Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Zeelandjazz 2022 - Vrijdagavond

ZeelandJazz Festival Orkest met ROBOTKILLER

Normaal:
€17.50
Scholier:
€5.00
Student:
€10.00
Porgy Crew:
€0.00
Vriend:
€14.00

vr 10 Jun 2022
Deur open:
19:00 uur
Aanvang:
20:15 uur
Einde:
22:15 uur

https://www.zeelandjazz.nl/festival/

19.30 uur Educatief programma door Toonbeeld met basisschool- scholieren
20.00 uur officiële opening van het festival
20.15 uur Openingsconcert door het ZeelandJazz Festival Orkest

 Biografieën ZeelandJazz Festival Orkest

Salle de Jonge, drummer, componist, producer

Sinds zijn afstuderen aan het Rotterdams Conservatorium in 2006 wordt Salle de Jonge door velen beschouwd als aangewezen man voor grooving beats met een uniek eclectische sound variërend van jazz tot hiphop en alles daartussen. Dat heeft hem veel mogelijkheden gebracht om met artiesten van wereldklasse te werken. Salle deelde het podium met grootmeesters in jazz & soul zoals Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel, The Three Degrees, Til Brönner, Rory Jordan en Bennie Maupin, hij heeft zijn reputatie opgebouwd in de Nederlandse jazz scene met Benjamin Herman, Mathilde Santing, Boris, Michiel Borstlap, Alain Clark, Edsilia Rombley en Loïs Lane, om er een paar te noemen. De Jone was betrokken bij projecten met o.a. Shirma Rouse, The Pulitzer, Jan van Duikeren’s Fingerprints en Sabrina Starke voor wie hij schreef en haar in 2016 verschenen album produceerde.


Hij werkte met Grammy Award winnaar Producer/Engineer Russel Elevado. Kortom, een fabuleuze ontwikkeling als topmuzikant, deze leider van het ZeelandJazz Festival Orkest.Thomas Pol is een Rotterdamse bassist met inmiddels een grote reputatie. Hij studeerde aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam waar zijn talent snel opviel. In zijn 3e jaar werd hij door Hein Van de Geyn voorgedragen voor een uitwisselingsprogramma in New Orleans, Home of Jazz. 

In 2013 ontving hij studiebeurzen van Fulbright, Prins Bernhard Cultuur Fonds en de Van den Ende Foundation. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum uit en in 2017 tekende hij een contract bij het in New Orleans gevestigde label “Bubble Bath Records”. Terug in Nederland kreeg hij in 2017 een opdracht van Jazz International Rotterdam als leider van het Pack Project. Hij werd de vaste bassist van Benjamin Herman en doceerde zo af en toe bij Codarts.

In 2018 begon hij aan zijn Masters als klassiek bassist aan de Fontys Hogeschool in Tilburg bij Rob Dirksen, bassist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en raakt o.a. betrokken bij het ensemble Pynarello dat uit het hoofd en zonder dirigent speelt.

Hij werkt op dit moment aan een soloalbum met steun van het Amarte Fonds.

Arno Krijger is afkomstig uit Terneuzen waar zijn vader nog steeds een grote reputatie als jazzgitarist heeft. Na zijn middelbare school vertrok hij naar Tilburg waar hij met veel succes afstudeerde aan het conservatorium.

Hij is een van de meest originele bespelers van het Hammondorgel met een zeer persoonlijke stijl van registreren en zijn gebruik van de baspedalen waarmee hij zich onderscheid van andere organisten.

Hij heeft inmiddels naast Robotkiller een grote reputatie met prestigieuze projecten zoals Onoda met gitarist Michiel Stekelenburg en drummer Jasper van Hulten, het Nostalgia Trio met trombonist Nils Wogram en drummer Dejan Terzic, het Toine Thys Trio met saxofonist Toine Thys en drummer Karl Jannushka en Hammond Sandwich met collega Hammondorganist Carlo de Wijs, trompettist Jeroen Doomernik, saxofonist Paul van Kemenade en drummer Chris Strik.

Baritonsaxofonist Jan Menu (1962) won het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours in 1989 en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij is een van de oprichters van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en heeft tevens een grote reputatie als begeleider van zangeressen zoals Greetje Kauffeld en Laura Fygi. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, eigen frasering, harmonisch inzicht en zijn sterke muzikale persoonlijkheid, en die aspecten kenmerken nog altijd zijn speelstijl. Waar een bariton meestal wordt gezien als een log instrument, onderscheidt het spel van Menu zich als opvallend lichtvoetig en melodieus.
Met gitarist Maarten van der Grinten en contrabassist Jan Voogd vormt Jan Menu al 20 jaar het kamerjazztrio DIG d’DIZ wat algemeen wordt gezien als een van de meest interessante Nederlandse groepen door het combineren van traditionele en avant-garde jazz met de meest uiteenlopende muzieksoorten in een kamermuziekachtige setting.

Altsaxofonist Jasper van Damme (1986) studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, waar hij lessen volgde bij o.a. Dick Oatts, Ferdinand Povel en Benjamin Herman. In 2012 studeerde hij met een 10 af aan de Master- opleiding van het conservatorium van Amsterdam. Als solist en bandlid stond Jasper op vele Nederlandse en internationale jazzpodia, waaronder Carnegie Hall, het Koninklijk Concertgebouw en uiteraard het North Sea Jazz Festival. De afgelopen jaren won hij verschillende prijzen, meest recentelijk de Dutch Jazz Competition en de Conservatorium Talent Award. Collega’s en critici typeren Jasper als een muzikant die ‘lyrisch en vol overgave’ speelt. Hijis sinds kort vast lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen