Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen

ZeelandJazz 2022

ZeelandJazz Festival | Twee weekenden genieten van Jazzmuziek

Het ZeelandJazz Festival komt weer naar Middelburg en Terneuzen in Juni. Met dit jaar een extra mooi tintje, want het is 50 jaar geleden dat het Jazz Festival is opgericht. Toen nog onder de naam Schelde Jazz Festival.

ZeelandJazz is voortgekomen uit organisaties die voorheen festivals organiseerden in Middelburg en Terneuzen. Na een noodgedwongen kleine editie wilde het festival in 2020 een comeback maken, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Vorig jaar ging het festival wel door, maar in een succesvolle onlineversie. Dit jaar komt Zeeland Jazz dus groots terug met een prachtig live programma!

Jazz is niet een alledaags muziekgenre dat in vele huiskamers klinkt. Daarom is de essentie van dit festival om de bezoekers kennis te laten maken met hoe mooi jazzmuziek kan zijn. Het is muziek dat ook gehoord mag worden. Dit jaar met mooie namen zoals Jungle by Night, Hans Dulfer Quintet, Flat Earth Society en Toots 100 jaar!

De officiële opening van het festival is op vrijdag 10 juni met aansluitend het openingsconcert met het ZeelandJazz Festival Orkest, dit jaar met het spannende trio ‘Robotkiller’ van leider Salle de Jong als kern. Het programma in Terneuzen wordt gekenmerkt door een aantal accenten die betrekking hebben op de roemruchte historie van het 50-jarige festival in Terneuzen. Mike del Ferro heeft een programma gewijd aan Toots Thielemans die dit jaar 100 jaar zou zijn geworden, evenals trouwens de oprichter van Porgy en Bess, Frank Koulen. Daarnaast wil het festival door de uitbreiding met het podium De Pit in Terneuzen een opening maken naar een jonger publiek.

 

Terneuzen | 10 t/m 12 juni 2022

In Terneuzen vindt het festival van vrijdag 10 t/m 12 juni plaats. Op de locaties Porgy en Bess, de Pit en buiten. Het openingsconcert is op vrijdag 10 juni om 20.00 uur in Porgy en Bess door Robotkiller. Sinds de oprichting van het ZeelandJazz Festival wordt ieder jaar een ensemble gevormd door uit Zeeland afkomstige jazzmuzikanten. Op zaterdag speelt Don Menza Quintet, een formidabele buitenlandse jazzband.

In De Pit vinden op vrijdag- en zaterdagavond de optredens plaats. Bekende namen als Brazzmatazz, NAFT, Leon en Buscemi gaan hier optreden. Porgy en Bess is vooral gericht op de hardcore jazzliefhebbers en De Pit meer gericht op een jong publiek.

Middelburg | 17 t/m 19 juni 2022

In Middelburg vindt het festival plaats van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni. Vrijdag zal het festival van start gaan met het educatieprogramma in samenwerking met Muziekschool Zeeland en Zeeuwse basisschoolleerlingen in Plein ’40. Met in de avond een mooi programma in de Schouwburg en een knallende afsluiter van de eerste dag door Jungle by Night in de Spot!

Zaterdag gaan er op verschillende locaties bands spelen. In de binnenstad en op het Molenwaterpark hoort de bezoeker de hele middag heerlijke Jazz. Mocht de passant heerlijk geland zijn op het Molenwaterpark en zelf ook een plaatje aan willen vragen dan staat de Funk Trunk voor ze klaar!

’s Avonds staat de Schouwburg weer goed gevuld en sluit het Festival de dag weer af in de Spot met dit keer Flat Earth Society.

Op de laatste dag gaat er alleen in Plein ’40 een optreden plaats vinden doordat er een groot volleybaltoernooi op de markt is.

Voor het volledige programma kijk op de website van ZeelandJazz.

Cultuurpodium Porgy en Bess
Stichting Porgy & Bess Programma
Noordstraat 52
4531 GJ Terneuzen
Telefoon 0115-613293

Rekening nr: NL49RABO0119855186
KvK. nr.: 22060064
BTW nr.: NL 815845844-B02

Openingstijden:
zaterdag vanaf 13.00 uur
en vóór en na voorstellingen