Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Zeelandjazz 2024 - Zaterdag

Dubbelconcert!

Normaal:
€15.00
Koop kaarten

za 08 Jun 2024
Deur open:
19:00 uur
Aanvang:
20:00 uur
Einde:
23:59 uur

20:00: Jetse de Jong and his Buckjumpers
Gewapend met dampende second-line grooves en rokende blues-licks bezweert Jetse de Jong het klavier. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospel muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als hommages aan zijn helden Dr. John, Ray Charles en Billy Preston. Met deze nieuwe release brengt Jetse de Jong een ode aan de liedjes van Dorothy Labostrie, een songwriter die in de jaren 50 en 60 in New Orleans woonde en werkte.Voortgestuwd door de onweerstaanbare met sauce piquante doordrenkte grooves van The Buckjumpers kun je bijna niet stilzitten! De therapeutische werking is onmiskenbaar: De muziek brengt je, al is het maar voor even, naar een zorgeloze plek. Of zoals ze in New Orleans zeggen 'Laissez les bon temps rouler!'

- Jetse de Jong - piano, zang
- Salle de Jonge - drums
- Thomas Pol - basgitaar
- Claus Tofft - percussie
- Mischa den Haring - elektrische gitaar


22:00: The Pulitzers
Knallend en gewapend met rauwe Hammond en gitaar en voortgestuwd door smeuïge percussie en bonkende drums, is The Pulitzers op een missie: het stoken van een vuur! Met hun vaardigheden en onfeilbaar gevoel voor lekkere, stomende tunes zetten ze niet alleen zichzelf maar ook de luisteraard in vuur en vlam.Diep geworteld in de traditie van legendes als The Meters, Jimmy McGriff en Booker T, brengt dit nieuwe toffe collectief met gelijkgestemde zielen, zelf geschreven songs met slecht 1 doel: je de hele nacht te laten dansen met een funky grijns op het gezicht. Dus reken op niks minder. Als deze 4 toegewijde muzikanten samen spelen, spatten de vonken er vanaf!

The Pulitzers hebben als gast Jasper van Damme op altsax. De band bestaat daardoor uit drie Zeeuwen, Frank Montis, Salle de Jonge en Jasper van Damme. Dat betekent dat ze dit jaar fungeren als het traditionele ZeelandJazz Festival Orkest. Ze treden daarom ook op in Middelburg in het Molenwaterpark.

- Frank Montis – Hammond (oa Laura Vane & The Vipertones)
- Bas van der Wal – Gitaar (oa New Cool Collective)
- Phil Martin – Percussie (oa Jazzinvaders, Martin & Garp)
- Salle de Jonge – Drums (oa Sabrina Starke)
- Gast: Jasper van Damme - Altsax


Over Dorothy Labostrie
Dorothy behaalde haar eerste grote succes met het schrijven van Tutti Frutti, bekend van Little Richard. Meer succes volgde met o.a. I Won’t Cry en Rich Woman. Na een auto-ongeluk verdween Labostrie uit New Orleans en de muziekscene. Zij leefde de rest van haar leven in obscuriteit en liet een handvol steengoede songs na die op Jetse de Jong Plays Dorothy Labostrie met eigen bewerkingen voor het eerst gebundeld zijn. 

Over de release
Jetse de Jong plays Dorothy Labostrie is opgenomen in de befaamde Electric Monkey Studio’s met zijn favoriete muzikanten. Grote kans dat je de leden van het gezelschap al eens gezien hebt: Zij bespelen al jaren de internationale podia met o.a. namen als Benjamin Herman, Sabrina Starke, Jett Rebel, Caro Emerald en Kris Berry. 

‘’ A six-track miniature marvel [...] Distilled hipsterism, overproof’’ 

- Dave Doyle (Syncopated Times)

Over Jetse de Jong
Men zegt dat pianist Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen... In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino.

Na het doorlopen van de jong talent-opleidingen van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam studeerde Jetse de Jong in 2019 af in de bachelor Jazz Piano aan het conservatorium van Amsterdam. Zowel tijdens als na zijn studie toerde hij met verschillende projecten in Europa, Nieuw-Zeeland en New York. Als veelgevraagd sessiemuzikant trad hij op met artiesten als Sven Ratzke, Michelle David, Eric Vloeimans, Laura Fygi, Kris Berry en Jim van der Zee. Jetse is één van de weinigen die zich heeft toegelegd op het zich eigen maken van de New Orleans pianostijl en schrijft een boek over de muziekgeschiedenis van deze eclectische manier van spelen. 


 
  Anderen bekeken ook:

  Cultuurpodium Porgy en Bess
  Stichting Porgy & Bess Programma
  Noordstraat 52
  4531 GJ Terneuzen
  Telefoon 0115-613293

  Rekening nr: NL49RABO0119855186
  KvK. nr.: 22060064
  BTW nr.: NL 815845844-B02

  Openingstijden:
  zaterdag vanaf 13.00 uur
  en vóór en na voorstellingen