Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff

'The art of Two' plus gasten

Normaal:
€15.00
Scholier:
€5.00
Student:
€10.00
Porgy Crew:
€0.00
Vriend:
€12.00

za 10 Jul 2021
Deur open:
18:30 uur
Aanvang:
19:30 uur
Einde:
21:30 uur
Omdat zij een brede muzikale interesse delen, hebben zij ervoor gekozen om samen als duo en als duo + gast verder te gaan. Zij willen een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid en speelplezier. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van elektronica. Soundscapes, vrije improvisatie naast lyriek en interactief lijnenspel.

Gitarist Ed Verhoeff (1966) behoort tot de gevestigde generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn naam verschijnt geregeld met superlatieven in de media.Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag is de vonk van de jazzmuziek overgeslagen. De continue uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft altijd zijn fascinatie gehouden en groeit nog steeds tot op de dag van vandaag.

In de loop van zijn meer dan 20-jarige carrière heeft Ed zich ontwikkeld tot een gitarist met een eigen en expressief geluid. Zijn diversiteit en zijn intuïtieve, soms krachtige spel maken hem tot een gewilde musicus.

Naast zijn solocarrière (er staan vijf cd’s op zijn naam) heeft hij een brede carrière als sideman (te horen op meer dan 40 cd’s). Momenteel is Ed volop actief in het jazz- en wereldmuziekcircuit. Overigens is hij ook actief als bandleider.

Hij was eerder in Porgy en Bess te horen met Hein Van de Geyn’s Baseline aan de zijde van de legendarische gitarist John Abercrombie. Op 3 april 2022 komt hij opnieuw in Porgy en Bess met bassist Hein Van de Geyn en de legendarische Amerikaanse drummer Adam Nussbaum. met een ode aan John Abercrombie.

Al voor zijn afstuderen aan het Hilversums Conservatorium in 1996 speelt trombonist Ilja Reijngoud (Leiden, 5 juli 1972) in meerdere groepen in verschillende genres. 'Jazz is absoluut favoriet, Reijngoud streeft naar een cleane, efficiënte speelwijze, naar het voorbeeld van jazztrombonisten als J.J. Johnson, Urbie Green en Jimmy Cleveland.Zijn stijl van componeren wordt gekenmerkt door helderheid in melodie en structuur. Met leermeester Bart van Lier en klassieke collega's Alexander Verbeek en Brandt Attema staat hij aan de basis van de grootste tromboneopleiding van Europa bij Codarts, Rotterdam. Daarnaast blijft hij een veelgevraagd trombonist; wanneer hij in 2003 met zijn compositie No Substitute een Thelonious Monk Award wint, speelt hij in dertien orkesten.

Trompettist Angelo Verploegen (Oss, 22 december 1961) doet zijn intrede in de Nederlandse jazzwereld in de late jaren tachtig en toont zich een veelzijdig muzikant. Hij speelt moderne jazz, maar ook hardbop met The Houdini's, is te vinden in big bands, zoals Maiden Voyage en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, maar ook in (vrije) improvisatiegroepen, zoals Bik Bent Braam en Toïs.


Fotograaf: Cees van der Ven

Zelf maakt hij geen onderscheid. In de jazzblog Draai Om Je Oren zei hij hierover: 'De kern van jazz, voor mij persoonlijk, is communicatie. Jazz, in welke stijl dan ook, gaat over communiceren. In de loop der jaren is daarnaast zijn rol als producer van binnen- en buitenlandse CD's steeds belangrijker geworden.

Willem Romers (11-04-1993) is  één van de aanstormende drummers van zijn generatie. Zijn spel wordt omschreven als: creatief, energiek, fris, gecombineerd met een helder en diep geluid. “Op het juiste moment aanvoelen wat de muziek nodig heeft en dat met totale overgave doen”. Dit maakt Willem tot één van de meest gevraagde drummers in de huidige (inter-) nationale jazz- en improvisatie scene.In 2017 rondde Willem zijn conservatoriumstudie af aan Codarts Rotterdam. Zijn spel komt momenteel tot uiting in de projecten van Robert Koemans, Sebastiaan van Bavel, Sjoerd van Eijck, Kika Sprangers en Coal Harbour. Dit jaar is Willem zijn eigen project gestart samen met Jesse Schilderink

Bezetting:
Ilja Reijngoud - trombone
Ed Verhoeff - gitaar
Gasten zijn:
Angelo Verploegen trumpet/flugelhorn
Willem Romers –drums

Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen