
Wielercafé

De 7e editie van Leve de Koers belooft weer een mooie wieleravond te worden. Het thema  is deze keer cyclocross oftewel veldrijden. Gasten van de avond zijn de Belgische ex-veldrijders Roland Liboton, Paul Herygers en Hennie Stamsnijder. Zij worden elk  geïnterviewd door hun landgenoten José de Cauwer en Rik Vanwalleghem. Uiteraard  zal de jaarlijks terugkerende quiz “Petje op, Petje af”niet ontbreken. Ook hier is het thema veldrijden.   (kaartverkoop start zaterdag 16 november 9.00 uur)

Lees verder...
vr 14 Feb 2020 | 20:00 uur |

Stephan Enter
Prometheus Lezing - Pastorale
Vanavond spreekt Stephan Enter over zijn nieuwe boek Pastorale. Zomer, jaren tachtig. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Pastorale gaat over een eerste, onhandige verliefdheid. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als KNIL-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken. Dinsdag 26 november werd Pastorale bij DWDD gekozen als boek van de maand…… Lees verder...
di 04 Feb 2020 | 20:00 uur |

Los Hermanos Martinez y Morelo
Flamenco Jazz
Een ontmoeting in de stad Cádiz in Andalusië vormde de aanleiding voor de samenwerking tussen Eric Vaarzon Morel en de broers Martinez. Een samenwerking waarin flamenco en jazz elkaar verrijken, geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucia, Chano Dominguez en Feederico Garcia Lorca. Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar.

Lees verder...
zo 02 Feb 2020 | 15:00 uur |

Blackberry Blossom Bluegrass Band
Local Heroes
Arjan Verdoorn en Marjolijn Polfliet liepen al een tijd rond met plannen voor het starten van een Bluegrass Band. Zij voegden hun plannen samen, zochten daar nog drie andere topmuzikanten bij en BBBB was geboren. Bluegrass, Americana, gebracht zoals het ooit bedoeld is: met viool, banjo, gitaar, mandoline, contrabas en uiteraard meerstemmige zang.

Lees verder...
za 01 Feb 2020 | 20:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 01 Feb 2020 | 14:00 uur |

Ruben Hoeke
Roots
Verlaagde toegangsprijs!

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde met talloze topmuzikanten en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.
Lees verder...
za 25 Jan 2020 | 20:30 uur |

Alliance Française
Martine Cadière over opera-diva Maria Callas
" Maria Callas, la femme qui réinventa l'opéra"   " Maria Callas, de vrouw die de opera opnieuw heeft uitgevonden"
Maria Callas heeft haar zang, haar kunst, haar stem en haar wil om de opera te doen herleven voor alles geplaatst. Om de eerste zangeres te zijn, de eerste "tragédienne", om een legende te worden heeft ze voor zichzelf een toekomst gekozen die voor haar voorbestemd was. Er is een echte mythe ontstaan rond deze diva.

Lees verder...
wo 22 Jan 2020 | 20:00 uur |

Ebonit Saxophone Quartet
Klassiek Open Haard Concert - 'Arabesque'
Dit jonge, sprankelend ensemble, opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam, presenteert 'Arabesque', de rode draad door het programma. Op het eerste gezicht lijken fin de siècle-componisten Claude Debussy, Leoš Janáček, and Camille Saint-Saëns niet dezelfde muzikale taal te spreken. Echter in de Arabesque, composities met vloeiende, betoverende lijnen, met de oorsprong in de Arabische muziek, vinden zij elkaar. Lees verder...
zo 19 Jan 2020 | 15:00 uur |

Auke Kok
Prometheus Lezing - Johan Cruijff
Een groot deel van Johan Cruijffs illustere carrière en leven voltrok zich in het volle licht van de schijnwerpers. Maar als mens en sportman bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Gebruikmakend van talloze unieke documenten en puttend uit honderden interviews met buurt- en klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, trainers, zakelijke compagnons en familieleden schrijft Auke Kok de definitieve biografie van de kwajongen, zoon, familieman, voetballer, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier. Zijn levensverhaal is als een jongensboek, het verhaal van de volksjongen die uitgroeide tot een mondiaal fenomeen Lees verder...
wo 15 Jan 2020 | 20:00 uur |

Teus Nobel
Liberty Group
In het voorjaar van 2019 begon Nederlands trompet-virtuoos Teus Nobel aan een tour langs enkele grote jazz zalen in Nederland. Met zijn akoestische Liberty Group presenteerde hij het album Journey Of Man. Nadat de Volkskrant het concert in het Bimhuis bekroonde met 5 sterren werd ook een boeking op North Sea Jazz Festival 2019 binnengesleept. Dit succes brengt deze all-star formatie nu ook naar Porgy en Bess!

“Een van de fijnste belevingen die je je als liefhebber van geïmproviseerde live-muziek kunt wensen” ***** Volkskrant Lees verder...
zo 12 Jan 2020 | 15:00 uur |

Porgy en Sessie
Local Heroes!
Op zaterdag 11 januari 2020 vindt de negende editie van de sessie voor en door muzikanten plaats in Porgy en Bess te Terneuzen.
Zoals bij voorgaande edities, belooft dit weer een gezellige muzikale avond te worden waarbij jong en oud, bekend en onbekend een kans krijgt elkaar te ontmoeten en met elkaar op het podium te staan.
 
Lees verder...
za 11 Jan 2020 | 20:00 uur |

Fuse
Nieuwjaarsconcert
Fuse wint Edison Publieksprijs!

Voor de vierde keer openen wij dit jaar feestelijk met het huisorkest van het bekende televisieprogramma Podium Witteman. Deze superenthousiaste musici brengen evenals andere jaren weer een bruisende mix van klassieke muziek, jazz, pop en improvisatie. U wordt weer ontvangen met een heerlijk glaasje bubbels!
Lees verder...
zo 05 Jan 2020 | 15:00 uur |

Champagne and Wine
Local Heroes!
Champagne and Wine is een Zeeuws Vlaamse “Blues & Roots” formatie rond zangeres Karin de Kock met verder Theo de Koning (zang, gitaren), Peter Bout (bas), Ruben Mol (drums, percussie) en Gait Klein Kromhof (harmonica en winnaar Dutch Blues Award!). De band bestaat bijna 10 jaar en dit viertal heeft, ook in andere bands, ondertussen voldoende muzikale sporen verdiend.  Lees verder...
za 04 Jan 2020 | 21:00 uur |

Hooked on July
Local Heroes | Americana/Country/Bluegrass
Party animals!!!
Ook dit jaar slaan Porgy en Bess en Luwak de handen ineen voor de 2e editie van hét oud & nieuw feest. Deze editie verloopt volgens hetzelfde principe als vorig jaar. Om klokslag 00.00u proosten met champagne gevolgd door live muziek.
 
Lees verder...
di 31 Dec 2019 | 00:15 uur |

Van Bellen, Milstein en Van Poucke
Klassiek Open Haard Concert - Kerstrecital
Voor de 7e keer verzorgen violist Mathieu van Bellen en pianist Nicolas van Poucke een recital op 2e Kerstdag. Ook nu worden zij vergezeld door violiste Maria Milstein.  Deze jonge toptalenten hebben reeds vele prijzen gewonnen op internationale concoursen en festivals. Dit concert is inmiddels zeer geliefd bij ons Open Haard publiek en zorgt steevast voor een uitverkochte zaal. U hoort prachtige sonates voor viool en piano van Bach en Beethoven, met als klapstuk het beroemde concert voor 2 violen van Bach! Lees verder...
do 26 Dec 2019 | 15:00 uur |

Big Swing Band
Local Heroes | Jazz (Big Band) | De strijd der lage landen
Op 21 december spelen onze Belgische en Nederlandse muzikanten zich tegen mekaar uit.
De band brengt dan bijna uitsluitend muziek van eigen bodem. Een soort vriendschappelijk Belgie-Nederland dus.

Lees verder...
za 21 Dec 2019 | 20:30 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 21 Dec 2019 | 14:00 uur |

Remy van Kesteren & Martin Fondse
“Remy Martin”
Deze twee avontuurlijke en absoluut veelzijdige grootmeesters samen op het podium is een unieke kans om een onvergetelijke muzikale ervaring te beleven. Alles zal erin zitten, Improvisatie, virtuositeit, muzikale diepgang en telepatie tussen twee muziekbeesten. Koop snel kaarten voordat ze op zijn! Lees verder...
zo 15 Dec 2019 | 15:00 uur |

Matt Schofield
Blues
Matt Schofield is back!
Na een geweldig optreden voor een afgeladen Porgy en Bess in december 2018, komt Matt Schofield wederom naar Terneuzen!
Kwam deze Britse bluesgitarist de laatste keer nog met leden van The King's Rhythm Crew, ditmaal komt hij ter ere van het 15-jarig jubileum van het solo-debuut van Schofield met zijn orginele Orgel Trio. Verder heeft hij de release aangekondigd van een nieuw Trio-album voor begin 2019, en zal hij het debuut maken van een grotere "Blues Revue" -stijlgroep met gastvocalisten en blazers.
Lees verder...
za 14 Dec 2019 | 20:30 uur |

Onno Blom
Prometheus lezing - de jonge Rembrandt
Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemste wat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid. Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft Onno Blom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht. Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag. Lees verder...
di 10 Dec 2019 | 20:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 07 Dec 2019 | 14:00 uur |

Lyudmila Shkirtil en Yuri Serov
Terug naar de USSR; Verboden en Vergeten Liederen
Slotconcert van de Maand van de Russische Ziel
Na de oktober revolutie in 1917 werd de Russische kunst en cultuur gretig omarmd door de bolsjewieken. Echter niet veel later voerde de communistische partij, onder leiding van Joseph Stalin, een waar schrikbewind tegen alles wat afweek van de partijlijn. De Russische sopraan Mila Shkirtil en haar begeleider op piano Yuri Serov, schetsen met dit programma een mooi beeld van deze donkere, bijzondere periode in de Russische culturele geschiedenis. Lees verder...
zo 01 Dec 2019 | 15:00 uur |

StarkLinneman Quartet en Misha Fomin
Klassiek / Jazz - Schilderijen van een Tentoonstelling
Concert in de Maand van de Russische Ziel.
Van  'Schilderijen van een tentoonstelling' van Modest Moessorgski zijn zoveel bewerkingen en orkestraties gemaakt dat gerust kan worden gesproken van het meest bewerkte pianowerk aller tijden! Vanavond hoort u een prachtige bewerking van pianist Paul Stark voor het Stark Linneman Quartet. Vóór de pauze van dit concert wordt de oorspronklijke pianosuite in zijn geheel uitgevoerd door de beroemde Russische pianist Misha Fomin.
Lees verder...
za 30 Nov 2019 | 20:30 uur |

Toonbeeld in concert
Local Heroes | Genre: Divers, jazz/pop/klassiek
Toonbeeld treedt naar buiten onder leiding van docent Patrick Desmedt. Binnen Toonbeeld zijn diverse bands en ensembles actief, u kunt ze deze avond aan het werk zien. Elke week wordt er binnen de muren van Toonbeeld gerepeteerd door diverse bands en ensembles. Er is voor ieder wat wils, elk genre is vertegenwoordigd. Lees verder...
vr 29 Nov 2019 | 19:30 uur |

The social network challenge:
from diversity to inclusion
Het belangrijkste doel van het MultiCulti Team (Katarzyna Mazur Calle, Miranda de Kok en Rose Mandungu) is vijf jaar lang het samenbrengen van mensen geweest en dat is niet veranderd! Wat echter is begonnen met het organiseren van evenementen exclusief voor werknemers van Dow Chemical, is mettertijd uitgegroeid naar het samenbrengen van mensen in de lokale gemeenschap. Dit is het 2e, voor eenieder toegankelijk evenement georganiseerd door dit team. Lees verder...
do 28 Nov 2019 | 18:30 uur |

Viper Mad
Local Heroes
Jazzliefhebbers kennen het misschien als de titel van een jaren 30-swingnummer van saxofonist Sidney Bechet met Noble Sissle’s Swingsters:‘Just viper mad, must have my funI’m never sad it can’t be done’Of van Viper Mad Blues, een compilatie van oude jazz- en bluesnummers over drugs; de ondertitel luidt ’25 Songs of Dope and Depravity’. 
Als je viper mad bent, smacht je naar een joint. (In het woordenboek staat dat viper een slang is; daar doet het slissende geluid van iemand die een pretsigaret opsteekt aan denken, vandaar).

Lees verder...
za 23 Nov 2019 | 20:30 uur |

Pantserkruiser Potjomkin
Film van Sergei Eisenstein
filmvoorstelling in de Maand van de Russische Ziel
PANTSERKRUISER POTJOMKIN is een opdrachtfilm van de Sovjet overheid: in 1925 wilde men vieren dat het twintig jaar geleden was dat er in 1905 een aantal (mislukte) volksopstanden plaatsvonden. Het oorspronkelijke scenario was een veelomvattend panorama van wat er gebeurde in het jaar 1905. Onder druk van de korte deadline beperkte men zich tot de muiterij op een oorlogsschip.
Lees verder...
do 21 Nov 2019 | 20:00 uur |

Griet op de Beeck
Prometheus Lezing - Let op mijn woorden

Griet op de Beeck is sinds haar gelauwerde debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013) niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse letteren. Let op mijn woorden is haar vierde roman. Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late  twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn. Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft.

Lees verder...
wo 20 Nov 2019 | 20:00 uur |

WesterscheldeBigBand
tribute to Benny Goodman
De WesterscheldeBigBand, onder de swingende leiding van Robert Verelst,  organiseert weer hun traditionele najaarsconcert in Porgy en Bess. Als gebruikelijk is ook voor dit concert weer een gastsolist van naam uitgenodigd; deze keer de klarinettist André Donni die een klinkend 'tribute to Benny Goodman' ten gehore zal brengen. Lees verder...
zo 17 Nov 2019 | 15:00 uur |

Starlite Campbell Band
Roots | British Blues
Terug naar de jaren '60 en '70 met De Starlite Campbell Band!
De band, geformeerd rond het echtpaar Suzy Starlite en Simon Campbell, is doordrenkt met British Blues; denk aan Led Zeppelin in haar jonge jaren, the Faces en Peter Green's Fleedwood Mac. Met originele, eigentijdse songs, geinspireerd door 'real life and real people', produceren zij een sound en sfeer die doet denken aan de jaren '60 en '70.
Lees verder...
za 16 Nov 2019 | 20:30 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 16 Nov 2019 | 14:00 uur |

Alliance Française
Liesbeth Leijnse over Maurice Maeterlinck
Hij is de grootste vergeten schrijver uit het Nederlandse taalgebied, Maurice Maeterlinck uit Gent. Groot omdat hij in 1911 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving, vergeten omdat hij een vertegenwoordiger was van het symbolisme, een stroming die uit de mode raakte. Lees verder...
do 14 Nov 2019 | 20:00 uur |

Trio Khaldei
Klassiek Open Haard Concert

Concert in de Maand van de Russische Ziel
Openings concert van het nieuwe seizoen 2019-2020. Dit trio verenigt drie muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor
kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Zij brengen in deze Russische maand bij Porgy en Bess, uiteraard, een volledig Russisch programma.  U hoort prachtige muziek van Prokofiev, Sjostakovich en Arensky.

Lees verder...
zo 10 Nov 2019 | 15:00 uur |

Lenny Kuhr
'Het lied gaat door'
Al meer dan 50 jaar maakt en zingt Lenny Kuhr de mooiste Nederlandstalige liedjes en bracht ze 31 albums uit. Haar liedjes vertellen op persoonlijke wijze over haar leven én over dat van de luisteraar. Recent kreeg Lenny Kuhr de BUMA-oeuvreprijs voor haar belangrijke bijdrage aan het Nederlandstalige lied. Op 29 maart 2019 bracht Lenny haar nieuwe album ’Het lied gaat door' uit. Het is dan op de kop af 50 jaar geleden dat ze in 1969 het Songfestival won met het lied ‘De Troubadour’. In een klap kent heel Nederland de toen 19-jarige zangeres uit Eindhoven. Lees verder...
do 07 Nov 2019 | 20:00 uur |

Peter d'Hamecourt en Oleg Lysenko
In het spoor van de Russische ziel
Lezing van oud-correspondent van Rusland, met Russische muziek op de bayan (accordeon) in de Maand van de Russische Ziel
Door de eeuwen heen is de westerse wereld druk in de weer om te proberen het grote, onherbergzame Rusland te begrijpen. Rusland daarentegen lijkt zich wel prettig te voelen in die rol en draagt niets bij aan het oplossen van het raadsel. Het heeft geen zin te proberen Rusland te begrijpen zolang Russen zelf ronddolen als vreemden in hun eigen onmetelijke land. Je hoeft er de grote Russische schrijver Dostojevski maar op na te lezen om te begrijpen waarom; Russen begrijpen zichzelf niet.
Lees verder...
za 02 Nov 2019 | 20:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 02 Nov 2019 | 14:00 uur |

Stoere Mannen, Sterke Verhalen!
Nico Dijkshoorn en The Hank Five
UITVERKOCHT!

De meeste mensen kennen Nico Dijkshoorn als auteur en als huisdichter van DWDD. Nico en zijn band The Hank Five zijn literair én rock-‘n’-roll; vanavond verzorgt hij met zijn muzikale maten een avond gevuld met blues, soul, country en rocknummers die versierd worden door de typische anekdotes, verhalen en eerbetonen van Nico Dijkshoorn.
Lees verder...
vr 01 Nov 2019 | 19:30 uur |

Rob de Wijk
Prometheus lezing - De Nieuwe wereldorde

Rob de Wijk is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Hij houdt zich bezig met geopolitiek en internationale veiligheid. Hij publiceerde talloze boeken en artikelen, is een veelgevraagd commentator voor radio en tv,columnist voor Trouw en medepresentator van Boekestijn en De Wijk op BNR-radio. Vanavond spreekt Rob de Wijk over zijn laatste boek De nieuwe wereldorde -  Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt.

Lees verder...
wo 30 Okt 2019 | 20:00 uur |

Kunzysteem
Live presentatie
Op zaterdag 26 oktober, zal een live presentatie plaatsvinden van het kunstenaarsduo Kunzysteem. 
Ze presenteren hun eerste Dvd, Cd en Artbox en exposeren diverse werken. 
Genre: Mix van diverse stijlen, verwant aan minimal, experimental, vocal, new wave en Synth-pop 
Lees verder...
za 26 Okt 2019 | 20:30 uur |

Lucien van Impe & Filip Osselaer
De man die doodging
(vervolgens mosselen bestelde, de rekening vroeg en verdween)
De voormalige Spaanse topwielrenner José Manuel Fuente, grote rivaal van o.a. Eddy Merckx en Lucien Van Impe, stierf – volgens de officiële lezing – in 1996. Zeven jaar later werd Van Impe door een man die beweerde Fuente te zijn, uitgenodigd voor een etentje in Geraardsbergen. Het werd een prettig gesprek over de wielertijd van toen, er werden zelfs foto’s genomen. Maar hoe kon dat? In 2017 volgde er zelfs een tweede uitnodiging. Was hier iemand uit de doden opgestaan? Of hadden we het over een fantast of bedrieger?
Lees verder...
vr 25 Okt 2019 | 20:00 uur |

ORBI kwartet
'De zoete wraak van de achtergrond instrumenten'
...onderdeel van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen...

ORBI veegt achterhaalde ideeën met bruut geweld van tafel. De mannen zijn het zat. Altijd maar weer spelen in dienst van de ander, terwijl ze sterk overtuigd zijn van de solistische kwaliteiten van hun eigen (achtergrond)instrumenten. Fagottist Bram van Sambeek, contrabassist Rick Stotijn, Sven Figee op Hammond-orgel en slagwerker Marijn Korff de Gidts vormen de nieuwe kamermuziek-metalband ORBI: the Oscillating Revenge of the Background Instruments. De naam spreekt voor zich.
Lees verder...
zo 13 Okt 2019 | 15:15 uur |

Ronald Giphart
Prometheus lezing - Alle Tijd
Ronald Giphart debuteerde in 1992 met de roman ‘Ik ook van jou’, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Vanavond spreekt Ronald over zijn in september te verschijnen boek ‘Alle tijd’. In een virtuoze stijl en in een bijzonder meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart ons mee in zes met elkaar verweven levens. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde……..
Lees verder...
di 08 Okt 2019 | 20:00 uur |

NO Longfield Jazz Crackers
Up to 40 concert
In 2020 bestaan de Crackers 40 jaar en dit is de opwarmer!
In juni 1980 werd na een concours in België uit de Harmonie De Vliegende Hollander een jazzbandje gevormd voor het Schelde Jazz Festival van dat jaar. Met 3 nummers, When The Saints Go Marching In, Het Brabantse Land en Down By The Riverside, bestreken zij de straten en kroegen tussen de kop van de Noordstraat en de Dijkstraat. De Schelde Dixies waren geboren. Ze speelden in wisselende bezetting op vele festivals tot in Bratislava toe en hun repertoire breidde zich steeds verder uit. Lees verder...
zo 06 Okt 2019 | 15:00 uur |

Danny Bryant
Roots - een Britse Blueslegende!
Al meer dan 15 jaar maakt de Britse gitarist (Fender) en blueslegende Danny Bryant op overtuigende wijze furore in de Europese blues scene, hij vestigde zijn naam simpelweg door wereldwijd meer dan 2000 maal te spelen in clubs en op grote festivals. Geroemd in Engeland als 'National Blues Treasure', wordt hij, ook door zijn collega's, gezien als de 'crème de la crème' in zijn genre. Zijn naam prijkte meermaals op posters van grootheden als Joe Cocker, Carlos Santana, Buddy Guy en Peter Green. Vanavond dus in Porgy!
Lees verder...
za 05 Okt 2019 | 20:30 uur |

Korenroute
Editie 2019
Op deze zaterdag van 12:30 tot en met 17:00 uur vind de korenroute weer plaats in de binnenstad van Terneuzen. Het om de twee jaar door Popkoor Eigenwijs georganiseerde event is zo langzamerhand uitgegroeid tot een bekend evenement in verre omstreken. Dat blijkt ook wel door de vele koren die zich ook dit jaar weer hebben ingeschreven. Ook in Porgy en Bess beklimmen weer diverse koren het podium. Lees verder...
za 05 Okt 2019 | 12:30 uur |

Alliance Française
film 'Huit Femmes'

Aan het eind van de jaren vijftig van de twintigste eeuw zitten acht vrouwen tijdens een sneeuwstorm opgesloten in een huis. De auto is gesaboteerd, de telefoonlijn kapot en ze kunnen geen kant op. Als de man des huizes dood wordt aangetroffen met een mes in zijn rug, blijkt dat alle acht de vrouwen een motief hebben. Aan de hand van verschillende verhaallijnen, door de ogen van de acht vrouwen, komt de dader uiteindelijk aan het licht.

Lees verder...
wo 02 Okt 2019 | 20:00 uur |

Jasper Somsen & Karel Boehlee invite….
Jazz - Toon Roos en Angelo Verploegen
Al vele jaren hebben pianist Karel Boehlee en contrabassist Jasper Somsen een zeer hechte en speciale muzikale band. Naast hun duo werkten ze nauw samen in allerlei combinaties. Nu wordt dit duo dus vergezeld door twee giganten uit de Nederlandse jazzwereld, saxofonist Toon Roos en trompettist Angelo Verploegen. Lees verder...
zo 22 Sep 2019 | 15:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 21 Sep 2019 | 14:00 uur |

Bregje Hofstede en Saskia de Coster
Prometheus lezing - Drift en Nachtouders
Drift van Bregje Hofstede is een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. Over hoe overweldigend een eerste liefde is, totdat die je benauwt. En hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog. 
-
Nachtouders van Saskia de Coster is het verslag van de zoektocht van het hoofdpersoon Saskia naar zichzelf. Hoe moet ze een moeder worden? Hoe kan ze haar schrijverschap met het moederschap verenigen?..........
Lees verder...
wo 18 Sep 2019 | 20:00 uur |

Douwe Eisenga
solorecital 'For Mattia'
De Middelburgse pianist en componist Douwe Eisenga (1961) maakt sprankelende muziek voor sprankelende geesten, een hypnotiserende mix van ritmiek, omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth mensenmuziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar. In april verscheen zijn solodebuutalbum 'For Mattia'. De titelsongstuk schrijft hij in 2017 op verzoek van de ouders van een jonge vrouw die ervoor kiest haar leven te beëindigen. In de liefdevolle compositie verwerkt hij Mattia’s naam en de sfeer van haar favoriete muziek.
Lees verder...
do 12 Sep 2019 | 20:00 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 07 Sep 2019 | 14:00 uur |

Dutch Swing College Band
Jazz - Europe's most swinging jazz band!
Dit optreden vindt plaats in het kader van de nationale viering van 75 jaar Vrijheid die op 31 augustus in Terneuzen van start gaat.
De Dutch Swing College Band werd op 5 mei 1945 opgericht door een groep Haagse studenten die in de oorlog al stiekem de door de bezetters verboden jazz speelden. Toen het weer mocht was jazz de muziek van de bevrijders en daarom immens populair. Op diezelfde dag marcheerde Frank Koulen, de latere oprichter van Porgy en Bess, als hoornblazer aan het hoofd van de bevrijdingsparade, Terneuzen binnen.
Lees verder...
zo 01 Sep 2019 | 15:00 uur |

75 jaar vrijheid!
start landelijke viering in Terneuzen
Op zaterdag 31 augustus start de viering van 75 jaar vrijheid met een groot festijn in Terneuzen. De organisatie van dit evenement is handen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, gemeente Terneuzen en de Provincie Zeeland. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, verspreid over diverse locaties en momenten op de dag. Zo is er een Vrijheidsboulevard met verhalen over de bevrijding van Zuid-Nederland, een Vlootparade met schepen van toen en nu en een Vrijheidsplein met diverse optredens. Lees verder...
za 31 Aug 2019 | 13:00 uur |

Zeeuwse Jazzdagen
Zondag
Duo Sinne Eeg & Ivan Paduart
De Deense jazzvocaliste Sinne Eeg heeft een snel groeiende schare bewonderaars in de internationale jazzwereld. Ze wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste jazz zangeres in Scandinavië.
De Belgische pianist Ivan Paduart is geen onbekende in Porgy en Bess. Hij trad hier in de loop van de jaren op met talloze grootheden waaronder een fenomenaal optreden van de Franse accordeonvirtuoos Richard Galliano.


De Cauter, Lafertin en Verbiest.

Koen de Cauter vormde met Fapy Lafertin ooit het fameuze Waso Kwartet dat in 1976 op de zondagmiddag van het Schelde Jazz Festival het publiek in extase bracht met hun verbluffende muziek in het Hot Club de France idioom van Django Reinhardt. Het was de eerste maal dat er een zondagmiddag was toegevoegd aan het toen nog zeer beperkte programma. Het Katerconcert werd het toen genoemd. Nu zijn zij, samen met Rony Verbiest en Dajo en Waso de Cauter, een van de meest opwindende formaties van de Lage Landen die zeker voor een prachtige afsluiting van deze Zeeuwse Jazzdagen zullen zorgen. Lees verder...
zo 09 Jun 2019 | 15:00 uur |

Zeeuwse Jazzdagen
Zaterdag
Lees hier een verklaring van de organisatie van de Zeeuwse Jazzdagen.

Frank Montis & Friends
Frank is een "zoon van Porgy" Hij "groeide op in Porgy" voordat hij in Tilburg op het conservatorium terecht kwam. Nu is hij een veelgevraagde muzikant die met zijn groovende hammond en zijn bluesy zang zijn voortreffelijke bands tot grote hoogten opzweept. Hij heeft in no time een geweldige band bij elkaar gebracht, het Terneuzense festival waardig.

Deelder en Van der Lek
Bij Jules Deelder is jazz heilig. Zijn passie is onvoorwaardelijk en dat deelt hij met ieder binnen zijn niet geringe bereik. Zijn gedicht "Jazz Is...." zegt het allemaal. Boris Van der Lek deelde in de jaren 70 het podium hier in Porgy en Bess met zijn helden Buddy Tate en Arnett Cobb. Toen waren zij, de Texas Tenors, de dragers van de traditie en hij het aanstormend talent. Nu is hij de man die met zijn vette licks met die onweerstaanbare ruige sound het publiek in extase brengt. Jazz zoals hij ooit bedoeld was. Lees verder...
za 08 Jun 2019 | 20:30 uur |

Zeeuwse Jazzdagen - Workshop
Frank Montis: The secret of Hammond, and Blues.
Workshop: The secret of Hammond, and Blues.

Er zijn vele Hammond Clonewheels op de markt, bv Hammond Suzuki, Nord, Mojo, Viscount, Roland en vele andere.
Wat ze gemeen hebben met de authentieke Hammond is de drawbars, percussion, C3 vibrato, leslie etc.
Hoe bedien je dat? Welke settings gebruik je voor een bepaalde muziekstijl?
Daarnaast wordt ingegaan op de Blues als basis voor veel muziekstijlen zoals pop, jazz, soul , funk en reggae. Grooven, pulse, progressions, maar ook de kunst van het weglaten, het hoort er allemaal bij.
Mis het niet! Lees verder...
za 08 Jun 2019 | 15:00 uur |

RIEZZ - Het Dankjewel Concert
Populair - Nederlandstalig
Belofte maakt schuld en Riezz gaat zijn schuld aan alle stemmers inlossen.
De fans hebben zo trouw gestemd (en misschien nog wel) om de Mondscheinsonate op de eerste plaats te krijgen bij TV Oranje dat ik een gratis concert beloofd heb en tja belofte maakt schuld dus waar de videoclip is opgenomen is het podium voor het Dankjewel Concert Lees verder...
za 25 Mei 2019 | 20:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 25 Mei 2019 | 14:00 uur |

Lévi Weemoedt en Vic van de Reijt
De avond van het light verse
De meester en de kenner van het light verse op één podium. Lévi Weemoedt , terug van even weg geweest, staat nu weer volop in de belangstelling met zijn bundel ‘Pessimisme kun je leren’. Kenner Vic van de Reijt met de leukste bloemlezing allertijden ‘Ik wou dat ik twee hondjes was’. Dat wordt een speciale avond! Lees verder...
do 16 Mei 2019 | 20:00 uur |

WesterscheldeBigBand
Special Guest - zangeres Dany Caen
De WesterscheldeBigBand, gevestigd in Terneuzen, brengt een jazz programma van bekende standards aangevuld met onder andere speciaal voor het orkest gearrangeerde muziek en staat onder leiding van Robert Verelst. Het orkest werkt graag samen met een bekende instrumentalist of zanger / zangers. Dit concert brengen zij een programma met zangeres Dany Caen. Lees verder...
zo 12 Mei 2019 | 15:00 uur |

Smelly Kitchen
bad ass funk and not so sweet soul music
Soul, funk, hip hop.....partyyyyy 
+ support-act “DJ Funky Boaz” 

Smelly Kitchen bestormt met elf muzikanten en aanstekelijke, hoekige funkgrooves de Nederlandse en Belgische zalen en festivals. Met een vijf man sterke, spetterende blazerssectie, gruizig Hammond-orgel en opzwepende percussie achter een straffe, geoliede funkband en een meer dan charismatische frontman. Lees verder...
za 11 Mei 2019 | 20:30 uur |

Jan Vantoortelboom
Prometheus - Lezing

Vanavond presenteren wij de vijfde roman van Jan Vantoortelboom 'Jagersmaan'. Jan keert met zijn nieuwe roman 'Jagersmaan' terug naar de tijd en streek van zijn bejubelde debuut, 'De verzonken jongen' en 'Meester Mitraillette'. 

Lees verder...
wo 08 Mei 2019 | 20:00 uur |

Karibu ORCAstra
Jazz/Rock/Indie/Ambient
In het kader van de Nationale Dodenherdenking, neemt Porgy en Bess vanavond om 20.00 uur twee minuten stilte in acht.

Onder de noemer local heroes mogen wij twee mooie bands bij ons verwelkomen in het beruchte Porgy & Bess in Terneuzen:
Karibu Orchestra (Jazz, contemporary fusion). 
Huh?! ORCAS?! (Gork A27)
Manisch-percusieve alternatieve rock. Toegang is gratis; pay what you want! Lees verder...
za 04 Mei 2019 | 20:30 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 04 Mei 2019 | 14:00 uur |

Marutyri
workshop & concert
Marutyri is een ernstig swingende 8-persoons formatie met de beste muzikanten uit de Rotterdamse jazzscene die een mix van funk, fusion en jazz brengen. Hun live optredens staan bekend om hun grote dynamiek, verhalende solo’s met veel improvisatie en een hoge dosis funk en groove. Lees verder...
wo 24 Apr 2019 | 20:30 uur |

Popkwis 2019
9de editie
Zaterdag 20 april is het zover, de Popkwis wordt weer gespeeld in Porgy & Bess Ook tijdens deze kwis zal de huisband “de PeeKaa’s” acte de presence geven.

Deze 9e editie zal wederom gevuld zijn met vragen die de muzikale kennis van de deelnemers op de proef stelt.

Lees verder...
za 20 Apr 2019 | 20:00 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 20 Apr 2019 | 14:00 uur |

Alliance Française
Xandra storm Orgue de Barbarie
Sinds 2014 speelt Xandra Storm Franse chansons met haar Orgue de Barbarie in heel Nederland. Ze treedt op op festivals, op straat en ook organiseert zij Franse meezing-avonden in cafés.

Lees verder...
do 18 Apr 2019 | 20:00 uur |

Rudi Vranckx
Mijn kleine oorlog – Dertig jaar aan het front
Reeds dertig jaar brengt Rudi Vranckx voor VRT verslag uit over oorlogsconflicten. Van de val van Roemenië in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat in Syrië en Irak: Rudi was erbij. In een waanzinnige wereld die wordt gedomineerd door buitensporig geweld en misleidende propaganda, gaat hij telkens op zoek naar de ware toedracht van een conflict en kleine verhalen van gewone mensen in de grote geschiedenis. Lees verder...
di 16 Apr 2019 | 20:00 uur |

Les Abbagliati
'la Victoire Amoureuse'
Franse cantates bezingen de kracht van de liefde en van de muziek: delicaat en overdonderend!
Tijdens de laatste levensjaren van Lodewijk XIV deed de ‘Cantate Française’ haar intrede in het Parijse muziekleven. Deze charmante mini-opera’s, op Italiaanse leest geschoeid, konden op bijzonder veel bijval rekenen in de aristocratische huishoudens van de hoofdstad. Met reden: de combinatie van typisch Franse verfijning en Italiaanse bravoure bleek een succesrecept zonder weerga. Les Abbagliati laat u proeven van de twee mooiste voorbeelden uit het genre.  Lees verder...
zo 14 Apr 2019 | 15:00 uur |

Blues Route Terneuzen
met de JUKE JOINTS
Dit is alweer de 17de editie van de Blues Route, waarbij een tiental bands Terneuzen onveilig maakt. Traditiegetrouw vindt de 'aftrap' plaats in Porgy en Bess, deze keer met een dampend optreden van de Juke Joints: deze Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for 'Best Dutch Blues Band' zetten nu al inmiddels 35 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam. Vanavond dus ook het podium van Porgy! Lees verder...
vr 12 Apr 2019 | 20:30 uur |

Mike LeDonne - Vincent Herring Quartet
That Feelin European Tour
Mike LeDonne is a Groover! De Amerikaanse Hammond grootheid wordt  vergezeld door de opwindende altsax van Vincent Herring . Dit Amerikaanse duo staat garant voor Original Grooves, Jazzed up Soul-classics en Catchy Jazztunes: van Earth, Wind and Fire tot Horace Silver. Het kwartet bestaat verder uit Martien Oster, gitaar, en Hans Braber, gitaar. Lees verder...
zo 07 Apr 2019 | 15:00 uur |

Stoere Vrouwen, Sterke Verhalen met Anneke van Giersbergen
folk en metal
Op zaterdag 6 april is Anneke van Giersbergen te gast in het programma Stoere Vrouwen, Sterke Verhalen. Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert deze avond, die plaats vindt in Porgy en Bess in Terneuzen.Zangeres Anneke van Giersbergen is met gemak ‘de hardst werkende vrouw’ in de muziek te noemen en iemand die niet in één hokje te plaatsen is. Het aantal landen in Europa en Amerika waar Anneke van Giersbergen heeft getoerd tikt de 25 aan. In Zuid-Amerika is ze echt wereldberoemd! We zijn trots dat ze onze eerste Stoere Vrouw wil zijn in de reeks!

Lees verder...
za 06 Apr 2019 | 19:30 uur |

Lutgarde Verbiest
Gezellige Muzikale Zaterdagmiddag
Elke 1e zaterdag van de maand treedt Lutgarde Verbiest van 14:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Terwijl u ontspannen en gezellig kletsend van een consumptie geniet, speelt en zingt Lutgarde op de achtergrond lekkere jazz- en andere lichte muziek. Er is zelfs ruimte voor verzoeknummers. Heerlijk om zo je zaterdagmiddag door te brengen. Lees verder...
za 06 Apr 2019 | 14:00 uur |

SaxConnection
Jazz
Een schitterend ensemble met iconen uit België en de Verenigde Staten.

De Belgische saxofonist John Snauwaert en zijn ensemble SaxConnection is een internationaal gezelschap met Sam Dillon en Frank Basile uit New York, aangevuld met bassist Christophe Devisscher en slagwerker Bruno Castellucci.
Lees verder...
zo 31 Mrt 2019 | 15:00 uur |

Back To Coda
pop, soul, blues, funk, disco, rock
Back To Coda wil met jullie swingend de lente van 2019 inluiden. Back To Coda, een coverband uit Oost-Zeeuws-Vlaanderen die al meer dan 20 jaar bestaat wil Porgy & Bess laten dreunen op zijn oude grondvesten. Een avondvullend programma met pop- soul, funk, disco, rock en bluesmuziek. Natuurlijk zullen enkele klassiekers niet ontbreken.
Lees verder...
za 30 Mrt 2019 | 21:00 uur |

Toonbeeld Terneuzen
'Toonbeeld in Concert'
Vanavond bestormen onze Toonbeeldtalenten het podium van Porgy en Bess. Door jong en oud gespeeld, passeert zowel de klassieke als de lichte muziek de revue. We gaan verschillende mooie combinaties van piano, viool, dwarsfluit, saxofoon en zang horen. U bent van harte welkom! Lees verder...
vr 29 Mrt 2019 | 19:30 uur |

Ilja Leonard Pfeijffer
Grand Hotel Europa
De dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, een van de eigenzinnigste grootmeesters van de hedendaagse literatuur, heeft naam gemaakt met een veertigtal boeken waaronder de bekroonde klassiekers La superba en Idyllen en de recente filosofische liefdesroman Peachez, een romance. Vanavond spreekt Ilja over zijn laatste roman Grand-Hotel Europa. Volgens NRC de roman van het jaar. Lees verder...
do 28 Mrt 2019 | 20:00 uur |

Jawbone
Roots
Jawbone is een nieuwe en opwindende vierkoppige band uit Londen. Beginnend als een samenwerking tussen gevestigde solo-artiesten Paddy Milner (toetsenborden, zang) en Marcus Bonfanti (gitaar, zang), werd de band  al snel vergezeld door de beroemde ritmesectie van Rex Horan (bas, zang) en Evan Jenkins (drums, percussie). Jawbone werd al snel een band met een uniek geluid gericht op het leveren van sterke songs. Lees verder...
za 23 Mrt 2019 | 20:30 uur |

Peter Beets Trio
Gershwin Meets the Blues
Pianovirtuoos Peter Beets presenteert zijn nieuwste album, Gershwin Meets the Blues, met composities van George Gershwin. Voor deze tournee wordt hij vergezeld door twee Amerikaanse topmuzikanten, bassist Tom Baldwin en drummer Eric Kennedy. Swingend ensemblespel door ware grootmeesters. Lees verder...
za 16 Mrt 2019 | 20:30 uur |

Ieva Žukauskaitė
Ieva speelt piano!
Elke 3e zaterdag van de maand treedt pianiste Ieva Žukauskaitė van 15:00 tot 17:00 uur op bij Porgy en Bess. Ze speelt jazz, improviseert en er is altijd ruimte om mee te komen spelen - of gewoon gezellig luisteren met een kopje koffie of een drankje. Heerlijk om zo eventjes tijdens je vrije zaterdagmiddag te relaxen!

Lees verder...
za 16 Mrt 2019 | 14:00 uur |

Politiek café gemeente Terneuzen
de Zeeuws-Vlaamse kanaalzone
De Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone is een belangrijk economisch gebied voor Zeeland. Het gebied wordt de komende jaren alleen nog maar versterkt met de komst van de Nieuwe Sluis, de ontwikkeling van de Seine Schelde verbinding en niet te vergeten de groeipotentie van de onlangs gefuseerde haven. Lees verder...
vr 15 Mrt 2019 | 20:00 uur |

Erard-Ensemble
'Autentieke Romantici'
Het Erard-ensemble, dat dit jaar haar 15-jarig jubileum viert,  is een van de toonaangevende groepen  die zich toelegt op het op een authentieke manier uitvoeren van kamermuziek uit de romantische periode. Met een rijk gevarieerd programma presenteert het Erard Ensemble een middag met kamermuziek zoals die in een 19-de eeuwse salon had kunnen klinken. 
Lees verder...
zo 10 Mrt 2019 | 15:00 uur |

Zeeuwse Gronden
lezing Wiepke Cahn
Op initiatief  van de zorginstelling Zeeuwse Gronden, geeft psychiater en hoogleraar Wiepke Cahn vanavond een lezing in Porgy en Bess. Het thema zal zijn: psychiatrische aandoeningen en het ontstaan van lichamelijke ziekten. Lees verder...
vr 08 Mrt 2019 | 19:30 uur |

Alliance Française
Berry Van de Wouw met 'Argot à gogo'
Heeft u soms ook moeite om het Frans dat men in sommige films spreekt  of in bepaalde liedjes zingt te begrijpen?  Dit komt voor een groot deel door het veelvuldig gebruik van "populair" Frans en argot-Frans.

Lees verder...
wo 06 Mrt 2019 | 20:00 uur |

Anna Enquist en Mirjam van Hengel
Want de avond
In het eerste gedeelte van deze lezing gaat Mirjam in gesprek met Anna Enquist over haar nieuwe roman ‘Want de avond’. Na de pauze geeft Mirjam van Hengel een lezing over haar biografie over het leven van Remco Campert.
 
Lees verder...
di 05 Mrt 2019 | 20:00 uur |

Tomorrowband
Tomorrowband is een instrumentale band, bestaande uit jongeren en volwassenen tussen de 12 en 55 jaar.Ze spelen populaire nummers / covers.In de pauze speelt Musica Mondo, een instrumentele band, bestaande uit 6 muzikanten met o.a. 'wereldmuziek' als repertoire.Iedereen is van harte welkom ! Lees verder...
vr 01 Mrt 2019 | 19:30 uur |

Jasper Blom Quartet
met gastsolist Bert Joris
Jasper Blom geldt als een van de meest harmonisch vernieuwende instrumentalisten van de Benelux. Het Quartet bestaat uit vier international bekende Nederlandse jazzmusici die al meer dan 20 jaar samen spelen. Voeg daarbij de Belgische meestertrompettist Bert Joris en je hebt een droomformatie. Lees verder...
zo 24 Feb 2019 | 15:00 uur |

505
Back in Town!
Ruim vijftien jaar geleden hingen de toen nog jonge rock & rollboys 505 hun instrumenten aan de wilgen. Maar het begon weer te kriebelen. En als het kriebelt? Dan moet je krabben. Dus voor één keer laten deze Terneuzenaren zien dat ze hun wilde haren helemaal nog niet kwijt zijn! Eenmalig reünieconcert! Lees verder...
za 23 Feb 2019 | 20:30 uur |

King of the World
Roots
De Nederlandse bluesband King of the World komt weer naar Terneuzen. December 2018 gaven ze nog een geweldige show als begeleidingsband van Matt Schofield in een uitverkocht Porgy en Bess.

In 2019 gaat King of the World met nieuwe gitarist (Stef Delbaere uit België) en nieuwe CD (september release) weer het Nederlandse clubcircuit aan doen. Na een half jaar alleen Duitse shows en de zoektocht naar het nieuwe bandlid trekt KOTW wederom in vol ornaat ten strijde. Lees verder...
za 16 Feb 2019 | 20:30 uur |

Nicolaas Matsier
De advocaat van Holland
Vanavond spreekt Nicolaas Matsier over zijn nieuwe roman ‘De advocaat van Holland’. Matsier volgt Johan van Oldenbarnevelt op zijn laatste dag in al zijn gedachten, herinneringen en overwegingen tijdens de eenzame uren van opsluiting en de dagenlange uitputtende verhoren. Hij brengt zo een belangrijk moment uit de begintijd van de Nederlandse staat op onvergelijkbare wijze tot leven. Lees verder...
wo 13 Feb 2019 | 20:00 uur |

Marietta Petkova
speelt Bach, Chopin en Debussy
Voor de 2e keer verzorgt de Nederlands-Bulgaarse meesterpianiste Maria Petkov een recital op ons podium. Zij wordt gezien als een fenomeen aan het klavier, die in staat is de luisteraar diep in de ziel te raken. Op haar tiende won ze al de Grand Prix van de National Piano Competition in Bulgarije.

Petkova laat in Porgy en Bess de zes kleine preludes van Bach horen, drie balladen van Chopin en twaalf preludes van Debussy. Het is een prachtig programma vol afwisseling, dat geen enkele muziekliefhebber mag missen! Lees verder...
zo 10 Feb 2019 | 15:00 uur |

Leve de Koers!
Wielercafé, 6de editie
Bij de zesde editie van ons wielercafé Leve de Koers gaan we op zoek naar de echte Flandrien. Naast vaste, trouwe en onmisbare vriend Rik Vanwalleghem komen dit jaar o.a Ludo Dierckxsens, Edwig van Hooydonck en Eric Vanderaerden. Voorverkoop begint zaterdag 29 september om 9.00 uur. Lees verder...
vr 08 Feb 2019 | 20:00 uur |

VanIwaarden verdraait Tina
Local Heroes!
De muziek en de persoon Tina Turner staan centraal in de show van VanIwaarden. Het publiek krijgt een avondvullend programma voorgeschoteld waarin, naast de muziek van Tina, Marjon over haar vertelt, aangevuld met persoonlijke verhalen. Hoge bergen en diepe dalen verpakt in mooie liedjes en sterke teksten. 

De teksten van de nummers zijn speciaal voor deze voorstelling door meerdere tekstschrijvers hértaald in het Nederlands. Niet vértaald dus. Alle schrijvers kregen de opdracht om zelf iets met de tekst te doen en het niet letterlijk te vertalen. En dat is gelukt! 
Ook de muziek zelf is “verdraaid”. Het zijn nog steeds onmiskenbaar de bekende Tina-melodieën, maar dan teruggebracht naar de essentie. Puur, intiem, persoonlijk, smaakvol, eigenzinnig en herkenbaar zijn de sleutelwoorden. Lees verder...
za 02 Feb 2019 | 20:00 uur |

Westerschelde en VRT BigBand's
Dubbelconcert!
De WesterscheldeBigBand organiseert in samenwerking met de Brusselse VRT-BigBand een bijzonder Nieuwjaars- dubbelconcert in Porgy en Bess. Met solistische medewerking van zangeres Helena Fontyn en Ben Vanderweyden op mondharmonica.  Lees verder...
zo 27 Jan 2019 | 15:00 uur |

Alliance Française
Roger De Wandeler La chanson Française: Francis Cabrel
Als men in Nederland spreekt over het Franse chanson denkt men vooral aan namen zoals Piaf, Brel, Brassens, Aznavour enz. Heel wat hedendaagse artiesten die de laatste dertig jaar het Franse chanson hebben bepaald zijn minder gekend. Ook zij verdienen zeker onze aandacht.

Lees verder...
wo 23 Jan 2019 | 20:00 uur |

Van den Brink en Catherine
Meesters in Improvisatie
Pianist Bert van den Brink en gitarist Philip Catherine spelen heel graag samen. Ze zijn allebei grootmeesters op hun instrument en als ze samenspelen lijkt het er één te worden. In 2010 speelde het duo al eens op het ScheldeJazz Festival in Porgy en Bess en betoverden de zaal met hun spel. 
Dit concert komt in de plaats van het geannuleerde concert van bariton Thomas Oliemans en Bert van den Brink. Lees verder...
zo 20 Jan 2019 | 15:00 uur |

VPRO Tegenlicht Meetup Zeeland
Deep fake news

Met onze gasten en studenten van HZ-Cult wordt vanavond de inhoud van de VPRO Tegenlicht uitzending  van zondag 18 november 2018 getiteld: ‘Deep fake news’, besproken.

Anno 2018 is niets meer wat het lijkt. De term Deep Fake staat voor audio en videobeelden die door middel van kunstmatige intelligentie zijn gecreëerd. Met deze technologie is het mogelijk echte mensen dingen laten zeggen en doen die ze nooit gezegd of gedaan hebben. We gaan van Fake News naar Deep Fake News. Een onderzoek aan de frontlinie waar uitgevochten wordt wie onze werkelijkheid gaat beheersen.
Lees verder...
wo 16 Jan 2019 | 19:30 uur |

Paul Scheffer
de vorm van vrijheid
Gebruikmakend van geschiedenis, filosofie, geografie en sociologie analyseert Scheffer hedendaagse problemen als migratie, protectionisme en terrorisme. Daarbij trekt hij ferme conclusies over de toekomst van Europa. Paul Scheffer zijn laatste boek De vorm van vrijheid is een actueel en urgent boek over een van de grote vraagstukken van onze tijd: de omgang met grenzen. Lees verder...
di 15 Jan 2019 | 20:00 uur |

Fuse
Nieuwjaarsconcert
Voor de derde maal openen we het jaar feestelijk met het huisorkest van het televisieprogramma Podium Witteman. Evenals vorig jaar wordt het weer een bruisende mix van klassieke muziek, jazz, pop, en improvisatie. U wordt feestelijk ontvangen met een glas bubbels! Lees verder...
zo 06 Jan 2019 | 15:00 uur |

Champagne Charlie
Local Heroes!
“Champagne Charlie is the name, good time music is the game” is ruim 30 jaar de slogan van deze Zeeuwse stringband. Champagne Charlie werd in 1988 opgericht en is inmiddels een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In de loop der jaren bouwde de band een enorm repertoire op, waarvan slechts een klein deel werd vastgelegd op een tiental cd’s.Tijdens dit optreden in Porgy & Bess komen ook nummers aan bod die nooit door de band werden opgenomen. Lees verder...
za 05 Jan 2019 | 21:00 uur |

Oud & Nieuw Feest met T-99
Beste muziekliefhebbers,
Porgy en Bess & Luwak slaan dit jaar de handen ineen en heffen het glas de komende jaarwisseling. Voor deze eerste editie van dit eindejaarsfeest hebben we de rock & rollers van T-99 uitgenodigd om met een spetterende show het nieuwe jaar in te luiden.Wil jij 2019 rock & rollend ingaan, haal dan snel je kaartjes, want op=op!
 
Kaarten te koop bij Boekhandel Van de Sande en Luwak (en bij Porgy aan de kassa op de avond zelf).
(Deuren openen om 22.00 uur, band speelt rond 00.15 uur).
Lees verder...
ma 31 Dec 2018 | 22:00 uur |

Van Bellen, Milstein en Baltussen
Kerstrecital
Voor de 6e keer verzorgt Mathieu een Kerstrecital op ons podium. Pianist Nicolas van Poucke heeft helaas af moeten zeggen, maar wordt vervangen door de even talentvolle Vlaamse pianiste Barbara Baltussen Voor de tweede keer wordt het duo aangevuld met Maria Milstein, viool. Lees verder...
wo 26 Dec 2018 | 15:00 uur |

Merrow
CD presentatie - Folk van toen en nu...
De Zeeuwse folkgroep Merrow bestaat nu drie jaar. Tussen de opbouw van het repertoire en diverse optredens hebben we tijd gemaakt om een cd op te nemen. Die is nu klaar en waar kun je die beter presenteren dan in Porgy en Bess? Op de cd staat een dwarsdoorsnede van het inmiddels omvangrijke repertoire: up-tempo songs, mooie ballads en een sfeervolle instrumental. Lees verder...
zo 23 Dec 2018 | 15:00 uur |

Big Swing Band
Jazz
Porgy en Bess presenteert het jaarlijks winterconcert van de Big Swing Band uit Philippine.
De band staat onder leiding van Filip Demeyere en Marjan Van Rompay is solist op sax. Lees verder...
za 22 Dec 2018 | 20:00 uur |

broeder Dieleman en band
KOMMA
Na een uitverkochte Zeeuwse Concertzaal; het begin van een grote tour door het land, mogen we deze singer-song writer van Zeeuwse bodem op ons podium begroeten! broeder Dieleman maakt een eigenzinnig soort gospel in Zeeuws-Vlaams dialect. Op zijn vierde album 'Komma' (kom maar!) vangt hij de verhalen van zijn geboortegrond, het land van Axel, in muziek.  Lees verder...
za 15 Dec 2018 | 20:00 uur |

'BREL' door Bart van Loo
40 jaar dood maar onsterfelijk
Het is alweer veertig jaar geleden dat een taaie longkanker de grote Brel klein kreeg. Slechts achtenveertig werd hij, en toch is hij onsterfelijk. Rasverteller Bart Van Loo, die met zijn boek Chanson doorbrak bij het grote publiek, duikt in het rijke leven en oeuvre van Brel.  Lees verder...
wo 12 Dec 2018 | 20:00 uur |

Benjamin Herman Trio
JAZZ
Saxofonist Benjamin Herman maakt van 2018 één groot feestjaar. Hij viert het 25-jarig jubileum van zijn eigen New Cool Collective. Ook ziet hij Abraham, wat Herman viert met maar liefst drie nieuwe albums. Lees verder...
zo 09 Dec 2018 | 15:00 uur |

Matt Schofield
ft. The King's Rhythm Crew (support act Gino Buijsrogge)
Ladies & Gentlemen! Eindelijk terug in Porgy: de Britse rootsgigant Matt Schofield! En of dat nog niet genoeg is: hij neemt The King's Rhythm Crew als band mee naar Terneuzen! Lees verder...
za 08 Dec 2018 | 20:30 uur |

Hexagon Plus
Mozart en andere wonderkinderen
Het Hexagon-ensemble stond al vaker op ons podium en kennen we al als het prachtige 'five winds and piano', maar in dit programma wordt het ensemble uitgebreid met vijf strijkers in een verrassend klassiek/romantisch programma. Met maar liefst 11 muzikanten op het podium hoort u o.a. het complete pianoconcert no. 24 van Mozart! Lees verder...
zo 02 Dec 2018 | 15:00 uur |

Toonbeeld
Voorspeelavond van de klassieke afdeling door leerlingen van Toonbeeld.

Lees verder...
vr 30 Nov 2018 | 19:30 uur |

Amina Figarova Sextet
JAZZ
De Azerbeidzjaanse pianist-componist Amina Figarova is met haar sextet nu al vele jaren een vaste waarde in New York City, het absolute walhalla van de jazzwereld. Porgy en Bess prijst zich gelukkig deze topformatie te kunnen verwelkomen. Lees verder...
zo 25 Nov 2018 | 15:00 uur |

NIGHT OF THE FRIENDS 2018
Op Zaterdag 24 november wordt alweer voor de 11e keer Night Of The Friends georganiseerd in Porgy&Bess in Terneuzen. 
Wat is night of the friends????Een door muzikanten belangeloos verzorgd avondvullend programma ten bate van een goed doel. Het goede doel wordt met zorg en in overleg met betrokkenen uitgekozen.Middels sponsorbijdragen en entreegelden trachten we dit jaar een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor “stichting Jayden! “

Kaartverkoop.Voorverkoopadressen: Bij Sonora (noordstraat 100) / Bij museum eetcafé de vliegende hollander (Tuinpad 12) / Bij het VVV Kantoor (noordstraat 62) en natuurlijk bij Porgy aan de kassa op de avond zelf. Lees verder...
za 24 Nov 2018 | 20:00 uur |

Alliance Française
Liesbeth Leijnse over Maurice Maeterlinck
HELAAS GAAT DEZE LEZING DOOR OMSTANDIGHEDEN NIET DOOR! Als alternatief wordt de film Joyeux Noël uit 2005 vertoont.

Hij is de grootste vergeten schrijver uit het Nederlandse taalgebied, Maurice Maeterlinck uit Gent. Groot omdat hij in 1911 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving, vergeten omdat hij een vertegenwoordiger was van het symbolisme, een stroming die uit de mode raakte. Lees verder...
do 22 Nov 2018 | 20:00 uur |

Jan Brokken
De rechtvaardigen
Jan Zwartendijk, de Nederlandse consul in Kaunas, de toenmalige hoofdstad van Litouwen, is een kruising tussen Oskar Schindler (net als Schindler was hij zakenman, hij was directeur van de Philips-vestiging in Litouwen) en de diplomaat Raoul Wallenberg. Hij redde tienduizend Joodse vluchtelingen het leven. De rechtvaardigen vertelt hoe hij dat deed en waar de ontsnapte Joden terechtkwamen.
PROMETHEUS viert tijdens deze lezing haar 25 jarig bestaan, u wordt feestelijk ontvangen met een glaasje bubbles en een hapje! Lees verder...
wo 21 Nov 2018 | 20:00 uur |

Mike Boddé en Mike del Ferro
Mike Kwadraat, improvisatie op twee vleugels
Pianisten Mike Boddé en Mike del Ferro delen een voorliefde voor improvisatie. Hun interactie is aantrekkelijk en komische momenten zorgen voor vaart en ritme! Lees verder...
za 17 Nov 2018 | 20:00 uur |

Champagne and Wine
Local Heroes!
Champagne and Wine is een Zeeuws Vlaamse “Blues & Roots” formatie rond zangeres Karin de Kock met verder Theo de Koning (zang, gitaren), Peter Bout (bas) en Gait Klein Kromhof (harmonica en winnaar Dutch Blues Award!). De band bestaat bijna 10 jaar en dit viertal heeft, ook in andere bands, ondertussen voldoende muzikale sporen verdiend.  Lees verder...
vr 16 Nov 2018 | 21:00 uur |

Revue Blanche
'Folklore'
Revue Blanche heeft een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Het ensemble brengt het Europees muzikaal erfgoed uit verschillende stijlperiodes op een unieke wijze tot leven. Een middag met een origineel en gedurfd programma met prachtige liederen van o.a. Ravel en Grieg en Britten.  
 
Lees verder...
zo 11 Nov 2018 | 15:00 uur |

WesterscheldeBigBand
met Nadia Mampaey zang
De WesterscheldeBigBand organiseert weer hun traditionele najaarsconcert in Porgy en Bess. Als gebruikelijk is ook voor dit concert weer een gastsolist van naam uitgenodigd; deze keer zangeres Nadia Mampaey. In 2010 was zij ook al eens onze gast in Porgy en Bess. Lees verder...
zo 04 Nov 2018 | 15:00 uur |

Jaap Robben
Zomervacht
Jaap Robben is schrijver, dichter en theatermaker. Jaap veroverde met zijnromandebuut ‘Birk’ boekhandel, lezer en recensent. Birk werd bekroond metdiverse prijzen en er wordt gewerkt aan een verfilming. Vanavond spreekt hijover zijn nieuwe roman ‘Zomervacht’. Lees verder...
wo 31 Okt 2018 | 20:00 uur |

Jan van Duikeren feat. John Engels
Dear John
Drummer John Engels viert dit jaar zijn 65-jarig podiumjubileum en doet dat met het formidabele kwartet van trompettist Jan van Duikeren dat verder bestaat uit pianist Karel Boehlee en bassist Aram Kersbergen. Lees verder...
zo 28 Okt 2018 | 15:00 uur |

Coal Harbour
presentatie debuut album 'Jolt'
Coal Harbour, een dynamisch en jong ensemble, bestaande uit een klassiek strijkkwartet en een jazzsextet, heeft als doel om op een fris
se manier degrenzen te verkennen tussen klassieke muziek, jazz,  en aangrenzende genres.

Lees verder...
zo 14 Okt 2018 | 15:30 uur |

Band of Friends (support act: Gino Buysrogge)
'A celebration of the music of Rory Gallagher'
Band of Friends? Dat klinkt misschien wat zoetsappig, maar vergis u niet: de vrienden rocken the blues alsof  Rory Gallagher nog steeds onder hen is! Band of Friends, een must voor fans van Rory Gallagher en een enorme aanrader voor liefhebbers van blues en bluesrock. Lees verder...
za 13 Okt 2018 | 20:30 uur |

Trio of Liberty
Don Braden, Joris Teepe, Gene Jackson
De Amerikaanse saxofonist Don Braden en de Nederlandse bassist Joris Teepe ontmoetten elkaar in 1992 in New York en dat klikte vanaf het eerste moment..  En dat is nog steeds de voedingsbodem van hun muzikale samenwerking. Lees verder...
zo 07 Okt 2018 | 15:00 uur |

JazzSpecs + Niet Het Cocktail Trio
Local Heroes
Vandaag wordt het optreden in Porgy verzorgd door door een kwartet en een trio voornamelijk bestaande uit een aantal leden van Pocoloco.
JazzSpecs is een kwartet met zang, gitaren en bas. Niet Het Cocktail Trio is een trio met zang, sax en toetsen.
 
Lees verder...
za 06 Okt 2018 | 20:00 uur |

Alliance Française
Chloë Perrin: Montmartre et ses artistes
De voordracht schetst de bijzondere geschiedenis van Montmartre en geeft ons een beeld van wat deze kunstenaarswereld zo geliefd maakt bij de toeristen.

Lees verder...
do 04 Okt 2018 | 20:00 uur |

Nils Wogram’s Nostalgia Trio
Trombonist Nils Wogram wordt gerekend tot de belangrijkste jazzmusici van Europa. Hij is een virtuoze trombonist en speelt zeer originele eigen composities. Zijn trio bestaat verder uit Arno Krijger, Hammondorgel, en Dejan Terzic, drums. Een zeer boeiend ensemble! Lees verder...
zo 23 Sep 2018 | 15:00 uur |

Chris de Stoop
Wanneer het water breekt
Dit is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter,die al een tijd geleden hun vaderland ontvluchtten. Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om hier in een dorp achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen. Gwen bouwde een succesvolle zaak op, maar worstelt nu met haar eigenheid. Lees verder...
wo 19 Sep 2018 | 20:00 uur |

Frank Koulen
onthulling beeld
vandaag wordt het standbeeld van Frank Koulen, de oprichter van Porgy en Bess, door een van zijn kinderen onthuld voor het oude stadhuis in de Noordstraat op een steenworp afstand van Porgy en Bess. De toegang is gratis iedereen is welkom. Lees verder...
za 15 Sep 2018 | 14:00 uur |

Between a Smile and a Tear
A Tribute to Toots Thielemans
Harmonica virtuoos Grégoire Maret eert zijn belangrijkste inspirator. Hij heeft daarbij een beroep gedaan op pianist Kenny Werner die tientallen jaren de muzikale partner in crime was van Toots. Het programma zal bestaan uit zijn composities en stukken waarmee Toots sterk verbonden was, zoals Bluesette,, Midnight Sun, het thema van Midnight Cowboy, The Dolphin, I Do It For Your Love en What A Wonderful World. Uit respect voor de muzikant Toots zal Gregoire diens muziek in zijn eigen stijl spelen. Lees verder...
zo 09 Sep 2018 | 15:00 uur |

Thomas Zwijsen en Anne Bakker
The Nylon Maiden Tour
Thomas Zwijsen, gitarist van Zeeuws-Vlaamse bodem, verenigt de muziekwerelden van klassieke muziek en flamenco met de expressiviteit en populariteit van de rock-, metal- en popwereld. Samen met violiste en singer-song writer Anne Bakker maakt hij een grote tour: 'The Nylon Maiden Tour, Metal Classics on Classical Instruments!' Lees verder...
vr 31 Aug 2018 | 20:00 uur |

ZEELANDJAZZ 2018 Zondagmiddag
Martin Fondse & Tutu Puoane
zo 10 Jun 2018 | 14:00 uur |

ZEELANDJAZZ 2018 Zaterdagavond
Ramon Valle & de Raad van Toezicht
za 09 Jun 2018 | 20:30 uur |

ZEELANDJAZZ 2018 Vrijdagavond
ZeelandJazz Festival Orkest & Tini Thomsen's MaxSax
vr 08 Jun 2018 | 20:15 uur |

PORGY in de polder
Het bewogen leven van Frank Koulen
Uitgeverij Den Boer|De Ruiter uit Vlissingen en Porgy en Bess nodigen u uit voor de presentatie van het boek over het bewogen leven van de stichter van Jazzcafé Porgy en Bess in Terneuzen: Frank Koulen. Lezing door de schrijver Tjeu Strous. Lees verder...
do 07 Jun 2018 | 20:00 uur |

Slotconcert Scaldis Kamermuziek Festival
Klassiek - Open Haard Concert
zo 03 Jun 2018 | 15:00 uur |

Lucy Woodward
JAZZ
De Amerikaanse zangeres Lucy Woodward, bekend van Snarky Puppy, verzorgt met haar Nederlandse band een opwarmer voor het komende ZeelandJazz Festival. Lees verder...
vr 25 Mei 2018 | 21:00 uur |

Johan Verminnen met Rony Verbiest
chanson, muzette en meer
De immens populaire Vlaamse troubadour Johan Verminnen vraagt ons zo af en toe of hij weer eens mag optreden en dan graag met Rony Verbiest. Ons antwoord laat zich raden. Lees verder...
do 17 Mei 2018 | 20:30 uur |

Oscar van den Boogaard
Prometheus - Lezing
In Kindsoldaat ontrafelt Van den Boogaard voor het eerst in zijn schrijversbestaan zijn eigen familieachtergrond. Een wereld van militairen, diepgewortelde stambomen en hypocriete mores die meer dan anderhalve eeuw omspant. Lees verder...
di 15 Mei 2018 | 20:00 uur |

Freek de Jonge
Freek doet Neerlands Hoop
zo 06 Mei 2018 | 15:00 uur |

Guy Forsyth
ROOTS
za 05 Mei 2018 | 20:30 uur |

Trio Rony Verbiest
Jazz
zo 29 Apr 2018 | 15:00 uur |

Vincent Icke
Prometheus - Lezing
di 24 Apr 2018 | 20:00 uur |

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel Quintet
JAZZ
zo 22 Apr 2018 | 15:00 uur |

Nicolas en Ella van Poucke
Piano en Cello - Klassiek
zo 08 Apr 2018 | 15:00 uur |

Özcan Akyol
Prometheus - Lezing
do 05 Apr 2018 | 20:00 uur |

Mike Mainieri & Marnix Busstra’s Old School Band
JAZZ
wo 21 Mrt 2018 | 20:00 uur |

Tommy Wieringa
Prometheus
di 13 Mrt 2018 | 20:00 uur |

Ensemble The Party
Klassiek - Open Haard Concert
Rond 1860 trekt een merkwaardige groep musici door Engeland. "The Party" maakt furore, en herbergt klinkende namen als sopraan Sherrington, violist Vieuxtemps harmoniumspeler Lemmens, en contrabas virtuoos Bottesini.  Lees verder...
zo 11 Mrt 2018 | 15:00 uur |

Leve de Koers!
Wielercafé
vr 23 Feb 2018 | 20:00 uur |

Arthur Japin
Prometheus - Lezing
wo 21 Feb 2018 | 20:00 uur |

Amsterdam Wind Quintet
Bohemen - Klassiek
zo 11 Feb 2018 | 15:00 uur |

Rik Mol band featuring Shirma Rouse.
Jazz
di 06 Feb 2018 | 20:00 uur |

Dutch swing college band
JAZZ
zo 28 Jan 2018 | 15:00 uur |

Jon Amor, Matt Taylor
ROOTS
vr 26 Jan 2018 | 20:30 uur |

Frits van Oostrom
Lezing - Prometheus
di 16 Jan 2018 | 20:00 uur |

Elise Besemer & Friends
Klassiek - Open Haard Concert
zo 14 Jan 2018 | 15:00 uur |

Fuse
Nieuwjaarsconcert
zo 07 Jan 2018 | 15:00 uur |

Van Bellen, Van Poucke, Milstein
Kerstrecital – Klassiek
di 26 Dec 2017 | 15:00 uur |

Zijlstra
Liedjes voor tegen de kerst
zo 17 Dec 2017 | 15:00 uur |

Big Swing Band
Jazz
za 16 Dec 2017 | 20:00 uur |

Suzanna Jansen
Lezing - Prometheus
wo 13 Dec 2017 | 20:00 uur |

JP DeKlerk & Band
Roots
za 09 Dec 2017 | 20:30 uur |

Kenny Werner Trio
JAZZ
vr 08 Dec 2017 | 20:00 uur |

Art Ensemble
Van Tango tot Techno -Klassiek
zo 03 Dec 2017 | 15:00 uur |

The Quartet.nl
JAZZ
zo 26 Nov 2017 | 15:00 uur |

Vanderstraeten en Olyslaegers
Lezing - Prometheus
di 14 Nov 2017 | 20:00 uur |

Euterpe Baroque Consort
Klassiek - Open Haard Concert
zo 12 Nov 2017 | 15:00 uur |

Marutyri
Fusion Jazz
vr 10 Nov 2017 | 20:30 uur |

Peter Bruntnell & Quiet Hollers
Combi Ticket voor 2 bands
za 04 Nov 2017 | 20:30 uur |

WesterscheldeBigBand
Jazz
zo 29 Okt 2017 | 15:00 uur |

Michel Krielaars
Prometheus - Lezing
di 24 Okt 2017 | 20:00 uur |

Adriaan van Dis
Prometheus - Lezing
wo 11 Okt 2017 | 20:00 uur |

Ramón Valle Trio
20 jaar in Nederland!
zo 08 Okt 2017 | 15:00 uur |

Jannie du Toit en Ensemble
Bonjour Monsieur Brel
do 28 Sep 2017 | 20:00 uur |

Mike Boddé
Prometheus - Lezing
di 19 Sep 2017 | 20:00 uur |

JP & The Seeger Session Band
Roots
za 16 Sep 2017 | 21:30 uur |

Lafertin, De Cauter en Verbiest
Gipsy Jazz, Chansons, Muzette en meer!
vr 15 Sep 2017 | 21:00 uur |

ZeelandJazz 2017 Zondagmiddag
Lew Tabackin Trio - Remembering Toots
zo 11 Jun 2017 | 14:30 uur |

ZeelandJazz 2017 Zaterdagavond
Montis, Goudsmit en Directie - Shirma Rouse
za 10 Jun 2017 | 20:00 uur |

ZeelandJazz 2017 Vrijdagavond
ZeelandJazz Festival Orkest
vr 09 Jun 2017 | 20:30 uur |

Jan Vantoortelboom
Prometheus - lezing
wo 07 Jun 2017 | 20:00 uur |

VEIN (CH) feat. Greg Osby (USA)
Jazz
vr 19 Mei 2017 | 21:00 uur |

Annelies Verbeke
wo 17 Mei 2017 | 20:00 uur |

Slotconcert Scaldis Kamermuziek Festival
Klassiek - Open Haard Concert
zo 14 Mei 2017 | 15:00 uur |

Fred Eaglesmith
Roots
vr 12 Mei 2017 | 21:30 uur |

Tom Lanoye - dit is BLOEDNOOT
Jubileum Festival - Literatuur
zo 23 Apr 2017 | 15:00 uur |

Markesini & Van den Brink
Jubileum Festival - Klassiek/Jazz
za 22 Apr 2017 | 20:00 uur |

Slaapfeestje!
Kindervoorstelling
za 22 Apr 2017 | 14:00 uur |

Ambrose Akinmusire
Jubileum Festival - Jazz
vr 21 Apr 2017 | 20:30 uur |

Anton Goudsmit & Phil Bee
Jubileum Festival - Roots
do 20 Apr 2017 | 20:00 uur |

Twee Vlaamse Grootmeesters
Lezing Beeldende Kunst
do 13 Apr 2017 | 20:00 uur |

Dominic Seldis
Klassiek - Open Haard Concert
zo 09 Apr 2017 | 15:00 uur |

Joris Posthumus Group
Tokyo’s Bad Boys - Jazz
zo 02 Apr 2017 | 15:00 uur |

Geert Mak
Prometheus -Lezing
wo 29 Mrt 2017 | 20:00 uur |

TUTU PUOANE sings JONI MITCHELL
JAZZ
zo 19 Mrt 2017 | 15:00 uur |

Matangi Quartet
Klassiek - Open Haard Concert
zo 12 Mrt 2017 | 15:00 uur |

Bas Heijne
Prometheus - lezing
di 07 Mrt 2017 | 20:00 uur |

Wilbert de Joode
Buma Boy Edgar Prijstoernee - Jazz
zo 05 Mrt 2017 | 15:00 uur |

A Song Journey (Jan Donkers)
Roots
za 04 Mrt 2017 | 20:15 uur |

Leve de Koers!
Wielercafé
vr 17 Feb 2017 | 20:00 uur |

Stefan Hertmans
Prometheus - Lezing
di 14 Feb 2017 | 20:00 uur |

Thalia Ensemble
Klassiek - Open Haard Concert
zo 12 Feb 2017 | 15:00 uur |

James McMurtry & The Heartless Bastards
Roots
za 11 Feb 2017 | 21:30 uur |

Carter Sampson & Dan Martin
Roots
vr 03 Feb 2017 | 20:30 uur |

Francien de Zeeuw
do 26 Jan 2017 | 20:00 uur |

Oud Zot
Prometheus - lezing
zo 22 Jan 2017 | 15:00 uur |

Claron McFadden en Trio
Secrets - Muziektheater
zo 15 Jan 2017 | 15:00 uur |

Fuse
Nieuwjaarsconcert, opening 60 jaar Porgy!
zo 08 Jan 2017 | 15:00 uur |

Lama Trio + Joachim Badenhorst
Jazz
zo 18 Dec 2016 | 15:00 uur |

Nelleke Noordervliet
Prometheus - Lezing
wo 14 Dec 2016 | 20:00 uur |

Bert Joris Quartet
Jazz
zo 04 Dec 2016 | 15:00 uur |

Alex Boogers
Prometheus - Lezing
di 29 Nov 2016 | 20:00 uur |

Wayenberg en Oei
Klassiek - Open Haard Concert
zo 27 Nov 2016 | 15:00 uur |

Reijngoud & Van 't Hof
Jazz, DUBBEL 4
zo 20 Nov 2016 | 15:00 uur |

Randall Bramblett
Roots
vr 18 Nov 2016 | 21:30 uur |

Peter Terrin
Prometheus - Lezing
wo 16 Nov 2016 | 20:00 uur |

Ensemble Dulcibella
Klassiek - Open Haard Concert
zo 13 Nov 2016 | 15:00 uur |

Maria Mendes & Band
Jazz
za 05 Nov 2016 | 21:00 uur |

the Mulligan Brothers
Roots - Americana
vr 28 Okt 2016 | 20:30 uur |

Wilfried de Jong
Prometheus - Lezing
wo 26 Okt 2016 | 20:00 uur |

Who's the Bossa?
Jazz
za 22 Okt 2016 | 21:00 uur |

Lance Canales & The Flood
Roots
vr 21 Okt 2016 | 21:30 uur |