Stem nu op de Edison Jazz Publieksprijs 2024

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

Zeeuwse Jazzdagen

Zaterdag

Normaal:
€10.00
Scholier:
€5.00
Porgy Crew:
€0.00
Koop kaarten

za 08 Jun 2019
Deur open:
19:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Einde:
23:59 uur
20.30 uur Frank Montis & Friends

22.30 uur Deelder en Van der Lek

Frank Montis and Friends


Frank Montis, Hammond B3 orgel, groeide op in een muziekminnende familie in Terneuzen. Hij kwam toen vaak met vrienden in Porgy en Bess waarbij hij bijna altijd achter de vleugel te vinden was. Later raakte hij gefascineerd door de klank van het Hammond B3 orgel en vanaf het begin ontwikkelde hij zich als een groovy  zanger.  Op zijn 19e ging hij studeren aan het conservatorium van Tilburg en werd niet veel later gevraagd bij de Jazzinvaders met saxofonist Rolf Delfos. Zij richtten de formatie DelMontis op en daarnaast speelde hij bij de Soulsnatchers en Laura Vane & the Vipertones waarmee ze een aantal albums opnamen met Frank op vintage keys en Hammond B3. In 2014 werd hij toetsenist in de bekende formatie Gare Du Nord. Sinds 2016 speelt hij met het opwindende trio Montis, Goudsmit en Directie.Tom Beek tenor saxofoon. Met zijn persoonlijke, gedreven geluid en zijn krachtige, lyrische speelstijl die genres overstijgt, schittert hij als begeleider en solist al meer dan 30 jaar in de eredivisie van de Nederlandse pop-, theater-, jazz- en studiowereld. Als sideman maakte hij naam bij Michiel Borstlap, Karin Bloemen, Sven Hammond Soul, Rob Madna, Trijntje Oosterhuis, Kasper van Kooten, Mike Boddé en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nadat hij met een 9,5 afstudeerde aan het Hilversums Conservatorium, trad hij op met internationale artiesten zoals Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Randy Brecker, Gino Vannelli, Tom Harrell en Joe Lovano. Hij reist de hele wereld over, maakt(e) deel uit van tientallen succesvolle groepen en speelt sinds 1994 vrijwel elk jaar op North Sea Jazz.  Met zijn eigen bands toert hij regelmatig door het land.Vincent Koning, gitaar. In de jaren 80 begon Vincent aan een studie klassiek gitaar en kwam door een aantal workshops in contact met jazz waarna zijn keuze evident was. Hij slaagde met onderscheiding in 1977 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarna hij in 1998 aan het Hilversumse Conservatorium verder ging. Geïnspireerd door mensen als Kenny Burrell, Jimmy Rainey, Barney Kessel, Tal Farlow en Wes Montgomery vond hij zijn eigen weg in de traditie van de jazz. 
Hij deelde het podium met grote namen zoals Benny Bailey, Teddy Edwards, John Hicks, David Murray, Vincent Herring (op 7 april nog in Porgy en Bess) Piet Noordijk, Cees Slinger, Rita Reys, Denise Jannah, Roberta Gambarini, Jarmo Hoogendijk en vele anderen. Hij speelt in het trio The Ghost, the King and I, de North Sea Big Band, het Metropole Orkest, the Jazz Orchestra of the Concertgebouw, de Auratones en Xynix Opera (Holland Opera) Hij is naast uitvoerend musicus ook actief als docent.

Salle de Jonge, drums. Afkomstig uit Goes, waar zijn ouders hem aanvankelijk stimuleerden om piano te spelen, studeerde hij in 2006 als slagwerker af aan het Rotterdams Conservatorium. Hij werkte met bands die vooral originele eigen composities spelen en deelde het podium met enkele grote namen in de Jazz en de Soul zoals Roy Hargrove, Kurt Rosenwinkel, The Three Degrees, en anderen. In Nederland met Benjamin Herman, Mathilde Santing, Boris, Michiel Borstlap en met souldiva Shirma Rouse en zijn eigen band LeslieNielsen, The Fresh Nuts en Sabina Starke.J
ules Deelder en Boris Van der Lek

Twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Deelder en Van der Lek bestaat uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder, dichter & auteur & beeldend kunstenaar & jazzfanaat & drummer & Spartaan.


 
Deelder en tenorsaxofonist Van der Lek (o.a. Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring, the Houdini’s) spelen al 32 jaar regelmatig samen sinds een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams.
Wat weinigen weten: dankzij de legendarische impresario Paul Acket kon Boris op 18-jarige leeftijd debuteren op North Sea Jazz in een inmiddels al even legendarische tenor battle. Daar kruiste Boris zijn tenorsax met die van zware jongens als Arnett Cobb, Flip Phillips en Buddy Tate. Inmiddels geldt Boris als misschien wel de allerlaatste onversneden ‘tough Texas tenorman’ die er op deze planeet rondloopt. Boris deelde trouwens ook het podium van Porgy en Bess met Arnett Cobb en later nog eens met Buddy Tate in een rechtstreekse uitzending van het befaamde programma Tros Session. Buddy Tate noemde Boris toen ‘My Son’.

Deelder en Van der Lek worden bijgestaan door musici van naam en faam Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken, New Niks, Orkater, Scapino Ballet & John Cale) en bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal). 

Jules Deelder (vocalen, slagwerk), Boris van der Lek (tenorsax), Peter Wassenaar (contrabas), Chris Koenen (gitaar), Arend Niks (slagwerk) 
Anderen bekeken ook:

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen