Stem nu op de Edison Jazz Publieksprijs 2024

SPECTACULAIRE SEIZOENSOPENING PORGY EN BESS TERNEUZEN

Op donderdag 7 september as start het nieuwe seizoen van Porgy en Bess. En we gaan de eerste dagen al meteen spectaculair van start !

We beginnen de 7e met het Thomas Poll Quartet, een prachtige mix van aanstormende grote jazztalenten en een gelouterde grootmeester die samen iets heel moois gaan maken. De sound van het kwartet brengt je terug naar de jaren 60 maar klinkt fris door de inbreng van jonge muzikanten Ian Cleaver, Timothy Banchet en Thomas Pol. Han Bennink brengt het extra ‘vuur’ op het podium en zo spat het enthousiasme van het podium af.

Op de zaterdag (9 september) treedt Jeffrey Halford & the Healers op. Dit Amerikaanse roots trio (uit San Francisco) speelt nummers van hun album ‘Soul Crusade’ uit 2022. De muziek klinkt sfeervol en authentiek Americana, soul en blues. Een absolute aanrader voor de roots fans!

Zondag de 10e brengt ons mediterrane geluiden: Carlitos Sur, een muzikale vertelling van twee migranten die, beiden op eigen wijze, verschillende culturen in muziek hebben samengebracht. Deze luisterrijke muzikale voorstelling bestaat uit stukken uit de Latijns-Amerikaanse opera Carlitos Sur; in het tweede gedeelte zingt Silvia Mancuso een selectie uit het tango nuevo repertoire van Astor Piazzolla en geeft zij een toelichting op de poëtische teksten. Dit optreden vindt plaats in samenwerking met Muziek Podium Zeeland.

En daarna volgt in de maand september (en ook de maanden erna) een mooi en gevarieerd programma: voor elk wat wils. En houd de agenda op de website en de sociale media in de gaten, want er komt steeds weer iets bij.

Op de achtergrond zijn we bij Porgy en Bess hard aan het werk voor het toekomstbestendig maken van de hele organisatie. Daarvoor hebben we, in samenwerking met de gemeente Terneuzen, kwartiermaker Frank van Iersel de opdracht gegeven dit in goede banen te leiden. We brengen jullie van tijd tot tijd op de hoogte van de voortgang hiervan.

Het belooft een mooi seizoen te worden. We hopen jullie dan ook weer in groten getale bij ons te mogen ontvangen!