Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Alexander van Popta Quartet

Jazz

Normaal:
€17.50
Scholier:
€5.00
Student:
€10.00
Porgy Crew:
€0.00
Vriend:
€14.00

zo 22 Jan 2023
Deur open:
14:00 uur
Aanvang:
15:00 uur
Einde:
17:00 uur
“Als band zijn we relatief gezien nog niet zo lang bij elkaar en er valt nog zoveel terrein te verkennen. Gelukkig waren Jelle, Jamie en Thomas alle drie direct bereid om weer de studio in te duiken en met wat nieuwe composities van mij aan de haal te gaan,” vervolgt Alexander. “Dit nieuwe album begint waar de vorige is geëindigd en kan daarom als broertje of zusje worden gezien. Dezelfde groep muzikanten, dezelfde studio, dezelfde alternatieve eind sixties/begin seventies sound. Met nog steeds veel ruimte voor improvisatie. Het zal live interessant zijn hoe deze verzameling aan twee albums werk één geheel wordt.”Alexander van Popta (1987) groeide in Middelburg op tussen de platencollectie van zijn ouders. Hij werd op 18-jarige leeftijd toegelaten tot het Codarts Conservatorium in Rotterdam, waar hij les kreeg van o.a. Kris Goessens, Rob van Bavel en Ilja Reijngoud. Ook volgde hij masterclasses van Barry Harris, Richard Bona, Jeff Ballard, en Joshua Redman. Na het behalen van zijn diploma vloog hij naar New York om les te nemen bij Aaron Parks.
Inmiddels heeft Van Popta in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika opgetreden. Hij verwierf bekendheid in de Nederlandse jazz en hiphop als bandleider van Re:Freshed Orchestra, Yung Nnelg en Sef en begeleide diverse internationale grootheden waaronder Gregory Porter. Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het Metropole Orkest. Zo heeft hij aan projecten gewerkt voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig en Cory Wong. Het nieuwe album “All The Memories That Objects Carry” zal in maart 2022 uitkomen. De gelijknamige single is nu overal te beluisteren.Quotes over ALEXANDER:

“Zijn spel is fris en kleurrijk. Van Popta is een belangrijke stem in de Nederlandse jazz.” - Mathijs de Groot (Volkskrant)

“Pianist Alexander van Popta werd met stukken van zijn aankomende album een van de ontdekkingen van de avond. Zijn jazz had reliëf en de groove was nooit ver weg." - Amanda Kuyper (NRC)

Jelle Roozenburg is in 2018 afgestudeerd aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, Hij studeerde daar jazzgitaar bij o.a. Ed Verhoeff en Reinier Baas. Naast zijn hoofdvaklessen volgde hij ook compositielessen bij Stefan Lievestro en Paul van Brugge. Hij is actief als componist en arrangeur voor o.a Bonsai Panda, New Rotterdam Jazz Orchestra en Shoebills. Momenteel speelt hij in veel uiteenlopende bands waaronder New Rotterdam Jazz Orchestra, Shoebills, Lucy Woodward, Bonsai Panda, Asbest, Beryl Anne, Roest en Soil Painting.


 Foto: Andreas Terlaak

Bassist Thomas Pol is een van de grootste talenten in de huidige jazz-scene met een spontane krachtig groovende stijl. Als sideman zorgt hij voor een stevig fundament en als leider toont hij een groot potentieel met zijn debuutalbum ‘in America’. Hij studeerde aan het Codarts conservatorium in Rotterdam waar hij in zijn derde jaar werd uitgenodigd door Hein Van de Geyn voor een uitwisselingsprogramma met New Orleans. Hij deelde het podium met een indrukwekkende rij muzikanten zoals Ellis Marsalis, Benjamin Herman (o.a. in Porgy en Bess) John Engels, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Gregory Porter, Nicholas Payton en talloze anderen. In 2013 ontving hij een Fulbright Prins Bernhard Cultuurfonds beurs, een VandenEnde Foundation beurs en een UNO- muziekbeurs. Hij studeert momenteel klassieke muziek bij Rob Dirksen, bassist in het Koninklijk Concertgebouworkest.Jamie Peet in een absoluut natuurtalent aan het slagwerk. Hij is behalve een geweldig swingende drummer ook componist en producer. Hij speelt met Ramon Valle, Gregory Porter, Niels Broos en Lars Dietrich en een veelvoud van andere topmusici. In 2020 werd hij in de Slagwerkkrant uitgeroepen tot de beste drummer van Nederland.
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen