Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Zeelandjazz 2022 - Zaterdagavond

Toots Thielemans 100 jaar+Don Menza Quintet

Normaal:
€20.00
Scholier:
€5.00
Student:
€10.00
Porgy Crew:
€0.00
Vriend:
€16.00
Koop kaarten

za 11 Jun 2022
Deur open:
19:00 uur
Aanvang:
20:00 uur
Einde:
23:59 uur

https://www.zeelandjazz.nl/festival/

20.00 hr. - Mike del Ferro 
Toots Thielemans 100

Mike del Ferro brengt, samen met de mondharmonica virtuoos Hermine Deurlo,  een ode aan de legendarische Toots Thielemans waarmee hij over een periode van 10 jaar regelmatig optrad over de hele wereld. Het allereerste concert in die lange serie was, jawel, op het podium van Porgy en Bess!

Jean (Toots) Thielemans (1922-2016) zou dit jaar 100 zijn geworden.

Mike presenteert een programma met gloednieuwe arrangementen van het repertoire dat Toots graag speelde, en nieuw repertoire, uiteraard in de geest van Toots.

 

Bezetting:

Mike del Ferro piano & keyboards

Frans van der Hoeven contrabas

Roy Dackus drums & percussie

 

Speciale gast:

Hermine Deurloo mondharmonica


Mike del Ferro
Mike del Ferro is de zoon van de Amerikaans/Italiaanse operazanger Len del Ferro die onder andere samenwerkte met Maria Callas en Leonard Bernstein.. Al jong wist hij dat Nederland te klein zou zijn. Zijn netwerk reikt verder dan Brussel. Kopenhagen of Londen. Zeker in de jazz, een genre dat zich niet gemakkelijk laat kennen door het grote publiek. Mike speelt dan ook over de hele wereld en heeft inmiddels in meer dan 110 landen opgetreden. Hij toont zich een ware muziek-omnivoor die geïnteresseerd is in allerlei stijlen, culturen en tradities. “Het is zonde me op één bepaalde stijl te richten. Ik moet uitgedaagd worden en altijd improviseren. 


Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob, en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Frans van der Hoeven

Bassist Frans van der Hoeven is een veelgevraagde steunpilaar van veel vooraanstaande ensembles zoals het Jesse van Ruller Trio, het Jasper Blom Quartet, het Tineke Postma Quartet, het Toon Roos Quartet, de Fay Claassen Group, het Eef Albers Trio en vele anderen. Hij begeleidde o.a. Clark Terry, Woody Shaw, Barney Wilen, Harry ‘Sweets’ Edison, Art Farmer, Ronnie Cuber, Tom Harrel, Lee Konitz, Dee Dee Bridgewater en Toots Thielemans! Hij trad in Italië op met meesterdrummer Jack deJohnette. 
 
Roy Dackus
Roy Dackus begon al op zeer jonge leeftijd drums te spelen in navolging van zijn vader die professioneel slagwerker was. Hij studeerde in 1987 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde met talloze verschillende formaties met o.a. Art Farmer, Toots Thielemans, Randy Brecker, Richard Galliano, de 70-jaren rockband Focus, het Metropole Orkest o.l.v. Vince Mendoza, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en zijn eigen European Jazz Trio.
 


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


21.45 hr. - Don Menza Quintet feat. Joe Magnarelli

Jazzlegende Don Menza, (Buffalo NY 1936) begon op zijn 13e saxofoon te spelen. Hij debuteerde in 1960 in de de Maynard Ferguson Orchestra en de Stan Kenton Band. Van 1964 tot 1968 speelde hij in Duitsland bij Max Gregor en daarna in de Buddy Rich Big Band. In de late jaren 60 verhuisde hij naar Californië waar hij bij Elvin Jones en Louie Bellson speelde. Hij maakte ook opnamen met een keur van muzikanten zoals Natalie Cole, Pat Boone en Leonard Cohen. Hij werkte in de fameuze Duitse radio-orkesten, van de WDR en SWR. In de rijke jaren 90 speelde Don enkele legendarische concerten in Porgy en Bess. Vandaar dat hij al een paar jaar aan de bel trekt om nog eens bij ons op het podium te schitteren. Don Menza nam onlangs nog de schitterende cd, “The Rose”, op bij het Nederlandse Challenge label.

Menza deelt het podium met een van ‘s-werelds beste trompettisten, Joe Magnarelli. Hij studeerde in 1982 af bij SUNY-Fredonia en vestigde zich in New York in 1986 waar hij werkte met Lionel Hampton (1987-89) en daarna bij Hammond organist Jack McDuff. In 1991 richtte hij het New York Hard Bop Quintet op en speelde als sideman met Tochiko Akiyoshi, Laverne Butler, Harry Coninck Jr, de Buddy Rich Band, Maria Schneider, The Vanguard Jazz Orchestra en vele anderen. In die tijd speelde hij ook een paar keer met groot succes in Porgy en Bess.


Pianist Martin Sasse is een van de meest prominente Duitse jazzmuzikanten die te horen is op de belangrijke jazzpodia in de wereld. Sinds de jaren 90 werkte hij met grootheden als Al Foster, The New York Voices en Jimmy Cobb om er een paar te noemen.


Oostenrijker Mini Schulz is een van de meest gevraagde bassisten in Europa. Hij speelde talloze concerten met internationale legendes en is ook actief als organisator en docent in Stuttgart.


De Oostenrijkse drummer Bernd Reiter, in 2006 winnaar van de Hans Koller Preis, dé Oostenrijkse jazzprijs. Hij woont en werkt nu in Parijs en werkte samen met jazzgrootheden als Kirk Lightsey, Charles Davis, Mundell Lowe, John Marshall, Claudio Roditi, Tony Lakatos en vele anderen.

Dit Quintet biedt energieke swingende muziek van het hoogste niveau, kortom “Jazz at its best” !!!!

Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen